Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Η μίζα είναι ακριβότερη στην Αλβανία ή στην Ελλάδα;

Από το "ΔιαΔίχτυ"
  
Μπερίσα, φτιάξε μια Εξεταστική
Ιδού το ερώτημα: Η μίζα είναι ακριβότερη στην Αλβανία ή στην Ελλάδα;
Σύμφωνα με τον αλβανό πρωθυπουργό κολλητό του Αλι Μπερίσα, με ένα 7% ο επενδυτής καθαρίζει. Η μίζα αφορά πολιτικούς, δεν ξέρουμε τι γίνεται με τους παρακάτω.
Σύμφωνα με την Siemens στην Ελλάδα έδινε το 10% του τζίρου της. Ομως μόνο το 2% πήγαινε σε πολιτικούς ενω το 8% σε διοικητικούς.
Το σίγουρο είναι  οτι στην Αλβανία ξεσηκώνονται.
Ο Σαλί Μπερίσα είναι και πάλι στην εξουσία οπως και το 1997 τότε που οι...
 αλβανοί έχασαν τα λεφτά τους απο τις "πυραμίδες" δηλαδή "χρηματιστήριο" του δρόμου. Και τότε ξεσηκώθηκαν ο Μπερίσα έφυγε αλλα οι Σοσιαλιστές του Νάνο δεν τα πήγαν και πολύ καλύτερα.  Τώρα έχουμε μια επανάλειψε αλλα για αλλους λόγους. Η Αλβανία βρίσκεται και πάλι σε οικονομική κρίση, η φτώχεια πλήττει εκατοντάδες χιλιάδες αλβανούς σε μιά χώρα που έχει και μεγάλο ποσοστό μεταναστών. Το οτι οι πολιτικοί μιζάρονται δεν σοκάρει ξαφνικά την κοινωνία -οπως αλλωστε και στην Ελλάδα- αλλα η συγκεκριμένη ιστορία είναι η σταγόνα για να  ξεχειλίσει το ποτήρι.
Ο Μπερίσα μπορεί ομως να ακολουθήσει τον ελληνικό δρόμο. Να φτιάξει μια Εξεταστική να ερευνήσει το σκάνδαλο. Και όποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα. Τι σκατά γείτονες είμαστε αν δεν μπορούμε να δώσουμε τα φώτα του πολιτισμού μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου