Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Τι συζήτησαν για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης Παπανδρέου και Σαμαράς...

 




Πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας με Πρωθυπουργό κοινής αποδοχής πρότεινε στον κ. Γ. Παπανδρέου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντ. Σαμαράς.
Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα ο κ. Γ. Παπανδρέου με τον κ. Σαμαρά, ο Πρωθυπουργός του πρότεινε να υπάρξει οικουμενική κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αντιπρότεινε ότι δεν μπορεί να υπάρξει οικουμενική κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον κ. Παπανδρέου και...
 
πρέπει να εξευρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής.
Ο κ. Σαμαράς του τόνισε ότι χρειάζεται να υπάρξει μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας για να επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ο κ. Σαμαράς έχει και συγκεκριμένα πρόσωπα να προτείνει για τη συγκεκριμένη θέση.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε στον κ. Παπανδρέου, ότι εάν θέλει να υποστηρίξει η αξιωματική αντιπολίτευση την εθνική προσπάθεια, θα πρέπει να συμφωνήσουν τα δυο κόμματα για να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση. Για να γίνει αυτό ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι για να επιτευχθεί και θετικό αποτέλεσμα πρέπει να συμμετέχουν στην κυβέρνηση και πρόσωπα ευρείας αποδοχής, ακόμα και εξωκοινοβουλευτικά.
Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Σαμαρά, η κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή όπως αλλιώς θα ονομαστεί, θα πρέπει να έχει διάρκεια θητείας έως το τέλος της επαναδιπραγμάτευσης και μετά να γίνουν εθνικές εκλογές.
Επίσης, ο κ. Σαμαράς θέτει ως αναγκαία και την προώθηση της συνταγματικής αλλαγής, αλλά και την κατάργηση του μεταναστευτικού νόμου.
Στην εικοσάλεπτη συνομιλία τους, ο κ. Σαμαράς, έθεσε ουσιαστικά τους εξής όρους:
- Ορίζοντας της κυβέρνησης εθνικής ενότητας θα είναι η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος
- Μετά την επαναδιαπραγμάτευση να γίνουν εθνικές εκλογές
- Να εξευρεθεί Πρωθυπουργός πρόσωπο κοινής αποδοχής
- Να καταργηθεί ο νόμος για το μεταναστευτικό
Πηγή: http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου