Ξεκίνησε το έργο «Ξαφνικός θάνατος 2011»
Σε «αιφνίδιο θάνατο» θα οδηγηθούν εντός του επόμενου έτους εκατοντάδες φορείς του Δημοσίου -κυρίως Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που λειτουργούν ως«δορυφόροι» της διοίκησης-, καθώς ο προϋπολογισμός του 2011 έκλεισε χωρίς να προβλέπει την καταβολή εγγυήσεων για τη δανειοδότησή τους.
Υπό το βάρος του δημόσιου χρέους (κοντά στα 348 δισ. ευρώ) το οικονομικό επιτελείο κλείνει το παράθυρο δανεισμού και πλέον όσοι φορείς δεν έχουν ίδια έσοδα, θα κλείσουν.
Το ίδιο ισχύει και για μεγάλους οργανισμούς -όπως η Εργατική Εστία που απορροφάται από τον ΟΕΚ-, ενώ σειρά θα πάρουν τα ΤΕΙ και τα περιφερειακά νοσοκομεία.
Εκτιμάται ότι η Μεταπολίτευση δημιούργησε 5.000 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου - ένα δεύτερο κράτος μέσα στο κράτος...
«Εδώ που φτάσαμε, ας αποφασίσει το πολιτικό σύστημα τι θέλει» δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ο υφυπουργός Οικονομικών Φ.Σαχινίδης και συνεχίζει:
«Ο δημόσιος τομέας είναι υπετροφικός, μίζερος, δεν εξυπηρετεί τον πολίτη και το κυριότερο, δεν υπάρχουν πλέον τα χρήματα να τον συντηρούμε».
Ο κ. Σαχινίδης αναφέρεται στις μισθολογικές ανισότητες στον ευρύτερο δημόσιο τομέα: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αμοιβές στον τομέα των ΔΕΚΟ που είναι κατά 44% υψηλότερες από τις αμοιβές στον δημόσιο τομέα και κατά 100% υψηλότερες από ό,τι στον ιδιωτικό τομέα.
Οι συγκεκριμένες ΔΕΚΟ έχουν φτάσει σε σημείο να επιβαρύνουν κάθε χρόνο το έλλειμμα κοντά 2 δισ. ευρώ. Μα 2 δισ. ευρώ είναι αυτά που εξοικονομήσαμε περικόπτοντας τον 13ο και τον 14ο μισθό.»
Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι τα περιθώρια για αυξήσεις της φορολογίας εξαντλήθηκαν και τα πράγματα δεν θα βελτιωθούν όσο ο δημόσιος τομέας δεν περιορίζεται.
Περιγράφει την κατάσταση ως εξής: «Ακόμη και αν στο ιδανικό σενάριο επιτύχουμε τιο πρόγραμμα και τους στόχους που έχουμε θέσει για το 2011, το έλλειμμα θα είναι 17 δισ. ευρώ. Το 2012 πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα, αν δεν περιορίσουμε το Κράτος;»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου