Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Παραγραφή για τους πρώην υπουργούς στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου...


Σε παραγραφή οδηγείται το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Με πρότασή του στο δικαστικό συμβούλιο ο αρμόδιος εισαγγελέας Μ. Ανδρειωτέλλης τάσσεται υπέρ της παραγραφής των αδικημάτων των πρώην υπουργών κ. Μπασιάκου, Δούκα και Κοντού. Τον τελικό λόγο για την παραγραφή ή μη της υπόθεσης του Βατοπεδίου έχει - σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών - το Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο θα αποφανθεί επί της πρότασης του κ. Ανδρειωτέλλη.
Το Δικαστικό Συμβούλιο απαρτίζεται από...
 τον πρόεδρό του, αρεοπαγίτη Α. Αθηναίο, τους αρεοπαγίτες Π. Κομνηνάκη και Ι. Γιαννακόπουλο (ανακριτής), τον πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας Παν. Πικραμμένο και τη σύμβουλο Επικρατείας Μαρίνα Παπαδοπούλου.
Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου δεν υπόκειται σε κανένα ένδικο μέσο. Επίσης, το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφανθεί εάν η δικαστική έρευνα για τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα στην υπόθεση του Βατοπεδίου μη πολιτικά πρόσωπα (μοναχοί, συμβολαιογράφοι, κ.λπ.) θα κριθεί από την τακτική Δικαιοσύνη ή θα παραμείνει στην αρμοδιότητα του Δικαστικού Συμβουλίου. Πάντως, όλα δείχνουν, η υπόθεση θα επιστραφεί στην εφέτη ανακρίτρια Ειρήνη Καλού προκειμένου να συνεχίσει την ανάκριση για τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου