Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Super Ομάδα Super Πρόεδρος

  


KOSTOULAS
Super Ομάδα Super Πρόεδρος

Δεν αλλάζει η έδρα. Τι ισχύει για το Παμπελοποννησιακό
Φώτης Κωστούλας: Δεν σκοπεύω ν’ ασχοληθώ με την πολιτική. Δεν μετανιώνω που ανακατεύτηκα με τον Παναιτωλικό, μετανιώνω όμως που ασχολήθηκα με επιχειρήσεις στην Ελλάδα!
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναιτωλικός κ. Φώτης Κωστούλας με δηλώσεις του στη «Σ» και σε συνέντευξή του στον Δυτικά 96,1, λίγο πριν το κίτρινο και μπλε ποτάμι πλημμυρίσει το Αγρίνιο, μιλά με όρους προβολής στην ιστορία… και το μέλλον της ομάδας του Αγρινίου. για το αυριανό παιχνίδι δηλώνει ότι δεν ανησυχεί: «Οι παίχτες είναι αποφασισμένοι, η ομάδα που....

φιλοξενούμε δεν έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, οι φίλαθλοι θα είναι μαζί μας σε μια όμορφη και πολιτισμένη γιορτή. Βέβαια, όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο θα πρέπει πάντα να κρατάμε μια μικρή επιφύλαξη, νομίζω όμως ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις». Ο Παναιτωλικός λοιπόν γυρίζει σελίδα στον αυριανό αγώνα με τον Διαγόρα και 33 χρόνια μετά ανεβαίνει ξανά στη μεγάλη κατηγορία. «Το πιστεύετε;», ρωτήσαμε τον κ. Κωστούλα. Και η απάντησή του λακωνική όπως πάντα: «Βεβαίως».
Ο πρόεδρος του Παναιτωλικού διευκρίνισε άλλωστε ότι εξ αρχής αυτός ήταν ο στόχος. Ο ίδιος ο κ. Κωστούλας άλλωστε, ως επιχειρηματίας έχει μάθει και βάζει στόχους και με συνέπεια, με επιμονή και μέθοδο να τους υπηρετεί, έως την τελική κατάκτησή τους. Ρωτήσαμε τον κ. Κωστούλα τι σημαίνει γι’ αυτόν η άνοδος στη Super League: «Δεν είναι απλά η επίτευξη ενός στόχου», μας είπε, «είναι η εκπλήρωση ενός ονείρου». Εξομολογείται βέβαια πως όταν σε νεαρή ηλικία έφυγε απ’ το Αγρίνιο για το εξωτερικό, όπου και μεγαλούργησε, για να επιστρέψει πολλά χρόνια μετά να αναλάβει… το όνειρο, δεν τον απασχολούσε ιδιαίτερα η ομάδα. Παρακολουθούσε βέβαια, βίωνε αυτό που την εποχή εκείνη συνέβαινε, αλλά ως εκεί. Κι ούτε που φανταζόταν βεβαίως ότι θα ερχόταν η στιγμή που ολόκληρο το Αγρίνιο θα… τραγουδούσε το όνομά του!
Εύλογα λοιπόν ήρθε και το ερώτημα για το αν σκοπεύει να ασχοληθεί με την πολιτική, σε οποιαδήποτε εκδοχή της. Η αντίδραση του κ. Κωστούλα στο άκουσμα αυτής της ερώτησης, σχεδόν σπασμωδική: «…Αποκλείεται… Τι είναι αυτά που λέτε… Δεν παλάβωσα ακόμα… Μου είναι αδιανόητο να τρέχω να μαζεύω ψήφους». Και αφού συνήλθε απ’ το σοκ της ερώτησης, με διαφορετικό ύψος ξεκαθάρισε: «Όχι, δεν με ενδιαφέρει η πολιτική». Φαίνεται όμως ότι και ως προς το επιχειρείν ο κ. Κωστούλας έχει επίσης απογοητευτεί, απ’ όσα «είδε» στη χώρα μας και γι’ αυτό έκανε λόγο για «κρατικό βρόγχο» που εκ των προτέρων απειλεί κάθε προσπάθεια. Στο ερώτημα άλλωστε για το αν έχει μετανιώσει για κάτι, ο κ. Κωστούλας απάντησε: «Δεν μετανιώνω που ασχολήθηκα με τον Παναιτωλικό. Μετανιώνω όμως που ανακατεύτηκα με επιχειρήσεις στην Ελλάδα…. Είναι σκέτη απογοήτευση». Και επειδή το επιχειρηματικό «ανακάτεμα» του κ. Κωστούλα έγινε… στο Αγρίνιο, τον ρωτήσαμε τι κατά τη γνώμη του πρέπει ν’ αλλάξει στην πόλη. «Η νοοτροπία», απάντησε και συμπλήρωσε: «Ότι, κι αν κάνεις, όποια δουλειά, όποιο αντικείμενο κι αν επιλέξεις, χρειάζεσαι όραμα, πρέπει να θέτεις στόχους διαρκούς βελτίωσης».
Αυτό ισχύει για όλους και για όλα, όσον αφορά τον Παναιτωλικό όμως… πόσο πιο πάνω να πάει; Ο Φ. Κωστούλας ανέλαβε την ομάδα όταν κινδύνευε με πλήρη διάλυση και σε χρόνο ρεκόρ την οδήγησε στην Α΄ Κατηγορία, με τις υποδομές μάλιστα που διαθέτει. Είναι συνεπώς η ιδανικότερη στιγμή… για να αποχωρήσει; «Θα μπορούσα και αύριο να φύγω απ’ τον Παναιτωλικό», δηλώνει ο ίδιος, … «αρκεί να βρεθεί κάποιος να συνεχίσει». Κι αν δεν βρεθεί… αισθάνεται υποχρεωμένος να παραμείνει όσο χρειαστεί.
Δεν αλλάζει η έδρα
Η άνοδος στη Super League δημιουργεί ασφαλώς νέα δεδομένα. Ως προς το οικονομικό πλαίσιο ο πρόεδρος του Παναιτωλικού Φ. Κωστούλας διευκρινίζει πως σαφώς τα έξοδα και οι απαιτήσεις θα είναι αυξημένες, αυξημένα όμως θα είναι και τα έσοδα. Στόχος είναι η κατά το δυνατόν ισοσκέλιση του οικονομικού ισολογισμού της ΠΑΕ.
Όσον αφορά το γήπεδο ο κ. Κωστούλας ξεκαθάρισε πως «νέο γήπεδο δεν μπορώ να φτιάξω» και πως «δεν σκεφτόμαστε άλλο χώρο». Η συζήτηση που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ημέρες για το Παμπελοποννησιακό, οφείλεται στο ότι το εν λόγω γήπεδο «προτείνεται» στο φάκελο αδειοδότησης για τη συμμετοχή στη Super League, διαδικασία περισσότερο τυπική (τα Τρίκαλα έχουν «προτείνει» την Τούμπα!). όσον αφορά τα περί δεύτερης έδρας, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η συζήτηση αυτή θα γίνει λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Ο κ. Κωστούλας στη συνέντευξη που μας παραχώρησε δέχθηκε ότι το γήπεδο δύσκολα θα χωρέσει τους χιλιάδες φιλάθλους στα παιχνίδια με τις μεγάλες κυρίως ομάδες, τόνισε όμως ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί οι παρεμβάσεις που είναι εφικτό να γίνουν. Μίλησε μάλιστα για 1000 ακόμη θέσεις που θα τοποθετηθούν.
Να σημειωθεί ότι θέμα χωρητικότητας δεν θέτει η Super League… Ο ηλεκτροφωτισμός που αποτελεί όντως πρόβλημα, θα αναβαθμιστεί! Η έδρα συνεπώς δεν αλλάζει και όπως ο κ. Κωστούλας σημειώνει «οι Αγρινιώτες έχουμε μάθει σ’ αυτό το γήπεδο, δεν αλλάζουμε έδρα». Θυμίζει δε πως όταν κάποια στιγμή ο Παναιτωλικός πήγε στο ΔΑΚ, ..δεν πάταγε κανείς! Τέλος ο κ. Κωστούλας στη συνέντευξή του τόνισε ότι το όραμά του σ’ αυτό το γήπεδο είναι να δει τους φιλάθλους των αντιπάλων ομάδων να κάθονται μαζί, επαναλαμβάνοντας ότι το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και καλώντας εκ νέου τους φιλάθλους του Παναιτωλικού να γιορτάσουν την άνοδο με κόσμια και πολιτισμένη συμπεριφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου