Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Leader Τριχωνίδας

Τι αφορά το πρόγραμμαΤην επιδότηση σε ποσοστό 40% έως 60% επενδυτικών σχεδίων που θα υλοποιηθούν σε συγκεκριμένους δήμους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν και επιχειρήσεις που θα συσταθούν μετά την έγκριση του επενδυτικού τους σχεδίου.
Σε ποιους δήμους και ποιά δημοτικά διαμερίσματα ισχύει το πρόγραμμα:
Σε συγκεκριμένα δημοτικά διαμερίσματα των Δήμων Αγρινίου, Αγγελοκάστρου, Ανακτορίου, Αρακύνθου, Θέρμου, Θεστιέων, Μακρυνείας, Νεάπολης, Παναιτωλικού, Παραβόλας, Στράτου, Μενιδίου και Αιτωλικού.
Είδη επιχειρήσεων που επιδοτούνται (για ίδρυση νέων ή εκυσγχρονισμό υπαρχόντων)
1) Μονάδες επεξεργασίας και μεταποίησης γάλακτος,κρέατος, πουλερικών, μελιού, δημητριακών,ελαιολάδου, οίνου, οπορωκηπευτικών, άνθεων και φαρμακευτικών φυτών
2) Μονάδες επεξεργασίας δασικής ύλης (καυσόξυλα,φελλός κλπ)
3) Ίδρυση και επέκταση μικρών ξενοδοχειακών μονάδων και επισκέψιμων αγροκτημάτων
4) Ίδρυση και επέκταση μικρών μονάδων παραγωγής ειδών διατροφής
5) Μονάδες οικοτεχνίας και παραδοσιακής τέχνης
6) Μονάδες παροχής υπηρεσιών
Ποιες δαπάνες εντάσσονται στο πρόγραμμα
i. Κτίρια και εγκαταστάσεις Κτιριακές , ηλεκτρολογικές και ειδικές εγκαταστάσεις – εργασίες για την δημιουργία και τον εκσυγχρονισμό των κτιρίων- γραφείων της επιχείρησης ή την ανέγερση νέων χώρων.
ii. Μηχανήματα και εξοπλισμός: Δαπάνες προμήθειας μεταφοράς και εγκατάστασης καινούριου σύγχρονου εξοπλισμού, απαραίτητου για την δραστηριότητα της επιχείρησης. Ενδεικτικά αναφέρεται ο μηχανολογικός εξοπλισμός, εξοπλισμός εργαστηρίων, ποιοτικού ελέγχου, παρακολούθησης των διαδικασιών της επιχείρησης
iii. Μεταφορικός εξοπλισμός. Αναφέρεται σε οχήματα μεταφοράς τα οποία κινούνται εντός της μονάδας (π.χ. κλάρκ , περονοφόρα)
iv. Συστήματα λογισμικού: Δαπάνες προμήθειας και εγκατάστασης καινούριων και σύγχρονων συστημάτων όπως CRM, ERP , e-business , e-marketing .
v. Δαπάνες για την αγορά τεχνογνωσίας.
vi. Δαπάνες συμμετοχής σε εκθέσεις.Περιλαμβάνονται τα κόστη για την κατασκευή του περιπτέρου, τα κόστη μεταφοράς των εκθεμάτων κλπ.
vii. Δαπάνες πιστοποίσης, κατά τα γνωστά πρότυπα (π.χ. ISO)
viii. Αμοιβές συμβούλων. Δαπάνες για την σύνταξη του φακέλου και την παρακολούθηση της υλοποίησης του έργου
Ύψος επενδυτικών σχεδίων
Τα επενδυτικά σχέδια θεωρητικά μπορούν να προσεγγίσουν τα 600.000 €. Λόγω , όμως, του μικρού διαθέσιμου προϋπολογισμού , συνίσταται η υποβολή μικρών επενδυτικών σχεδίων.
Το κόστος του ΦΠΑ δεν είναι επιλέξιμο και βαρύνει εξ ολοκλήρου την επιχείρηση. Στο πρόγραμμα προβλέπεται η χρηματοδότηση και μέσω τραπεζικού δανεισμού.
Προθεσμίες υποβολής φακέλων
Η υποβολή των φακέλων συμμετοχής μπορεί να γίνει έως τις 16 Φεβρουαρίου 2011
ΤΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΑΛΑΝΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
 Έλεγχος της επιχείρησης σχετικά με το αν τηρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής ( επιλέξιμος ΚΑΔ, οικονομικά στοιχεία κλπ)
 Συγγραφή του επιχειρηματικού σχεδίου και προετοιμασία του φακέλου συμμετοχής
 Προετοιμασία της ηλεκτρονικής αίτησης
 Ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης
 Φυσική υποβολή του φακέλου συμμετοχής
ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΑΛΑΝΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Καλυβίων 3,Αγρίνιο
Τηλ.: 2641026197
E-mail: info@epidotoumena.com
www.epidotoumena.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου