Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Και τώρα… Ντόρα

 



Ο βουλευτής Κώστας Καραγκούνης στην πρώτη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ντόρας;

Νίκος Αγγελόπουλος, Ρένα Ντάσκαρη και Γιώργος Σιορίκης υπογράφουν την Κυριακή την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη. Ποιοι άλλοι Αιτωλοακαρνάνες πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί πρόκειται να ενταχθούν
 Οι «Ντορικοί» ταξιδεύουν στην Αθήνα προκειμένου να παραστούν στην ιδρυτική του κόμματός της εκδήλωση της πρώην υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη. Στην παρουσίαση του νέου κόμματος αναμένεται να παραστούν πολλές δεκάδες αναγνωρίσιμα πρώην στελέχη της Νέας Δημοκρατίας (πρώην υπουργοί, πρώην βουλευτές, δήμαρχοι κ.τ.λ.), κυρίως όμως πρόσωπα η πολιτική επάρκεια των οποίων, ευελπιστεί η ίδια η κα Μπακογιάννη, θα αναγνωριστεί λίαν συντόμως… Ανάμεσα στους παριστάμενους θα βρίσκονται και ο πρώην υφυπουργός Απασχόλησης Νίκος Αγγελόπουλος, η πρώην πολιτευτής και επί σειρά ετών μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ρένα Ντάσκαρη και ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αιτ/νίας Γιώργος Σιορίκης. Την Κυριακή θα μάθουμε αν θα παραστεί ή όχι και ο εν ενεργεία βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης… με ότι αυτό συνεπάγεται.
 Στο «στρατόπεδο» της κας Μπακογιάννη πάντως περιμένουν τον Κ. Καραγκούνη και πολλοί θεωρούν πως ακόμη κι αν δεν παραστεί στην ιδρυτική πράξη, θα συνταχθεί στην πορεία. Ο ίδιος ο κ. Καραγκούνης ωστόσο έχει επιμελώς αποφύγει όλο αυτό το διάστημα να δημιουργήσει οποιοδήποτε θέμα ή να επιτρέψει οποιοδήποτε σχόλιο γύρω απ’ το όνομά του. Παρά ταύτα, είναι τοις πάση γνωστό ότι ο κ. Καραγκούνης… είναι πολύ κοντά στην Ντ. Μπακογιάννη. Οι πολιτικοί αναλυτές εντάσσουν πάντως τον βουλευτή Αιτ/νίας Κώστα Καραγκούνη στην πρώτη… κοινοβουλευτική ομάδα του υπό ίδρυση κόμματος. Δυστυχώς, παρά τις επίμονες προσπάθειές μας, δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε με τον κ. Καραγκούνη, ο οποίος και προφανώς ήθελε να αποφύγει το συγκεκριμένο ερώτημα, επιλέγοντας φυσικά ο ίδιος το χρόνο και τον τρόπο ανακοίνωσης των κινήσεών του, πράγμα απόλυτα κατανοητό.
Ο Νίκος Αγγελόπουλος δηλώνει βετεράνος, θα είναι όμως στο πλευρό της Ντόρας Μπακογιάννη και θα συνδράμει την προσπάθεια που τώρα ξεκινά με όλες του τις δυνάμεις. Ο πρώην υπουργός διατηρεί από ετών προσωπική – οικογενειακή φιλία με την κα Μπακογιάννη, έχει στο παρελθόν συνεργαστεί άψογα μαζί της και θα συμβάλει στον πολιτικό σχεδιασμό του νέου κόμματος, προσφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία του. Η παρουσία του στην εκδήλωση της Κυριακής θα είναι και συμβολική και ουσιαστική.
Η Ρένα Ντάσκαρη παρά τις ευχάριστες, αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις της περιόδου (!), θα είναι παρούσα στην εκδήλωση και θα γίνει απ’ τα ιδρυτικά μέλη του κόμματος Μπακογιάννη. Η ίδια ουδέποτε έκρυψε τη σχέση που έχει με την πρώην υπουργό. Θυμίζουμε ότι η κα Ντάσκαρη, μετά τη διαγραφή της κας Μπακογιάννη απ’ τη Ν.Δ., …είπε το δικό της μεγάλο «όχι».
Ο Γιώργος Σιορίκης βρίσκεται ήδη στην Αθήνα και εργάζεται για την επόμενη μέρα. Εξυπακούεται ότι θα υπογράψει την ιδρυτική διακήρυξη. Μετά την εκδήλωση της Κυριακής όμως ξεκινά ο μαραθώνιος για το 1ο Συνέδριο. Ο ίδιος γνωρίζει βέβαια ότι οργανωτική δομή δεν υπάρχει και πως οι αντικειμενικές δυσκολίες είναι πολλές, εκτιμά ωστόσο ότι αυτά είναι δευτερεύοντα θέματα ετούτη την ώρα.
Αίνιγμα παραμένει το τι θα κάνουν και πώς θα συμπεριφερθούν αυτοδιοικητικά και άλλα στελέχη, όπως ο Θαν. Παπαθανάσης, Ν. Μουρκούσης, Κ. Κονίδας, Γ. Κατσούλας, κυρίως δε τι θα γίνει με τα δεκάδες στελέχη που αποστασιοποιήθηκαν απ’ τις τοπικές οργανώσεις της Ν.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου