Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Κατηγορίες για τρομοκρατία σε βάρος των πέντε

Κατηγορίες για τρομοκρατία και οπλοκατοχή απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος των πέντε συλληφθέντων -των τεσσάρων νεαρών στο Βύρωνα και της 27χρονης Γερμανίδας.
Ειδικότερα, η δίωξη αφορά στις κατηγορίες της τρομοκρατικής οργάνωσης, χωρίς αυτή να διευκρινίζεται, τρομοκρατικών πράξεων που αφορά τα όπλα που εντοπίστηκαν σε χώρους που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι και της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοκατοχής. Και οι πέντε οδηγήθηκαν στον ανακριτή από όπου και αναμένεται να λάβουν προθεσμία για τις απολογίες τους.
Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα χωρίς δικηγόρους και αρνήθηκαν εντός του εισαγγελικού γραφείου να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της 27χρονης Γερμανίδας, Σωτήρη Σπυριούνη, η εντολέας του δεν έχει σχέση με τρομοκρατική οργάνωση και το μόνο, που την εμπλέκει στην υπόθεση, είναι οτι είχε φιλικές σχέσεις με κάποιους από τους κατηγορουμένους. Όπως είπε ο ίδιος "η 27χρονη ανήκει στον αναρχικό χώρο, αλλά δεν έχει αναμιχθεί ποτέ σε τρομοκρατικές οργανώσεις".
Τα ονόματα και οι φωτογραφίες των τεσσάρων νεαρών δημοσιοποίησε σήμερα η ελληνική αστυνομία.
Πρόκειται για τους:
Χαράλαμπος Τσιλιανίδης, ετών 23
Δημήτριος Φέσσας, ετών 23
 Δημήτριος Δημτσιάδης, ετών 23
 Σωκράτης Τζίφκας, ετών 21
Νωρίτερα την Παρασκευή, στη σύλληψη μίας 27χρονης Γερμανίδας, καθηγήτριας ξένων γλωσσών σε φροντιστήριο της Αθήνας, προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο πλαίσιο των ερευνών της ευρείας επιχείρησης που άρχισε ένα 24ωρο νωρίτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, εναντίον της μητέρας της 27χρονης εκκρεμεί από το 1993 διεθνές ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στη Φράξια Κόκκινος Στρατός (RAF). Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 27χρονη είναι από Γερμανό πατέρα και Γερμανίδα μητέρα, η οποία είχε παραδοθεί το 1999 στον Λίβανο και αφέθηκε ελεύθερη.
Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η βαλλιστική έρευνα στο πιστόλι των εννέα χιλιοστών που βρέθηκε την Πέμπτη στο σπίτι στο Βύρωνα. Το όπλο δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια, αλλά συνεχίζεται η εξέτασή του για να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές πράξεις. Μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί η βαλλιστική εξέταση στο Καλάζνικοφ.
Η αντιτρομοκρατική αναμένει με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της έρευνας των ηλεκτρονικών υπολογιστών, των σκληρών δίσκων και των USB που βρέθηκαν στο διαμέρισμα στο Βύρωνα, με την ελπίδα ότι θα προκύψουν στοιχεία για το ρόλο των τεσσάρων συλληφθέντων και τη δράση τους στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου