Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Με ψηλά το κεφάλι‏...


Ο Κυνόδοντας 
δεν δάγκωσε

Τελικά ο Γιώργος Λάνθιμος έφτασε στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ με παπιγιόν, συνοδευόμενος  από  τη γυναίκα του  και την Αγγελική Παπούλια, που παίζει στον  «Κυνόδοντα».  Δεν κέρδισε  Όσκαρ, αλλά επιτυχία θεωρείται ότι μπήκε στις 5  προτεινόμενες -από τις 66 ξενόγλωσσες ταινίες- που συμμετείχαν στη διεκδίκηση του αγαλματίδιου.
 Η ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη, εξακολουθεί να απασχολεί τους ειδικούς και τους κριτικούς του κινηματογράφου (όπως και πέρυσι στο Φεστιβάλ των Καννών) ως μια νέα τοληρή ματιά στην 7η Τέχνη.

dégage! Ο ψεύτης χάλασε την εκδήλωση, πρόσβαλε ακόμα μια φορά τον Ελληνικό λαό, χλεύασε, συκοφάντησε τη νεολαία...

Ανοιχτή επιστολή στον κ. Θ. Πάγκαλο

thumb
Από τους Ρεπόρτερ του Δρόμου του «Π». Το κείμενο δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία.
  
Παρίσι 27 Φλεβάρη 2011
Ανοιχτή επιστολή στον κ. Θ. Πάγκαλο
Κύριε Υπουργέ
Σαν άνθρωπος, επιστήμονας και αυτόπτης μάρτυρας στη βραδυά προς τιμή του Κώστα Γαβρά στο Παρίσι, λυπούμε ειληκρινά για τη  διαστρέβλωση των γεγονότων στην ανακοίνωση σας.
Δεν έχω καμιά υποχρέωση να σας δώσω αναφορά για τις απόψεις και την ιδεολογία μου, αλλά για να τοποθετούνται τα πράγματα στη θέση τους, αναφέρω ότι δεν είμαι αναρχική, ούτε οπαδός του Σύριζα. Δυστυχώς, γιατί πολύ θα ήθελα να έχω τα νιάτα τους, δεν είμαι ούτε καν φοιτήτρια.  65  χρονών, μόλις πήρα τη σύνταξη  μου από το Γαλλικό κράτος μια που το Ελληνικό, ούτε εκείνο των συνταγματαρχών, ούτε των οικογενειών Παπανδρέου, Καραμανλή και  υπολοίπων δεν μου επέτρεψε να εργαστώ στη χώρα μου.  Έζησα μια ζωή μετανάστρια στη Γαλλία μακριά από τους δικούς μου και την πατρίδα.  Τα προβλήματα των ξένων όπου γης, με...
 αγγίζουν ιδιαίτερα.
Αποφάσισα να παρευρεθώ το Σάββατο στην εκδήλωση για τον Κώστα Γαβρά και την προβλεπόμενη προβολή των έργων του.
Κανείς μας δεν είχε ενημερωθεί για την παρουσία σας που υπήρξε  κεραυνός εν αιθρεία. Η ομάδα των φοιτητών που διαμαρτυρόταν για την πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα των μεταναστών απαίτησε να αποχωρήσετε λόγω της  πολιτική σας στο θέμα των μεταναστών και της συμπεριφορά σας  απέναντι στον  Ελληνικό  λαό, τους Έλληνες αυτούς που αποκαλείτε καθάρματα. Απαντήσατε ότι δεν αποχωρείτε γιατι εκλεγήκατε από τον Ελληνικό λαό δημοκρατικά. Για την εφαρμογή ποιού προγράμματος εκλεγήκατε κε Υπουργέ; Με πόσα ψέματα ανεβήκατε στην εξουσία; Πόσες χιλιάδες Έλληνες σας αποδοκιμάζουν με τις τεράστιες διαδηλώσεις τους;  Για ποιά δημοκρατία μιλάτε; Για κείνη που δέχτηκε την κηδεμονία της Ευρώπης και του ΔΝΤ;  Η κυβέρνηση σας  έδωσε χώμα, νερό, αέρα και θάλασσα, υποθαλάσσιων χώρων συπεριλαμβαλομένων, στο μεγάλο κεφάλαιο, ελληνικό και ξένο. Σε εκείνους που αποφασίζουν  και επιβάλλουν αποφάσεις  που δέχεστε με το χαμόγελο και προσπαθείτε να  αποδείξετε ότι όταν σας ζητούν 1 τους χαρίζετε 10. Τον πλούτο της χώρας, τον ιδρώτα, την παιδεία και την υγεία των Ελλήνων, το μέλλον της νεολαίας και τη ζωή όλων μας.
Αναφέρετε στη δήλωσή σας «Η πρωτοφανής αποδοκιμασία του αντιδικτατορικού φιλμ «Ζ» έχει βαθιά πολιτική σημασία και δείχνει για μια ακόμα φορά ότι οι δυνάμεις αυτές ουδέποτε αποδέχθηκαν την κοινοβουλευτική δημοκρατία που με τόσο αίμα κερδήθηκε από τον ελληνικό λαό».
Ψεύδεστε ασύστολα. Κανείς δεν αποδοκίμασε το «Ζ»  και οι φοιτητές δήλωσαν κατ` επανάληψη το ακριβώς αντίθετο. «Τιμούμε τον Κώστα Γαβρά και το έργο του». Προσωπικά πήρα για κάποια στιγμή το λόγο για να πω ότι  «τα μηνύματα που βγαίνουν από το έργο του Γαβρά είναι αντίσταση στο φασισμό και τη δικτατορία. Σήμερα στην Ελλάδα δεν έχουμε δημοκρατία αλλά δικτατορία του κεφαλαίου». Η θέση αυτή που τιμά και τον Κ. Γαβρά και το έργο του, χειροκροτήθηκε όπως ακούγεται ξεκάθαρα στα διάφορα βίντεο που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή.
Δεν αποχωρήσατε κύριε Υπουργέ. Οι Έλληνες του Παρισιού σας πέταξαν έξω από το Ελληνικό σπίτι με τα «έξω, έξω» και το θρυλικό πλέον συνθημα «dégage», σύνθημα των ξεσηκωμένων λαών των πρώην Γαλλικών αποικιών, σύνθημα που τρέμουν αυτή τη στιγμή όλοι οι δικτάτορες. Ο Κ. Γαβράς και ορισμένοι παρευρισκόμενοι, ιδιαίτερα ο Πρέσβης και η Πρόξενος, υπηρεσιακώς υποχρεωμένοι, σας ακολούθησαν. Η πλειοψηφία, συμπεριλαμβανομένων των πρωτοστατούντων στα γεγονότα φοιτητών,  παραμείναμε για πολύ ώρα ακόμα επιμένοντας, μάταια, να γίνει η προβολή των φιλμ. Επιθυμούσαμε να δούμε ή να ξαναδούμε το «Ζ» και να  το τιμήσουμε.
Εσείς χαλάσατε την εκδήλωση, εσείς προσβάλατε ακόμα μια φορά τον Ελληνικό λαό, εσείς χλευάζετε και συκοφαντείτε τη νεολαία του.  Αλλά να είστε σίγουρος, ο Ελληνικός λαός, αυτός που εσείς οδηγείτε στην καταστροφή, τον αφανισμό και τα τάρταρα, θα πεταχτεί από ξαρχής, θ` αντριέψει, θα θεριέψει και θα παρασύρει στο διάβα του αυτούς που τον καταπιέζουν, ξεπουλάν  τη γη και τον ιδρώτα του στους ισχυρούς, τους έχοντες και κατέχοντες, στο ελληνικό και ξένο αδηφάγο κεφάλαιο.
Κυριακή Γεροζήση
Συνταξιούχος ερευνήτρια, βιοχημικός
Συγγραφέας.

Κράξιμο στο Βόλο ο Σαχινίδης, το νεοφιλελεύθερο πουλέν του ΓΑΠ! Πόσο κοστίζουν στο λαό οι διμοιρίες των ΜΑΤ για μετακινήσεις κυβερνητικών;

Από το "ergatis"
  
Ο ΣΑΧΗ(ΝΙΔΗΣ) ΣΤΟ ΒΟΛΟ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΥΕΙ ΤΟ ΛΑΟ!
Με προσυγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, προετοιμάστηκε η υποδοχή του υφυπουργού Οικονομικών Σαχινίδη ο οποίος είχε ομιλία στο VOLOSPALACE προσκεκλημένος του τοπικού μΠΑτΣΟΚ.
Στην Ξενοφώντος και πριν το ξενοδοχείο παρατάχτηκε διμοιρία, αποκόπτωντας τη πρόσβαση στην είσοδο του ξενοδοχείου, ενώ στα γύρω στενά υπήρχαν δεκάδες ασφαλήτες, ελέγχοντας την περίμετρο του ξενοδοχείου.
Ακούστηκαν συνθήματα ενάντια στο κράτος της χρεοκοπίας, τους μετανάστες, την αστυνομοκρατία, και τους τζαμπατζήδες υπουργούς.
Πανικός προκλήθηκε στα ΜΑΤ, όταν η πορεία έφυγε κάνοντας τον...
 κύκλο του Δημαρχείου Βόλου και προσέγγισε ξανά το ξενοδοχείο όχι από το δρόμο αλλά από το πάρκο σε πλατιά διάταξη δημιουργώντας ένα πολύ μεγαλύτερο μέτωπο επιτήρησης που η δοιμιρία των ΜΑΤ δεν μπορούσε να ελέγξει. Έτσι η πορεία βρέθηκε πολύ πιο κοντά στο χώρο της εκδήλωσης, συνεχίζοντας με παλμό τα συνθήματα με κυρίαρχο “ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΥΕΙ ΤΟ ΛΑΟ”.
Παράλληλα, τρία μέλη του κινήματος “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” μπήκαν στη ζούλα στην αίθουσα της ομιλίας κι έκραξαν τον Σαχινίδη την ώρα που πήγε να ξεκινήσει την ομιλία του, καταγγέλλοντας το κράτος των εργολάβων και των πραγματικών τζαμπατζήδων. Φυσικά τους πέταξαν έξω με το αιτιολογικό “πρώτα ο πολίτης, πετιέται έξω”.

Κράξιμο της βαρόνης Άννας, μέσα στο υπουργείο Παιδείας!

Ανταρσία στη φιέστα της Α. Διαμαντοπούλου μέσα στο Υπουργείο Παιδείας
Εκλεγμένοι Δημοτικοί σύμβουλοι από αντικαπιταλιστικές δημοτικές κινήσεις, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εκπαιδευτικοί άνοιξαν πανό σήμερα κατά την διάρκεια της ομιλίας της υπουργού Παιδείας Α. Διαμαμαντοπούλου στην ημερίδα/φιέστα που οργάνωνε υπέρ των συγχωνεύσεων καταργήσεων σχολείων με ακροατήριο Δημάρχους από όλη την Ελλάδα. Η ημερίδα έγινε μέσα στο φρουρούμενο από τα ΜΑΤ αμφιθέατρο του Υπουργείου και ενώ είχαν αποκλειστεί στην είσοδο εκατοντάδες εκπαιδευτικοί που είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για παράσταση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ.
Με συνθήματα όπως “Όχι στο σχολείο της αγοράς δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά” εκπαιδευτικοί και δημοτικοί σύμβουλοι έδειξαν την αντίθεσή τους στην διάλυση της δημόσιου σχολειού που...
 προωθείται μέσα από τον Καλλικράτη και τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της Διαμαντοπούλου. Οι Θ. Διαβολάκης, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας κάλεσαν από το μικρόφωνο τους Δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια «να καταψηφίσουν τα σχέδια της Διαμαντοπούλου, να μην αφήσουν να διαλυθεί το δημόσιο σχολείο για χάρη του Μνημόνιου και του ΔΝΤ». Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν επίσης δημοτικοί σύμβουλοι από το Βύρωνα, το Περιστέρι και το Μαρούσι.
Η Διαμαντοπούλου στη φιέστα της δεν είχε καλέσει καν τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και μόνο μετά από την παρέμβαση ανακοίνωσε ότι θα τους δοθεί ο λόγος.
Στην προκλητική ομιλία της κάλεσε τους δημάρχους να εναντιωθούν στις κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών και των μαθητών που προχωράνε σε καταλήψεις θυμίζοντας τις πιο μαύρες εποχές της κυβέρνησης Μητσοτάκη όταν μηχανισμοί τραμπούκων στην Πάτρα οδήγησαν στη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα..
Παρά την προσπάθεια φίμωσης με την επέμβαση της ασφάλειας η διαμαρτυρία συνεχίστηκε με την παραμονή των δημοτικών συμβούλων μέσα στην αίθουσα.
«Θα μας βρούνε μπροστά τους στις απεργίες των εκπαιδευτικών, στις καταλήψεις των μαθητών και στις μαζικές εκδηλώσεις που οργανώνουν από κοινού εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.
Στην Αθήνα και σε όλους τους Δήμου της Αττικής και ολόκληρης της Ελλάδας ζητάμε να παρθούν αποφάσεις στήριξης αυτού του αγώνα. Κάτω τα χέρια από τα σχολεία της γειτονιάς μας», δήλωσε κατά την διάρκεια της κινητοποίησης ο Πέτρος Κωνσταντίνου.

Λίστα μεταλλαγμένων τροφίμων

Παρακάτω ακολουθεί η λίστα των μεταλλαγμένων τροφίμων που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορα:
ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ – SOS

Αλλαντικά :

ΑΝΑΝΙΑΔΗ


Γιαούρτια – Επιδόρπια:....

Γιαούρτι After School Choco (ΦΑΓΕ)

FruYo γιαούρτι με δημητριακά (ΦΑΓΕ)

Nouvelle, (ΦΑΓΕ)

Caramele (ΦΑΓΕ)

Corn Flakes (Tasty)


Επεξεργασμένες ντομάτες:

Brava Ketchup (Med Foods)


Ζυμαρικά και σάλτσες ζυμαρικών:

La Mediterranea (Γιουριμάκ)

Pasta Italia (Γιουριμάκ)

Μάκβελ Ζυμαρικά (Γιουριμάκ)

Τορτελίνια (ΑΒΕΖ)


Κονσέρβες:

Παλίρροια Βοδινό με αρακά (Παλίρροια)

Παλίρροια Γίγαντες γιαχνί (Παλίρροια)

Παλίρροια Ντολμαδάκια Γιαλαντζί (Παλίρροια)

Παλίρροια Σπετζοφάι (Παλίρροια)


Σπορέλαια – Μαργαρίνες:

Corolla (Κορέ)

Standard Σπορέλαια (Standard)

Union Σογιέλαιο (Παπουτσάνης)

Εύα (Ελληνικές Δημιουργίες)

Μάνα Αραβοσιτέλαιο (Παπουτσάνης)

Μάνα Βαμβακέλαιο (Παπουτσάνης)

Σογιόλα (Κορέ)

Σορίνα (Ελληνικές Δημιουργίες)

Το Λαμπερό (μύλοι Σόγιας)


Σαλάτες – Σάλτσες – Σούπες:

17 Delicatessen Farma (Olympus Foods)

17 Delicatessen Mustard Sauce (Olympus Foods)

17 Delicatessen Μελιτζανοσαλάτα (Olympus Foods)

17 Delicatessen Ρώσικη Σαλάτα (Olympus Foods)

17 Delicatessen Τυροσαλάτα (Olympus Foods)

Brava Μουστάρδα (Med Foods)

Chef Grec Τυροσαλάτα (Κούτρας)

Chef Grec Ρώσικη Σαλάτα (Κούτρας)

Chef Grec Ταραμοσαλάτα (Κούτρας)

Chef Grec Τζατζίκι (Κούτρας)

Delicia Μουστάρδα (Med Foods)

BEM Μελιτζανοσαλάτα (BEM)

BEM Ρώσικη Σαλάτα (BEM)

BEM Ταραμοσαλάτα (BEM)

BEM Τζατζίκι (BEM)


Σοκολάτες – Καραμέλες:

Oscar Σοκολάτες (Oscar)


Παγωτά:

ΑΓΝΟ


Τσιπς – Σνακς:

Cheetos (Tasty)

Doritos (Tasty)

Φουντούνια (Tasty)

Lay ’s (Tasty)

Pitsinia (Tasty)

Ruffles (Tasty)

Tasty Snacks (Tasty)

Tsakiris Chips με αλάτι – πάπρικα (Τσακίρης)

Tsakiris Chips με αλάτι – ρίγανη (Τσακίρης)


Ψωμί – Φρυγανιές:

Ferro Κριτσίνια με σκόρδο (Αθ. Οικ. Αρτοποιία)

Ferro Κριτσίνια με σουσάμι (Αθ. Οικ. Αρτοποιία)



ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ Ε

Η παρακάτω είναι μια λίστα χρωστικών ουσιών και προσθέτων για τρόφιμα που εκδόθηκε από το νοσοκομειακό κέντρο του Chaumont της Γαλλίας, βασισμένη σε πληροφορίες που δόθηκαν από το ερευνητικό νοσοκομείο του Villajuir, για να επιστήσει την προσοχή των καταναλωτών στα αποτελέ­σματα των προσθέτων που χρησιμοποιούνται από τη βιομηχανία τροφίμων.



Ε100
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε214
ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ

Ε322
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε101
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε215
ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ

Ε325
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε102
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ

Ε217
ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ

Ε326
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε103
ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ

Ε220
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Β 12

Ε327
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε104
ΥΠΟΠΤΟ

Ε221
ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ

Ε330
ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ

Ε105
ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ

Ε222
ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ

Ε331
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε110
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ

Ε223
ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ

Ε332
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε111
ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ

Ε224
ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ

Ε333
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε120
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ

Ε226
ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ

Ε334
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε121
ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ

Ε230
ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

Ε335
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε122
ΥΠΟΠΤΟ

Ε231
ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

Ε336
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε123
ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ

Ε232
ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

Ε337
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε124
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ

Ε233
ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

Ε338
ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ

Ε125
ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ

Ε236
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε339
ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ

Ε126
ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ

Ε237
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε340
ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ

Ε127
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ

Ε238
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε341
ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ

Ε130
ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ

Ε239
ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ

Ε400
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε131
ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ

Ε240
ΥΠΟΠΤΟ

Ε401
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε132
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε241
ΥΠΟΠΤΟ

Ε402
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε140
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε250
ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΙΕΣΗΣ

Ε403
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε141
ΥΠΟΠΤΟ

Ε251
ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΙΕΣΗΣ

Ε404
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε142
ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ

Ε252
ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΙΕΣΗΣ

Ε406
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε150
ΥΠΟΠΤΟ

Ε260
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε407
ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ

Ε151
ΥΠΟΠΤΟ

Ε261
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε408
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε152
ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ

Ε262
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε410
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε153
ΥΠΟΠΤΟ

Ε263
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε411
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε160
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε270
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε413
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε161
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε280
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε414
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε163
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε281
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε420
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε170
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε282
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε421
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε171
ΥΠΟΠΤΟ

Ε300
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε422
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε173
ΥΠΟΠΤΟ

Ε301
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε450
ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ

Ε174
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε302
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε461
ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ

Ε175
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε303
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε462
ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ

Ε180
ΥΠΟΠΤΟ

Ε304
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε463
ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ

Ε181
ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ

Ε305
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε465
ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ

Ε200
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε306
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε466
ΠΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ

Ε201
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε307
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε471
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε202
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε308
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε472
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε203
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε309
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε473
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε210
ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ

Ε311
ΕΚΖΕΜΑ

Ε474
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε211
ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ

Ε312
ΕΚΖΕΜΑ

Ε475
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Ε212
ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ

Ε320
ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ

Ε477
ΥΠΟΠΤΟ

Ε213
ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ

Ε321
ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ

Ε480
ΑΚΙΝΔΥΝΟ

Η ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β12 αφορα την ισορροπια του νευρικου συστηματος.

Ε123 - πολυ επικινδυνο απαγορευμενο στις ΗΠΑ και Ρωσία.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ - από το γαλλικό υπουργείο υγείας 1/1/77

ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ - ουσία που μπορεί να προκαλέσει ανάπτυξη καρκινωμάτων

Μίζες σε συνδικαλιστές για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά


Σε συνδικαλιστές των ναυπηγείων Σκαραμαγκά φέρεται να κατέληξε μεγάλο μέρος από τις «αμαρτωλές» προμήθειες της υπόθεσης με τα υποβρύχια, σύμφωνα με νέα έγγραφα που παρουσιάζει η Real News.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κατάθεση του αντιπροσώπου της κοινοπραξίας HDW/Ferostaal Μιχαήλ Ματαντού στην Εισαγγελία Μονάχου συνδέει άμεσα τον πρώην διοικητή των Ναυπηγείων Σωτήρη Εμμανουήλ, (επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου) με την υπεράκτια εταιρεία Inveco, που έχει ήδη εμφανίσει να δέχεται αμοιβές από τη γερμανική εταιρεία.
«Τουλάχιστον ένα μέρος των πληρωμών πήγαινε σε συνδικαλιστές, που έπρεπε να ικανοποιηθούν ώστε να προχωρήσει η πώληση του Σκαραμαγκά στους Γερμανούς», κατέθεσε ο πρώην διευθυντής της Ferostaal Χανς Μόλενμπεκ.
«Ο Εμμανουήλ ήταν η Inveco» τόνισε στις γερμανικές αρχές ο κ. Ματαντός προσθέτοντας ότι, η Inveco εμπλέκεται σε αμοιβή 17.000.000 από τη HDW.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι καταθέσεις ρίχνουν φως στην υπόθεση πώλησης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στη Γερμανική εταιρεία, μόλις έναν χρόνο μετά το κλείσιμο της συμφωνία αγοράς των υποβρυχίων.
Και άλλες υπεράκτιες
Η έρευνα των Γερμανών εισαγγελέων έχει ανιχνεύσει σύνδεση μεταξύ συνδικαλιστών του Σκαραμαγκά και της Rangiroa Holdings μια από τις εταιρίες που αναφέρονται στη λίστα με τις συνολικές μίζες των 55.000.000 ευρώ που έχει δημοσιευθεί στο Der Spiegel. Η υπεράκτια εταιρεία εμφανίζεται να έχει λάβει, σύμφωνα με τη λίστα, συνολικά 4.470.000 ευρώ.
Άλλες δυο εταιρείες η Asian&Middle Eastern Engineering και η Wilberforce Investnments πιστεύεται πως σχετίζονται με μέλη της «Ομάδας Α» την οποία μάρτυρες της Εισαγγελίας Μονάχου υποδεικνύουν ως την ομάδα των ανθρώπων που έδινε μίζες σε Έλληνες πολιτικούς και στρατιωτικούς.
Στο μικροσκόπιο των αρχών
Τέσσερα πρόσωπα βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών. Εκτός από τον πρώην μάνατζερ των ναυπηγείων Σωτήρη Εμμανουήλ, άλλοι δυο συνδικαλιστές ο Γιώργος Κοντάκης και ο Σταύρος Μαρκάτος, που διετέλεσαν πρόεδροι του σωματείου εργαζομένων Τρίαινα ερευνώνται από το ΣΔΟΕ τόσο σε επίπεδο λογαριασμών όσο και σε επίπεδο περιουσιακών στοιχείων.  Ανάλογη έρευνα γίνεται, σύμφωνα με την εφημερίδα, για τον επίσης στενό συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου, πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών Γεώργιο Κολίρη.
Όλοι τους κατείχαν θέσεις-"κλειδιά" κατά τη διαδικασία πώλησης των ναυπηγείων.

Ένα φως στο σκοτάδι;‏...


Η ταινία
 "Κυνόδοντας"
κερδίζει
στα τελευταία προγνωστικά
Από Ν. Υόρκη Γιάννης-John
Τα τελευταία προγνωστικά στα ΜΜΕ για τα Όσκαρ δίνουν νικητή στη ξενόγλωσση ταινία τον "Κυνόδοντα" του Γιώργου Λάνθιμου, που συγκεντρώνει το 55% ως 62% των ψηφισάντων.
Η
"The Village  Voice" που ασχολείται με τα καλλιτεχνικά έγραψε: The most original challenging and perverse  film of the yaar. Και οι κριτικοί συμφωνούν ότι θα είναι η έκπληξη των Όσκαρ, με έναν από αυτούς να λέει «όπως η εθνική Ελλάδας το 2004»...

Παραιτήθηκε η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας...



Παραιτήθηκε τελικά η υπουργός των Εξωτερικών της Γαλλίας, Michele Alliot-Marie,η οποία είχε δεχθεί έντονη κριτική για τις στενές σχέσεις που διατηρούσε αυτή και η οικογένειά της με το προηγούμενο καθεστώς της Τυνησίας. Η ίδια δήλωσε πως δεν έχει κάνει κάποιο λάθος και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στα μέσα ενημέρωσης. Την θέση της θα αναλάβει ο νυν υπουργός Άμυνας.
Είχε κατηγορηθεί πως τα Χριστούγεννα έκανε διακοπές στην Τυνησία και ...
πως παρείχε βοήθεια ώστε να κατασταλεί η εξέγερση στην χώρα.

Στον αέρα οι εκλογές στον ΔΣΑ λόγω μεγάλης αποχής!...


Πολύ μικρή η συμμετοχή στις εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ΔΣΑ, την πρώτη μέρα αφού ψήφισαν λιγότεροι από 3.500.
Αν πάντως και σήμερα δεν υπάρξει προσέλευση και η συμμετοχή δεν ξεπεράσει το 50%, τότε οι εκλογές "ακυρώνονται" και ο α' γύρος θα πρέπει να διεξαχθεί πάλι!

Αν τολμάτε κάντε εκλογές!

Από το "Στοχασμός-Πολιτική"
  
Γράφει ο Δευκαλίωνας
  
Είναι πλέον φανερός ο φόβος και ο πανικός, που βγάζει προς τα έξω ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα που κυβερνά την χώρα. Πάνε πια τα αστραφτερά χαμόγελα και οι πομπώδεις δηλώσεις με την πλεονάζουσα αισιοδοξία και αυταρέσκεια.
Σκυθρωπά γκρίζα και παγωμένα πρόσωπα, που δεν εκπέμπουν κανένα αισιόδοξο μήνυμα, είναι η δημόσια εικόνα της κυβέρνησης. Κανένας τους δεν μιλάει με αισιοδοξία για το μέλλον και όλοι αναφέρονται με ζοφερά λόγια για το παρόν. Τι έχει συμβεί και η αισιοδοξία που διακατείχε έως πριν από λίγες ημέρες το κυβερνητικό επιτελείο εξανεμίστηκε ξαφνικά;
Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Από τους γκαιμπελίσκους του Μαξίμου και του ΔΝΤ, προβάλλονταν ο περιορισμός του Ελλείμματος ως απόδειξη της επιτυχίας του περιβόητου μνημονίου. Όμως ήρθαν οι εκθέσεις της ΕΕ και της Τρόικας, που και σε αυτό το θέμα αποδεικνύουν την μνημονιακή-κυβερνητική αποτυχία.
Τι λένε αυτές οι εκθέσεις για το Έλλειμμα του 2010;
Ότι απαιτούνται πρόσθετα μέτρα 1, 7 δις ευρώ, για να θεραπευτούν αποκλίσεις στον στόχο περιορισμού του Ελλείμματος του 2010. Δηλαδή, ενώ μας έλεγαν ότι...
 πέτυχαν τον στόχο περιορισμού του Ελλείμματος 2010, τώρα μας λένε ότι χρειάζονται επί πλέον 1,7 δις ευρώ για να τον πετύχουν. Και εδώ πλήρης αποτυχία.
Ας θυμηθούμε το άρθρο του Δευκαλίωνα, της 14ης Φεβρουαρίου, με τίτλο «Ποιο είναι Σήμερα το Ταξικό Συμφέρον», όπου αναφέρονταν:
• «Από όσα γίνονται σιγά-σιγά γνωστά, γνωρίζουμε ότι απαιτούνται νέα μέτρα, περίπου 1,7 δις ευρώ το 2011, για να καλύψουν αποκλίσεις του 2010, που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα. Ταυτόχρονα, ενώ τα μέτρα για 2012-2014 είχαν υπολογισθεί σε 12,8 δις ευρώ, τελικά τώρα τα ίδια μέτρα κοστολογούνται σε 19-20 δις ευρώ. Φαίνεται δε ότι υπάρχει συμφωνία για νέα επί πλέον μέτρα το 2015, ύψους 3,5 δις ευρώ, ώστε να μειωθεί το Έλλειμμα από 6,4 δις ευρώ που προβλέπεται για εκείνη την εποχή, σε 3 δις ευρώ. Εάν σε αυτά προστεθούν και τα 50 δις των ιδιωτικοποιήσεων, για το χρονικό διάστημα 2011-2015, τότε ανεβαίνουμε σε αναζήτηση μέσω νέων μέτρων και ιδιωτικοποιήσεων πάνω από 70 δις ευρώ»
Δηλαδή, ο φτωχός και άσημος Δευκαλίωνας, γνώριζε από τις 14 Φεβρουαρίου, όταν η κυβερνητική αισιοδοξία και έπαρση περίσσευαν, ότι απαιτούνται νέα μέτρα τουλάχιστον 20 δις ευρώ για το χρονικό διάστημα 2011-2015.
Ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα, το έμαθε μόλις την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου.
Ποιος κοροϊδεύει, ποιόν;
Για την αποτυχία της μνημονιακής-κυβερνητικής πολιτικής στους στόχους της ύφεσης, της ανεργίας, των τιμών και του πληθωρισμού, τα έχουμε γράψει τόσες φορές που είναι πλεονασμός να τα επαναλάβουμε. Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία βοούν από τα μέσα του 2010. Όλοι όσοι ασχολούνται με το πρόβλημα της Ελληνικής Οικονομίας τα γνώριζαν. Για την άρνηση της ΕΕ να ασχοληθεί και να συμφωνήσει στα θέματα της επιμήκυνσης εξόφλησης του δανείου των 110 δις ευρώ, της μείωσης του επιτοκίου και της επαναγοράς με οποιοδήποτε τρόπο και διαδικασία Ελληνικών Κρατικών Ομολόγων από την δευτερογενή αγορά, επίσης τα έχουμε γράψει και εμείς και επίσημοι εκπρόσωποι της ΕΕ αλλά και διεθνή οικονομικά περιοδικά.
Ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα γνώριζαν, λοιπόν, ότι οι περισσότεροι στόχοι του μνημονίου (ύφεση, ανεργία, τιμάριθμός, πληθωρισμός) είχαν ξεφύγει και η διπλωματική εκστρατεία για επαναπροσδιορισμό (χρόνος αποπληρωμής, επιτόκιο) των όρων του δανείου των 110 δις ευρώ, είχαν παραπεμφθεί στις ευρωπαϊκές καλένδες και θα συζητηθούν για να αποφασισθούν, ως ώριμα αιτήματα, γύρω στα Χριστούγεννα του 2011.
Γιατί λοιπόν εμφανίζονταν μέχρι πριν λίγες ημέρες υπέρμετρα αισιόδοξοι για όλα τα παραπάνω θέματα και παρ’ ότι δεν υπήρχε ούτε καν σαν θεωρητική πιθανότητα η ευοίωνη προοπτική;
Πάρα πολύ απλά. Κατ’ αρχήν δεν αιφνιδιάστηκαν. Γνώριζαν τις αρνητικές εξελίξεις, αλλά έλεγαν ΨΕΜΑΤΑ όταν παρίσταναν τον αισιόδοξο. Όπως λένε ΨΕΜΑΤΑ και τώρα, που παριστάνουν τον φοβισμένο και τον πανικόβλητο. Με την παράσταση και το ΨΕΜΑ του φοβισμένου και του πανικόβλητου, επιχειρούν να περάσουν στην Ελληνική Κοινή Γνώμη κλίμα φόβου και πανικού, ώστε για να την εκβιάσουν ψυχολογικά ώστε να αποδεχθεί χωρίς πολλές διαμαρτυρίες την ολοκληρωτική κυβερνητική αποτυχία και τα νέα σκληρά μέτρα που έρχονται.
«Θα γίνουν εκλογές και ο τόπος θα μείνει ακυβέρνητος τώρα που στην περιοχή μας γίνεται χαμός», «Θα χρεοκοπήσουμε», θα είναι μερικά από τα διλήμματα που θα διοχετευθούν στην κοινή γνώμη προκειμένου να περάσει και να εμπεδωθεί ο φόβος και ο πανικός. Οπότε, μετά την σύνοδο κορυφής της ΕΕ, όταν γίνει σαφής η ολοκληρωτική κυβερνητική αποτυχία -αλλά ακόμα δεν θα έχουν προκηρυχθεί εκλογές και δεν θα έχουμε χρεοκοπήσει-, η κοινή γνώμη να αναπνεύσει ανακουφισμένη και αφού μονολογήσει «ουφ ευτυχώς γλυτώσαμε τα χειρότερα», θα αποδεχθεί τα νέα σκληρά μέτρα.
Παρόμοιας έκτασης ψυχολογική εκστρατεία εκβιασμού της κοινής γνώμης δεν είχε εφαρμοσθεί ούτε στις ΗΠΑ την εποχή του Μακαρθισμού.
Καθήκον του κάθε Έλληνα Πατριώτη είναι να ξεσκεπάσει αυτόν τον ψυχολογικό εκβιασμό και να τον οδηγήσει στην αποτυχία.
Πως θα το κάνουμε αυτό;
Πάρα πολύ απλά. Να τους εξαναγκάσουμε και να τους σύρουμε να κάνουν πράξη, αν τολμάνε, αυτά που διαρρέουν σαν απειλές. Τότε να δείτε όλους αυτούς τους ΨΕΥΤΕΣ, τους αγέρωχους κυβερνητικούς, πως θα σέρνονται από τον φόβο τους και πως θα παρακαλάνε για έλεος.
Αν τολμάτε κάντε εκλογές!

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Επιβεβαίωση για τις μίζες των τρόλεϊ και δικαίωση Βερελή...

 


Από τον Θανάση Λεπίδη
Στην αποκάλυψη που έκανε από την Τρίτη το Press-gr (διαβάστε εδώ) για την "Παλιά δόξα" του ΠΑΣΟΚ που είναι κεντρικό πρόσωπο στις μίζες των τρόλεϊ..." αναφέρεται με μακροσκελές ρεπορτάζ στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα "Αποκαλύψεις".
Από την εισαγγελική έρευνα προκύπτει ότι οι δράστες των μιζών αποτελούσαν μια μικρομεσαία μαφία και δικαιώνεται ο τότε υπουργός Μεταφορών Χρίστος Βερελής ο οποίος είχε υποβάλει την παραίτησή του για λόγους πολιτικής ευθιξίας μόλς έγινε γνωστό το θέμα το 2009.
Για την υπόθεση, καλούνται ως ύποπτοι από τον ανακριτή επτά άτομα. Παλιός διοικητής μεγάλου οργανισμού της 10ετίας του 1990 φαίνεται να είναι το κεντρικό πρόσωπο. Πρόσωπο με στενές διασυνδέσεις με τα ψηλά κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ και με ορισμένους υπουργούς Μεταφορών της περιόδου 1981 – 1998 καθώς και κομματικά στελέχη του ίδιου τομέα.
Μετά το 1998, έφυγε από το δημόσιο τομέα και...
 συγκέντρωσε την επιχειρηματική δραστηριότητά του γύρω πάντα από τα μέσα μεταφοράς. Η κλήση του ως υπόπτου από τον αρμόδιο ανακριτή θα γίνει τις επόμενες ημέρες.
Η δημοσιοποίηση του ονόματός του θα προκαλέσει θόρυβο λόγω ακριβώς των μεγάλων διασυνδέσεών του. Το όνομα του περιλαμβάνεται στα στοιχεία της δικογραφίας που ήλθαν από τη Γερμανία προ 4μήνου.Ακόμη περιλαμβάνεται στους υπόπτους παλιός πρόεδρος μεγάλης ομάδας του κέντρου (διετέλεσε πρόεδρος για μικρό διάστημα το 1991). Η αστυνομία δεν έχει μπορέσει να...
τον εντοπίσει στην Ελλάδα ενώ είναι γνωστό ότι είχε εταιρία στη Γερμανία με αντικείμενο τις μεταφορές.
Ακόμη καλούνται σαν ύποπτοι ένα στέλεχος του ΗΛΠΑΠ στον οποίο εντοπίστηκε η καταβολή συγκεκριμένου ποσού, ενα στέλεχος της ΕΛΒΟ, ένας ακόμη επιχειρηματίας στο χώρο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και ο αδελφός του ποδοσφαιρικού παράγοντα που αναφέραμε παραπάνω.
Επίσης ολοκληρώνεται η προανάκριση και για τις προμήθειες λεωφορείων της ΕΘΕΛ από το έτος 1998.

Πατρινό Καρναβάλι...


Από τον Γιάννη Μυλωνά
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΩΝ 
www.syllektiko-pazari.gr

Ας το διάολο, τα τσογλάνια...


Πήγα και εγώ σαν έλληνας υπουργός στο «Ελληνικό σπίτι» στο Παρίσι να ακούσω το Κώστα Γαβρά για τη νέα του ταινία. Που να το φανταστώ ότι κάτι έλληνες φοιτητές μου την είχαν στημένη και όταν με είδαν άρχισαν να μου λένε ότι είμαι ανεπιθύμητος και ένα σωρό χαζομάρες ότι οι έλληνες είναι τεμπέληδες και ότι μαζί τα φάγαμε… τα γνωστά, που έχω πει κατά καιρούς σε επίσημες δηλώσεις. Στο τέλος μου φωνάζαν έξω, έξω γι αυτό και εγώ έφυγα τσαντισμένος. Για να ξεσκάσω κοίταξα να βρω κάνα πατσατζίδικο αλλά τίποτα!
Καλά τι διάολο Παρίσι είναι αυτό με φοιτητές ανοιχτά μυαλά και να....
 βρίζουν!!! Τώρα μας βρίζουν όλους μέχρι και το πρωθυπουργό μας όπου κάποιοι άλλοι αλητήριοι στη Γερμανία του φώναζαν: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να κλέβει το λαό!!! Πάει χάλασε ο κόσμος…
Διονύσης Στ.

Ο «Αντιπρόεδρος» του ΓΑΠ, περνάει χειρότερα από τον αρχηγό του! Να φύγουν ΤΩΡΑ η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα και οι κοπρίτες!

Συνέντευξη του Θάνου Μωραϊτη στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα"


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ

Κ. ΜΩΡΑΙΤΗ Υπάρχει πρόβλημα συντονισμού στην Κυβέρνηση;

Αυτό που υπάρχει είναι η σημαντική παραγωγή Κυβερνητικού έργου σε περιορισμένο χρόνο και σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις, απαιραίτητες για ένα καλύτερο αυριο... Κληθήκαμε μέσα ένα χρόνο να κάνουμε τόσα όσα δεν έγιναν για ολόκληρες δεκαετίες. Θα ήταν παράδοξο, να περίμενε κανείς πως όλα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν σε τόσο μικρό χρόνο, υπό αυτές τις συνθήκες και να μην υπάρξουν και λάθη. Η πορεία μας όμως είναι θετική και ανατρεπτική.

Μα το πρόβλημα το επισημαίνουν και κορυφαία στελέχη…

Νομίζω ότι η κοινή αφετηρία όλων είναι η ακόμα καλύτερη απόδοση στο κυβερνητικό έργο. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου που έχει ο καθένας μας και στο πλαίσιο των κυβερνητικών και κομματικών οργάνων που συμμετέχει.

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ H ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ; ΜΗΠΩΣ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΩ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ;

Μη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας σημαίνει μη περιουσία. Σημαίνει απαξίωση της δημόσιας περιουσίας. Οι πολίτες δεν είναι αντίθετοι στην αξιοποίηση της. Είναι αντίθετοι στο ξεπούλημά της. Κάτι που δεν πρόκειται να γίνει. Κάτι για το οποίο δεσμεύθηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Ταυτόχρονα οι πολίτες απαιτούν προστασία της δημόσιας περιουσίας από καταπατητές και ποικιλώνυμα συμφέροντα

ΤΙ είναι ΤΟ Μνημόνιο; Κατάρα ή ευλογία;

Δεν είναι τίποτα από τα δυο. Είναι μια πραγματικότητα, μια πολύ δύσκολη ιστορική φάση της χώρας. Πολλοί ταυτίζουν το μνημόνιο με την πολιτική μας. Κάνουν λάθος. Είτε είναι Δεξιοί και ταυτίζουν τα τεχνικά μέτρα και την λογιστική με την πολιτική, είτε είναι αριστεριστές και ταυτίζουν την τακτική με την στρατηγική. Το μνημόνιο είναι η τεχνική απάντηση στο πρόβλημα του ελλείμματος.

ΚΙ ΑΝ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΕΣ; ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ;

Η απάντηση μας, η απάντηση της γενιάς μου, η απάντηση των δυνάμεων της παραγωγής, η απάντηση όλων αυτών που επιλέγουν την νίκη από την φυγή είναι μία : μπορούμε. Αποδράσαμε από το κάδρο της χρεοκοπίας για την επόμενη τριετία, και αυτή είναι η πρώτη νίκη. Νίκη με κόστος, νίκη με θυσίες, αλλά νίκη. Αντιμετωπίζουμε το χρέος στο πλαίσιο μιας νέας ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής. Αυτό από μόνο του είναι μια μεγάλη νίκη. Ο Γιώργος Παπανδρέου κατάφερε αυτόν τον χρόνο να κάνει το ελληνικό πρόβλημα χρέους ευρωπαϊκό. Η τρίτη μας νίκη, είναι η επαναφορά του αιτήματος της πραγματικής ανάπτυξης στο επίκεντρο. Μέσα σε ένα χρόνο είχαμε λοιπόν τρεις νίκες. Άρα ναι είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια, μπορούμε. Αν δεν είχαμε πάρει όλες αυτές τις δύσκολες αποφάσεις η πτώχευση θα ήταν προφανής.

με την αναπτυξιακή προοπτική όμως τι γινεται;

Η ανάπτυξη δεν διατάσσεται εν μια νυκτί και ας μην ξεχνάμε τι πέρασε η χώρα όλο αυτό το διάστημα. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος με συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες αλλά και αποφάσεις έχει βάλει τις βάσεις για το νέο πράσινο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας. Παράλληλα έχουμε έναν επενδυτικό νόμο που δεν στηρίζεται στην επιδότηση, στην υπερτιμολόγηση, στην αρπαχτή και το ρουσφέτι, αλλά στην δημιουργικότητα, την φαντασία και την διαφάνεια. Αν περάσουμε με επιτυχία τον σκόπελο του Μαρτίου, τον σκόπελο του χρέους, όλα τα φώτα θα πέσουν στην ανάπτυξη. Η γνώμη μου είναι ότι οι πολίτες, οι επιχειρήσεις και η πολιτεία, έχουν διαμορφώσει συναντίληψη και διαθέτουμε πια τα θεσμικά εργαλεία για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Να τελειώνουμε οριστικά και αμετάκλητα με ένα στρεβλό, αντιπαραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης με το οποίο η χώρα τελικά βόλευε την εσωστρέφεια της και την φοβικότητά της.

ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΙΩΘΕΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ; ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ;

Το ΠΑΣΟΚ μιλούσε, μιλά και θα μιλά για την σύγχρονη ευρωπαική αριστερά όσο δίνει τη μάχη της προόδου. Όσο συγκρούεται με κατεστημένες αντιλήψεις και νοοτροπίες με στόχο την δικαιότερη κατανομή του πλούτου Όσο συγκρούεται με τα προνόμια των λίγων προς όφελος των πολλών. Αυτός είναι ο ορισμός της σύγχρονης αριστεράς. Δεν μπορεί να μιλά για αριστερά, όποιος συνεχίζει να δίνει μάχες οπισθοφυλακής, χωρίς να αντιλαμβάνεται τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται, χωρίς ουσιαστική αντιπρόταση, επενδύοντας στη δύναμη της αδράνειας και της φοβικότητας για το μέλλον. Δεν μπορεί να είναι πρόταση της αριστεράς σήμερα να γίνει η πλατειά Συντάγματος πλατεία Ταχιρ..

ΕΣΧΑΤΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ σενάρια ΓΙΑ πρόωρΕΣ εκλογΕΣ. Υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο;

Η χώρα έχει υποφέρει πολλά είτε από τους δογματισμούς είτε από τα κόλπα και τις μεθοδεύσεις του πολιτικού συστήματος. Απέναντι σε όλα αυτά υπάρχουν το Σύνταγμα, οι πολίτες και η κοινή λογική.

Είναι αυτονόητο ότι δεν υπάρχει λόγος πρόωρων εκλογών όταν δεν υπάρχει διακύβευμα. Όταν δηλαδή πας για εκλογές επειδή θεωρείς είτε ότι «τώρα κερδίζεις» είτε επειδή θες να δραπετεύσεις και να φορτώσεις σε άλλον την ευθύνη. Αν όμως μια χώρα καλείται να πάρει μεγάλες αποφάσεις που ξεπερνούν μια κυβερνητική θητεία και οι οποίες επηρεάζουν τις ερχόμενες γενιές τότε θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι ίσως απαιτείται ανανέωση της λαϊκής εντολής. Και στις δυο περιπτώσεις όμως αποφασίζει ο Πρωθυπουργός και μόνο ο Πρωθυπουργός. Δεν είναι απόφαση ούτε δικιά μου ούτε κανενός άλλου. Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αναλάβει την ιστορική ευθύνη του απέναντι στη χώρα, στην κρισιμότερη ίσως χρονική συγκυρία από τον πόλεμο και μετά.. Δεν χρειάζεται υποδείξεις και νουθεσίες για το τι είναι συμφέρον για την πατρίδα.

Η χώρα των προβάτων. . .




Μια φορά και έναν καιρό, ήταν μια χώρα που την κατοικούσαν πρόβατα. Για χιλιάδες χρόνια ζούσαν στη χώρα αυτή και είχαν γνωρίσει τα πάντα: μέρες μεγαλείου, αλλά και μέρες Εθνικής ντροπής. Κάθε φορά στα δύσκολα, τα κατάφερναν. Μα τώρα, ένιωθαν πως η κατάσταση, ήταν πολύ πιο δύσκολη από άλλες φορές.

Τα περισσότερα πρόβατα, μέχρι πριν από λίγο καιρό,  νόμιζαν πως τα πράγματα πήγαιναν σε γενικές γραμμές, καλά. Νόμιζαν πως το πολιτικό τους σύστημα, ήταν δημοκρατία. Πως οι εκλεγμένοι τους στις εκλογές, εκτελούσαν τις εντολές τους.

Νόμιζαν πως τα ίδια, ήταν ελεύθερα μέσα στο... λιβάδι τους. Είχαν κάποια χρήματα για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Έτσι δεν έδωσαν σημασία σε πολλές ανησυχητικές καταστάσεις. Δεν έδωσαν σημασία λ.χ. στο σύστημα της διακυβέρνησής τους: αντίθετα με ότι ίσχυε παλιά στην ομάδα τους, ένα πρόσωπο μπορούσε να εκλέγεται όσες φορές ήθελε. Kαι τα «εκλεγμένα» πρόβατα, είχαν νομικό δικαίωμα να κυβερνήσουν τη χώρα, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Έτσι δημιουργήθηκε μια ομάδα προερχόμενη θεωρητικώς από τα ίδια τα πρόβατα, αυτονομημένη όμως,  που κυβερνούσε τη χώρα. Η ομάδα χωρίστηκε σε μικρές υπο-ομάδες που έκαναν τάχα πως κονταροχτυπιούνται για το τι είναι καλύτερο για το λαό. Μα πίσω από τις βιτρίνες, στα τραπέζια, ολόκληρη η ομάδα μαζί έτρωγε και έπινε και μοίραζε τις θέσεις, στα δικά της «πρόβατα». Η κυρίαρχη ομάδα, έφτιαξε και άλλα συστήματα για να εδραιώσει την εξουσία της. Ένα που το ονόμασε «δικαστική εξουσία». Ότι νόμους ψήφιζε η κυρίαρχη ομάδα, ήταν υποχρεωμένη να εφαρμόσει η 'δικαστική εξουσία'. Παρόλα αυτά, έλεγαν στα πρόβατα ότι τάχα είναι ανεξάρτητη. Και αυτά, το πίστευαν.

Έφτιαξαν και ένα σύστημα για την ελεύθερη πληροφόρηση του κοινού. Μα που με διάφορους τρόπους το ήλεγχαν. Έτσι τα πρόβατα ποτέ δεν μάθαιναν την ουσία των πραγμάτων. Θα μπορούσαν βέβαια τα πρόβατα να αναζητήσουν την αλήθεια μόνα τους. Αλλά συνήθισαν πια να αναζητούν υλικά αγαθά. Συνήθισαν να καταναλώνουν ό,τι τους έλεγαν οι διαφημίσεις. Έτσι έγιναν μαλθακά. Νοιάζονταν το καθένα για τον εαυτό του. Και βολεύονταν με τα λόγια των εκπροσώπων τους.
Μα οι λύκοι που παρατηρούσαν από μακριά τη χώρα των προβάτων, διαπίστωσαν πως ήταν μοναδική η ευκαιρία να την καταλάβουν. Έτσι κατέστρωσαν ένα σχέδιο, βασισμένο στις αδυναμίες του λαού της χώρας των προβάτων. Οι λύκοι κατάλαβαν αμέσως πως το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας ήταν ολιγαρχικό. Αν λοιπόν με οποιοδήποτε τρόπο, ένας, κατόρθωνε να έχει με το μέρος του, την «ομάδα διακυβέρνησης», θα είχε τη χώρα ολόκληρη. Γιατί τα πρόβατα, είχαν «παραδώσει» την εξουσία τους κυβερνώντες. Είχαν ξεχάσει ότι είναι τα αφεντικά και οι κυβερνώντες απλά οι εκτελεστές της θέλησής τους. Είχαν γίνει υπήκοοι και μάλιστα υπάκουοι υπήκοοι.
Οι λύκοι λοιπόν, έφτιαξαν και εφάρμοσαν σταθερά και για πολλά χρόνια, ένα σχέδιο κατάκτησης της χώρας. Ήταν τόσο σταδιακή η προσαρμογή των προβάτων, που τα τελευταία δεν αντιδρούσαν καθόλου. Ούτε που πήραν χαμπάρι τι γινότανε. Όλα νόμιζαν πως ήταν για το καλό τους. Αυτά, είπαμε: Η μόνη τους  ασχολία ήταν τα υλικά αγαθά. Ξέχασαν το πνεύμα και τις αξίες.

Το πρόγραμμα των λύκων, έφτασε στο τελικό σημείο εφαρμογής. Τότε τα αποτελέσματα, άρχισαν να φαίνονται στα περισσότερα πρόβατα. Και τότε μόνο, όταν το πρόβλημα έφτασε στο σπίτι τους, άρχισαν να αφυπνίζονται. Κάποια διαπιστώσανε πως το φαγητό δεν ήταν στο στομάχι τους. Τοβλεπαν μόνο σε εικόνα, σ' ένα κουτί σ ένα δωμάτιο του σπιτιού τους. Κάποια πρόβατα, δεν είχαν λεφτά ούτε για θέρμανση. Κάποια αισθάνονταν άχρηστα, γιατί δεν μπορούσαν να βρουν δουλειά. Όλες, μα όλες οι υπηρεσίες που τους προσέφερε η χώρα τους, υποβαθμίστηκαν. Τα νεαρά πρόβατα που είχαν καλή εκπαίδευση, έφευγαν για άλλα λιβάδια, μήπως μπορέσουν και ζήσουν καλύτερα. Και όλα τα πρόβατα ζούσαν πια μέσα στην ανασφάλεια.
Και αφού η ζωή τους χειροτέρεψε τόσο, δεν αντέδρασαν; Ρώτησε το παιδί.
Τα πρόβατα με τη μαλθακότητά και την ανοχή τους, είχαν φέρει τον εαυτό τους σε δύσκολη θέση. Τα περισσότερα ήξεραν πως κάτι έπρεπε να γίνει. Αλλά δίσταζαν. Χρόνια τώρα, είχαν αφήσει το χειρισμό των υποθέσεών τους σε διάφορους ηγέτες. Τώρα έψαχναν για ένα καινούργιο ηγέτη, αλλά κανείς δεν φαινόταν στον ορίζοντα. Κατάλαβαν πως έπρεπε το καθένα ξεχωριστά και όλα μαζί να σηκώσουν το βάρος της επ-ανάστασης. Μας πώς να εμπιστευτούν τον εαυτό τους, όταν μια ζωή άφηναν τους άλλους να αποφασίζουν για αυτούς; Και πως να αντέξει η εικόνα του διπλανού τους, στη σύγκριση με την ψεύτικη εικόνα των πολιτικών τους που τους παρουσίαζαν οι image makers;
Δεν είχαν μάθει τα πρόβατα να είναι υπεύθυνα για τη ζωή τους.
Ύστερα έπρεπε να δουλέψουν σε τόσους πολλούς τομείς. Η προσπάθεια που έπρεπε να γίνει ήταν τεράστια. Δουλειά δεκαετιών, μέσα σε λίγο χρόνο. Αναζητούσαν στην αρχή λύσεις μέσα από το 'λυκοσύστημα'. Μετά θυμήθηκαν πως ο μόνος τρόπος να διδάξεις τους άλλους κάτι, είναι η συμπεριφορά. Αν ήθελαν να σεβαστούν οι λύκοι τα δικαιώματά τους, έπρεπε να τους επιβάλλουν να τα σεβαστούν. Δεν ήξεραν όμως πώς να δράσουν. Κοίταξαν τη δύναμη του εχθρού και φοβήθηκαν. Από τη μειωμένη παραγωγή της χώρας τους, στην οποία θα μπορούσαν να στηριχτούν σε περίπτωση ανάγκης, μέχρι τα ΜΜΕ που δεν ανήκαν σ αυτούς. Από τα συστήματα επικοινωνίας που ανήκαν στον εχθρό, μέχρι τα όπλα που δεν είχαν. Από τον έλεγχο του χρήματος, μέχρι τον έλεγχο την νομοθεσίας: όλα ήταν εναντίον τους.
Δηλαδή δεν υπήρχε τρόπος αντίδρασης;
Όχι αντίδρασης. Δράσης. Διόρθωσε ο αφηγητής. Υπήρχε. Σιγα σιγά τα πρόβατα αφυπνίστηκαν. Κατάλαβαν πως ο αγώνας ήταν για την ίδια τους την ύπαρξη. Άρχισαν να οργανώνονται σε πολλές μικρές ομάδες. Πάμπολλες ομάδες σε ολόκληρη την χώρα δημιουργήθηκαν στηριγμένες στις αρχές της άμεσης δημοκρατίας. Εφαρμόζοντας στο εσωτερικό της ομάδας τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας, δουλεύουν αθόρυβα, αλλάζοντας τους εαυτούς τους και το περιβάλλον τους ταυτόχρονα.
Τι έγινε στο τέλος; Κατάφερε η πλειοψηφία, να αποτινάξει το ζυγό της ολιγαρχίας;
Κάθε πιθανό μέλλον, υπάρχει μέσα μας, είπε ο αφηγητής. Το θέμα είναι τι θα επιλέξουμε. Μπορεί τα πρόβατα να επιλέξουν τα πάντα: από το να συνεχιστεί ο αφανισμός τους, μέχρι τη ρήξη και την 'διαρκή αναγέννηση'. Το τι θα κάνουν, θα ... μας το πουν τα ίδια.

Τρεις πρώην υπουργοί Εθνικής Άμυνας...


...εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις μίζες των υποβρυχίων. Στέλνεται στη Βουλή η δικογραφία. Εχουν παραγραφεί τα αδικήματά τους;

Από τον Πέτρο Ελευθερίου
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Τα ονόματα τριών πρώην υπουργών Εθνικής Άμυνας, τόσο από την περίοδο του ΠΑΣΟΚ πριν το 2004 όσο και από την περίοδο της ΝΔ στη συνέχεια, περιέχονται -σύμφωνα με πληροφορίες- στα στοιχεία της δικογραφίας που μελετούν οι δικαστικές αρχές για το σκάνδαλο με τις μίζες των υποβρυσίων. Επίσης, περιέχονται τα ονόματα δύο πρώην γενικών γραμματέων του υπουργείου της περιόδου ΠΑΣΟΚ.
Ετσι αφού υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα η δικογραφία αναμένεται να σταλεί στη Βουλή η οποία θα κληθεί να...
 αποφασίσει αν τα όποια αδικήματα τους αφορούν έχουν παραγραφεί. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί παραγραφή, η δικογραφία θα επιστραφεί στις δικαστικές αρχές για να συνεχίσουν την έρευνα για τα υπόλοιπα πρόσωπα: πρώην υψηλόβαθμους αξιωματικούς, υπηρεσιακούς παράγοντες κλπ. Συνολικά 75 άτομα.

Μούγγα στη στρούγκα!

Δημοκρατία

Πες αλεύρι… Άλλαξε κάτι στο σημερινό μηχανισμό και τα υπηρεσιακά «στελέχη» του κόλπου;…

ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ 10ΕΤΙΑΣ
Σκανδαλώδεις υπερκοστολογήσεις των δημοσίων έργων κατά 90%
Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΑΔΔΑ
   
Χρυσάφι πληρώνει τα δημόσια έργα ο Ελληνας φορολογούμενος. Συμπληρωματικές συμβάσεις και απευθείας αναθέσεις, κυρίως σε οδικά και λιμενικά έργα, αυξάνουν τουλάχιστον κατά 90% το κόστος τους. Τις υπερβάσεις δεν πληρώνουν τα κοινοτικά ταμεία, καθώς θεωρούνται αντικανονικές, και επιβαρύνουν τον κρατικό κορβανά εκτοξεύοντας έλλειμμα και χρέος.
Στο 90% υπολογίζεται η μέση «υπερκοστολόγηση» των έργων της προηγούμενης δεκαετίας, ενώ τουλάχιστον 8-10 χρόνια κάνει να ολοκληρωθεί ένα...
 έργο αντί για 6 το μέγιστο με βάση τον αρχικό σχεδιασμό. Το πρόβλημα αφορά κυρίως οδικά και λιμενικά έργα υποδομής, μικρά και μεγάλα, και πλέον οδηγεί σε αδιέξοδο την κυβέρνηση.
Και τούτο διότι σύμφωνα με το αναθεωρημένο Μνημόνιο, που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, η Ελλάδα καλείται να κόψει εκ νέου το 2012 το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων στο εθνικό σκέλος του. Μόνο που είναι αυτό το οποίο «τροφοδοτεί» τις απευθείας αναθέσεις και τις συμβάσεις για να ολοκληρωθούν τα μεγάλα έργα υποδομής...
Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια ημερίδας των τεχνοκρατών του Δημοσίου που «τρέχουν» επί σειρά ετών τα κοινοτικά προγράμματα στην Ελλάδα, δηλαδή των 1.200 υπαλλήλων της ΜΟΔ Α.Ε., οι υπερβάσεις προϋπολογισμού, οι συμπληρωματικές συμβάσεις και οι απευθείας αναθέσεις δεν καλύπτονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ετσι βαρύνουν εξ ολοκλήρου το εθνικό σκέλος του ΠΔΕ.
Πώς προκύπτει η τεράστια αυτή «τρύπα»: σύμφωνα με μελέτη, που παρουσίασαν αρμόδια στελέχη, για ένα έργο αξίας 1.000.000 ευρώ που χρηματοδοτείται κατά 50% από την Ε.Ε., πρώτα πληρώνει το Δημόσιο το σύνολο του ποσού, δίνει τα τιμολόγια στις Βρυξέλλες και μετά λαμβάνει πίσω τα 500.000 ευρώ από τα κοινοτικά ταμεία.
Στην πράξη όμως, μετά την πρώτη σύμβαση, ακολουθούν συνεχείς παρατάσεις και υπερβάσεις που, όπως ειπώθηκε, δεν καλύπτονται από την Ε.Ε., καθώς «ανατίθενται σε αναδόχους - εργολάβους με αδιαφανείς διαδικασίες ή κατάχρηση των διαδικασιών που προβλέπονται». Ετσι το κράτος δαπανά τελικά, ειδικά σε λιμενικά και οδικά έργα, στο προηγούμενο παράδειγμα, τα διπλάσια λεφτά, δηλαδή κατά μέσο όρο 2.000.000 ευρώ, τρεις φορές πιο πολλά από αυτά που θα πάρει από την Ε.Ε.
Μόνο 10% για απαλλοτριώσεις
Ειδική μνεία έγινε για το «υπέρογκο κόστος» των απαλλοτριώσεων, το οποίο καλύπτεται από το ΕΣΠΑ μόνο έως το 10% του κόστους του έργου, ποσοστό που πάντα στην πράξη «ξεπερνιέται κατά πολύ».
Ενας άλλος παράγοντας είναι οι συστηματικές υπερβάσεις χρόνου που ειδικά σε αυτοκινητόδρομους είναι στην καλύτερη περίπτωση 8-10 έτη, τη στιγμή που κάθε κοινοτικό πακέτο έχει μέγιστη διάρκεια 6 έτη. Μεγάλη ευθύνη για τις καθυστερήσεις έχουν οι καταγγελίες υποψήφιων αναδόχων για μη τήρηση των κανόνων κατά την ανάθεση (π.χ. τμήμα μετρό Χαϊδάρι - Πειραιάς) ή καταγγελίες στην Ε.Ε. και το ΣτΕ (λίμνη Καϊάφα στον οδικό άξονα Ελευσίνα - Τσακώνα).
Σημειώνεται ότι ανάλογα ευρήματα είχε πιστοποιήσει προ ετών και έρευνα της Ε.Ε. σε συγκεκριμένα έργα υποδομής ανά την Ευρώπη και βρήκε ότι οι ελληνικοί αυτοκινητόδρομοι ήταν οι πιο ακριβοί πανευρωπαϊκά.
Στην ημερίδα παρουσιάστηκε η θέση του συλλόγου των εργαζομένων της ΜΟΔ για την ανάγκη αναδιοργάνωσης και ολοκλήρωσης του οργανωτικού μηχανισμού διαχείρισης έργων και προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και του ΠΔΕ στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020. Οπως επισημάνθηκε, το περιοριστικό πλαίσιο που τίθεται πλέον λόγω Μνημονίου δεν επιτρέπει «τη διασπάθιση δημόσιων πόρων».
Προτείνεται η αναδιοργάνωση των υπηρεσιακών δομών και των λειτουργιών μεταξύ του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και των λοιπών υπουργείων και περιφερειών για να συγκροτηθεί σταθερή και ενιαία διοικητική δομή διαχείρισης και ελέγχου δημόσιων συμβάσεων και αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Οδός Μνημονίου αριθμός 0...

Ελευθεροτυπία

Ποδόσφαιρο-Β` Εθνική (24η ημέρα): Δόξα Δράμας-Παναιτωλικός 0-1


<><><> 
<><><>

Με τέρμα του Ντενίζ Μπαϊκαρά στο 45ο λεπτό, ο Παναιτωλικός έφυγε με τους βαθμούς της νίκης από τη Δράμα.
Επικράτησε 1-0 της τοπικής Δόξας, στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 24ης ημέρας στη Β` Εθνική (Football League) και μείωσε στους δύο τους βαθμούς της διαφοράς (54 έναντι 52) από τον πρωτοπόρο ΠΑΣ Γιάννινα που ωστόσο έχει ένα ματς λιγότερο.

Ο χορος των γονεων...

Με επιτυχια εγινε χθες βραδυ ο ετησιος αποκριατικος χορος του συλλογου γονεων και κηδεμονων στην καφετερια του Κ Δελληγιανη.

Καλο ταξιδι...

Πεθανε χθες και η κηδεια της γινεται σημερα η Αικατερινη Αναγνωστοπουλου πληρης ημερων.
Η σωρος της θα μεταφερθει στις 11.00 στον Ιερο Ναο Αγιου Δημητριου.Συλληπητηρια στους οικειους της. 

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Το σκάνδαλο των σκανδάλων! Αυτοί θα βάλουν κανόνες διαφάνειας; Ποιος τους εμπιστεύεται; Ολόκληρη η Συνέντευξη Τσουκάτου…

 

…στο CRASH (αγοράστε το, είναι συλλεκτικό και μπορείτε να το τρίβετε στη μούρη των υπουργών, βουλευτών, αξιωματούχων και λοιπών πολιτικών απατεώνων και ψευτών).
Η συνέντευξη που ακολουθεί ολόκληρη (με ένα κλικ σε κάθε εικόνα -από τις 14- μπορείτε να τη διαβάσετε σε μεγέθυνση), ουσιαστικά -μέσω φωτορεπορτάζ- στέλνει σαφέστατο μήνυμα!
Αν πληρώσω μόνο εγώ, θα σας πάρω ΟΛΟΥΣ/ΕΣ μαζί μου!
Τα φάγαμε μαζί ως κόμματα. Γι’ αυτό ή κάνετε πάσο... (όπως ακριβώς με όλα τα λαμόγια της πρώην και σημερινής κυβέρνησης), ή σας παίρνω μαζί μου στον λάκο!
Άντε τώρα να ξαναβγεί και να ψελλίζει περί διαφάνειας και πράσινα άλογα ο ΓΑΠ!
Το πολύ πολύ να μας πει ότι από εδώ και πέρα εγγυάται αυτός, με το κύρος του εκποιητή της χώρας, ότι δεν θα ξανασυμβεί αυτή η μεγάλη απάτη εναντίον του ελληνικού λαού.
Υ.Γ. Κύριε Αντιπρόεδρε μαζί τα φάγαμε;
Ποιοι είναι οι τζαμπατζήδες;
Δώσατε άφεση αμαρτιών στη δεξιά, γίνατε οι λακέδες του ΔΝΤ, νενέκοι που...
 εκποιούν την πατρίδα μας!
Θα ‘ρθει η μέρα που το ΠΑΣΟΚ του μεγάλου ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου, θα σας χώσει βαθιά στο σκουπιδοτενεκέ της περιφρόνησης και της ντροπής!
Αιδώς Αργείοι!
Ούστ!














Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Νέες συγκρούσεις στη Λιβύη...


Νέες συγκρούσεις στη Λιβύη: Το Al Jazeera μεταδίδει πληροφορίες για τουλάχιστον δύο νεκρούς και πολλούς τραυματίες, ενώ το Reuters, επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα, αναφέρει ότι τουλάχιστον πέντε διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή Τζανζούρ της πρωτεύουσας.
Οι δυνάμεις της τάξης της Λιβύης άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών σε πολλές συνοικίες της λιβυκής πρωτεύουσας μετά το πέρας της προσευχής της Παρασκευής, δήλωσαν λίγο...
 νωρίτερα αυτόπτες μάρτυρες τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η παράκτια πόλη Ζαουίγια, μόλις 50 χλμ δυτικά της Τρίπολης, βρίσκεται στα χέρια των διαδηλωτών. Όπως μεταδίδει το Reuters, οι προσπάθειες κυβερνητικών δυνάμεων να ανακτήσουν τον έλεγχο απέτυχαν.  Στρατιωτικοί και αστυνομικοί στην πόλη Αντζαμπίγια δήλωσαν στο Al Jazeera ότι εγκατέλειψαν τις θέσεις τους και προσχώρησαν στους διαδηλωτές. Αντικαθεστωτικοί φέρονται να ελέγχουν σημαντικά κέντρα στο ανατολικό τμήμα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Βεγγάζης και της Μισράτα.
Στο μεταξύ, αυξάνονται οι ενδείξεις ότι εντείνονται οι τριγμοί και εντός του καθεστώτος. Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν ο γενικός εισαγγελέας και οι πρεσβευτές της Λιβύης στο Παρίσι και την Unesco, εκφράζοντας τη στήριξή τους στους διαδηλωτές.

Μέχρι κι ο Παπαγιάννης κίνημα; ΓΑΠ, θα φύγεις και θα σου μείνει ο βαψιμαλλιάς υπουργός σου & το ψεύτης!

Έτοιμα γι' απόψε τα παπαγαλάκια Υπηρεσίας!