Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Κίνημα "αγανακτισμένων" βουλευτών του ΠΑΣΟΚ


Παραδόθηκε, νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στη Βουλή, από τη βουλευτή Τόνια Αντωνίου, η επιστολή 16 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, με την οποία ζητούν άμεση σύγκληση των θεσμικών οργάνων της Βουλής και του κόμματος, προκειμένου να υπάρξει συζήτηση με θέματα τον απολογισμό ενός χρόνου Μνημονίου, το Μεσοπρόθεσμο...

Πρόγραμμα της κυβέρνησης, τα πρόσθετα μέτρα για το 2011 και τις αποκρατικοποιήσεις, καθώς και τη διαδικασία εισαγωγής, συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στην Βουλή.
Την εν λόγω επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές: Τόνια Αντωνίου, Βασίλης Γερανίδης, Σοφία Γιαννακά, Εύα Καϊλή, Κώστας Καρτάλης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Λιντζέρης, Αθανασία Μερεντίτη, Έκτορας Νασιώκας, Όλγα Ρενταρή, Βασίλης Τόγιας, Θωμάς Ρομπόπουλος, Νικόλας Σαλαγιάνης και Μιχάλης Τζελέπης.

Οι προαναφερθέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν, επίσης, να μην ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα με συνοπτικές διαδικασίες. Δηλαδή, να κατατεθεί στη Βουλή ως κανονικό νομοσχέδιο και όχι ως ένα άρθρο. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων και οι βουλευτές ζητούν να εξαιρεθεί η ΔΕΗ, λόγω του στρατηγικού χαρακτήρα της Επιχείρησης.
Σε δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό "Βήμα 99,5", ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής, τόνισε: «Ζητάμε να γίνει συζήτηση καθώς υπάρχουν προβληματισμοί σε διάφορα επίπεδα». Παράλληλα, δήλωσε ότι θα υπάρξουν προβλήματα εάν το Πρόγραμμα πάει στη Βουλή χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση στα αρμόδια όργανα. Όπως είπε, πρόκειται για μία πρωτοβουλία στο πλαίσιο της λειτουργίας των δημοκρατικών διαδικασιών, καθώς η ψήφιση ενός τόσο σημαντικού κειμένου είναι μια υπόθεση που αφορά ολόκληρη την κοινωνία. «Στην Ελλάδα αγωνιζόμαστε να κατοχυρώσουμε το αυτονόητο» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «υπάρχουν σημεία για τα οποία θέλουμε διευκρινίσεις». Ο κ. Κουρουμπλής επισήμανε, επίσης, ότι οι βουλευτές ζητούν και απολογισμό του τι έχει γίνει στην οικονομία μέχρι τώρα, τι δεν πήγε καλά σε διάφορους τομείς -όπως η είσπραξη φόρων- και να εξηγήσει ο πρωθυπουργός τι είναι αυτό που διαβεβαιώνει ότι τα νέα μέτρα θα λειτουργήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήμα 99,5, «κόκκινο πανί» για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αποτελεί η φημολογούμενη πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, σε ένα μόνο άρθρο, γεγονός που τους αφαιρεί τη δυνατότητα να ψηφίσουν κάποιες διατάξεις του και να καταψηφίσουν άλλες.
Επίσης, οι βουλευτές φέρονται να εκφράζουν την αγωνία τους για το γεγονός ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν το θέμα στις περιφέρειές τους.
Το τελικό σχέδιο που θα έχει τη μορφή νόμου-πλαισίου θα κατατεθεί, πιθανότατα, τη Δευτέρα προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο και την ίδια ημέρα θα κατατεθεί στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου