Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Εικονες ντροπης...

Γνωστος "φιλοζωος"απο την Παραβολα και συγκεκριμενα απο την περιοχη Κατσουπη,αρχισε παλι να επιδιδετε στο "αγαπημενο"του spor.Συγκεκριμενα,τις τελευταιες ημερες γεμισε την γειτονια του με φολες,με αποτελεσμα τουλαχιστον 10 ζωα να χασουν την ζωη τους.Ηδη εχουν δοθει καταθεσεις και φωτογραφικο υλικο στην Διε/νση Ασφαλειας Αγρινιου.Η ζωοκτονια ειναι κακουργημα και η διωξη ασκειται αυτεπαγγελτα απο την Αστυνομια.Για καθε ζωο που δηλητηριαζεται η αποζημιωση ανερχεται στις 50000 ευρω.

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ! Οι ισραηλινοί εγκατέλειψαν το Κάιρο με ελικόπτερο!

Το ΣΥΝΟΛΟ του προσωπικού της πρεσβείας του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος στο Κάιρο, εγκατέλειψε την Αίγυπτο και έφυγαν με ελικόπτερο!
12 νεκροί στο Σινά -στη Ράφα (σύνορα Αιγύπτου με Γάζα)- από συγκρούσεις Βεδουίνων με την αστυνομία του Μουμπάρακ.
Η επίθεση εναντίον των αστυνομικών Τμημάτων έγινε με ρουκέτες!
Οι βεδουίνοι άνοιξαν τον τοίχο του εμπάργκο της Αιγύπτου προς τη Γάζα, αλλά η κυβέρνηση της Γάζας (Χαμάς) απαγορεύει την έξοδο Παλαιστίνιων προς την Αίγυπτο!
Ενημέρωση από τον...
 σύντροφο Βικ (Vittorio Arrigoni), μέσα από την αποκλεισμένη Γάζα με το δολοφονικό εμπάργκο των ΗΠΑ, Ε.Ε., Ισραήλ και Αιγύπτου!

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ

Η ‘Ενωση Επαγγελματιών Εστίασης και Αναψυχής του Δήμου Αγρινίου, μαζί με την Συντονιστική Επιτροπή σας καλεί την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 17:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου, στη Γενική Συνέλευση με θέμα τον ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ.

MEGAλοεργολάβοι! Τα αργυρώνητα παπαγαλάκια επί το έργον!

Στα πλαίσια της επικοινωνιακής εκστρατείας στήριξης των μετόχων του το MEGA παρουσίασε στην πρωϊνή εκπομπή των κκ. Χασαπόπουλου και Αναγνωστάκη τον Πρόεδρο των Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, κ. Β. Χαλκιά, που υπερασπίστηκε για λογαριασμό της ιδιοκτησίας του Καναλιού (Μπόμπολας/ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ) την πληρωμή διοδίων στον «ασφαλέστερο ιδιωτικό δρόμο της Ελλάδας», την ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ. «Τιμώντας» την δημοσιογραφική δεοντολογία και την αντικειμενική ενημέρωση ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ από τους τηλεθεατές την πραγματική ιδιότητα του κ. Β. Χαλκιά. Αυτήν του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας "Αττικές Διαδρομές Α.Ε." !
Βασίλης Χαλκιάς Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας "Αττικές Διαδρομές Α.Ε." http://www.aodos.gr/summary.asp?catid=19514&subid=2&pubid=11260983
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ
Η Αττική Οδός, στην οποία οι...
 κάτοικοι του Λεκανοπεδίου Αττικής – και κυρίως οι εργαζόμενοι – αναγκάζονται να πληρώνουν καθημερινά χαράτσι διοδίων 2,70 ευρώ, θα έπρεπε να είχε ήδη παραδοθεί στο Δημόσιο από τους ιδιώτες μεγαλοεργολάβους, ακόμη και με βάση αυτή τη «λεόντεια» σύμβαση. Ωστόσο, οι μεγαλοεργολάβοι, με διάφορα νομότυπα τρικ, πετυχαίνουν να κρύβουν τα τεράστια κέρδη τους, οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εναλλάσσονται στην εξουσία αλλά… «αγρόν αγοράζουν».
Η σύμβαση παραχώρησης, που υπογράφηκε το 1996 επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, προβλέπει ότι η εκμετάλλευση από τους μεγαλοεργολάβους μπορεί να διαρκέσει από 18 έως 23 χρόνια (δηλαδή από το 2019 έως το 2024). Ωστόσο, υπάρχει ρήτρα με βάση την οποία μπορεί να παραδοθεί και νωρίτερα στο Δημόσιο, εφόσον έχει γίνει η αποπληρωμή των δανείων και η επιστροφή των ιδίων κεφαλαίων (των κεφαλαίων δηλαδή που υποτίθεται έβαλαν οι ίδιοι στο έργο) με μια ελάχιστη απόδοση 11,6%.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το έργο κόστισε 1,3 δισ. ευρώ, από τα οποία το 32% (420 εκατ. ευρώ) κατέβαλε το Δημόσιο, μαζί με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ. Γύρω στα 675 εκατ. ευρώ ήταν τα δάνεια που σύναψαν οι εργολάβοι με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Περίπου 175 εκατ. ευρώ ήταν η ίδια συμμετοχή των εργολάβων στο έργο και για να το εγκαταλείψουν θα έπρεπε να τους επιστραφούν με μια απόδοση 11,6%, δηλαδή να πάρουν 20,30 εκατ. ευρώ παραπάνω.
Τα τρελά κέρδη…
Τα συνολικά έσοδα μέχρι τώρα στα 8 χρόνια λειτουργίας της Αττικής Οδού υπολογίζεται ότι έχουν ξεπεράσει όχι μόνο το ύψος των δανείων και των ιδίων κεφαλαίων, αλλά και το συνολικό κόστος του έργου! Αν εξαιρέσουμε τα δύο πρώτα χρόνια (2001 και 2002) που ο δρόμος δε λειτουργούσε σε όλο του το μήκος και η ημερήσια κυκλοφορία δεν ξεπερνούσε τα 36.500 οχήματα, όλα τα υπόλοιπα χρόνια τα έσοδα μόνο από τα διόδια αυξάνονταν με «τρελούς» ρυθμούς.
Το 2003 άγγιξαν τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ το 2004 ξεπέρασαν τα 150 εκατ. ευρώ. Το 2005 ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 200 εκατ. ευρώ, ενώ το 2008, με μέσο όρο ημερήσιας κυκλοφορίας 301.000 οχήματα, ξεπέρασαν τα 300 εκατ. ευρώ. Το 2009 μάλιστα που ο μέσος όρος της ημερήσιας κυκλοφορίας είναι ακόμη μεγαλύτερος, τα έσοδα από τα διόδια αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ την ημέρα!

…και το «μεγάλο κόλπο»
Ωστόσο, οι εργολάβοι ισχυρίζονται ότι τα έσοδα πηγαίνουν μόνο για την αποπληρωμή των δανείων και ότι η καταβολή μερίσματος σ’ αυτούς θα αρχίσει το… 2011!
Κι όμως, ούτε αυτό αληθεύει, αφού μεταχειρίζονται το εξής τρικ: Οι μεγαλοεργολάβοι της Αττικής Οδού, εκτός από την εταιρεία «Αττική Οδός ΑΕ», έχουν φτιάξει άλλες τρεις εταιρείες, με πρώτη και καλύτερη την εταιρεία «Αττικές Διαδρομές ΑΕ». Πρόκειται για την εταιρεία συμμετοχών στην οποία οι μεγαλοεργολάβοι μετέχουν με 80% (το άλλο 20% ανήκει στη γαλλική «Transroute») η οποία διαχειρίζεται τα διόδια και έχει έσοδα που υπολογίζονται επί της τιμής των διοδίων. Η εταιρεία αυτή όχι μόνο έχει κέρδη σήμερα πάνω από 23 εκατ. ευρώ, αλλά μοιράζει στους μετόχους το μεγαλύτερο μέρος από αυτά. Με βάση τους ισολογισμούς της, το 2005 μοίρασε στους μετόχους 11,6 εκατ. ευρώ, το 2006 11,2 εκατ. ευρώ, το 2007 15,7 εκατ. ευρώ και το 2008 17,16 εκατ. ευρώ. Αν προσθέσει κανείς αυτά τα ποσά (55,6 εκατ. ευρώ), θα δει ότι ξεπερνούν κατά πολύ την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων που θα πρέπει να είναι 20,3 εκατ. ευρώ, που απαιτείται για να εγκαταλείψουν οι μεγαλοεργολάβοι το έργο.
Υπάρχουν, όμως και άλλες δύο εταιρείες:
Η εταιρεία «Αττικές Τηλεπικοινωνίες ΑΕ», με την οποία διαχειρίζονται ένα δίκτυο οπτικών ινών κατά μήκος της Αττικής Οδού, η οποία παρουσιάζει καθαρά κέρδη που κυμαίνονται (με βάση τους ισολογισμούς της) από 3,16 εκατ. ευρώ το 2005 έως 4 εκατ. ευρώ το 2008, τα οποία αποδίδει ως μερίσματα στους μεγαλοεργολάβους.
Η εταιρεία «Αττικοί Σταθμοί ΑΕ», μέσω της οποίας διαχειρίζονται τους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών που υπάρχουν στην Παλλήνη και στον Ασπρόπυργο, η οποία έχει και αυτή καθαρά κέρδη, εκ των οποίων μεγάλο μέρος διανέμεται επίσης ως μέρισμα στους μεγαλοεργολάβους.
Παρ’ όλα αυτά, τα κέρδη όλων αυτών των εταιρειών παρότι μοιράζονται ως μερίσματα στους μεγαλοεργολάβους δε συνυπολογίζονται στο 11,6% της απόδοσης των ιδίων κεφαλαίων, επειδή υπολογίζονται ως… «έξοδα λειτουργίας» της «Αττική Οδός ΑΕ»!
Έτσι με αυτό το κόλπο οι μεγαλοεργολάβοι παρατείνουν με το «έτσι θέλω» τη σύμβαση, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη σε βάρος του λαού που χρησιμοποιεί τον αυτοκινητόδρομο. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με την έρευνα της ίδιας της Αττικής Οδού, που έγινε το Μάρτη και τον Απρίλη ανάμεσα σε 8.000 οδηγούς, αποδείχτηκε ότι κυρίως αυτή τη χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες, σε ποσοστό 73% για να πάνε και να γυρίσουν στη δουλειά τους. Μάλιστα το 51% περίπου των οδηγών πληρώνει το χαράτσι των 2,70 ευρώ, διανύοντας μικρές διαδρομές (έως 15 χιλιόμετρα) του συνολικού μήκους της, που είναι 65,20 χιλιόμετρα.
Αυτό το «μεγάλο φαγοπότι» το ομολογούν οι ίδιοι οι μεγαλοεργολάβοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι μία από τις εταιρείες αυτές, η «Ελληνική Τεχνοδομική», το 2005, δηλαδή πριν συγχωνευτεί στη σημερινή «ΕΛΛΑΚΤΩΡ», στον ετήσιο απολογισμό της ανέφερε ότι αν το έργο δεν παραδοθεί νωρίτερα στο Δημόσιο, τα συνολικά έσοδα από τη διαχείριση του αυτοκινητοδρόμου θα φτάσουν τα 6 δισ. ευρώ, ενώ οι Έλληνες μεγαλοεργολάβοι, μαζί με τη γαλλική «Transroute», θα έχουν συνολικά έσοδα από μερίσματα 850 εκατ. ευρώ, δηλαδή περισσότερο από 4 φορές παραπάνω από όσα προβλέπει η σύμβαση!
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΕΔΩ ότι: Με βάση στοιχεία και καταγγελίες που αναφέρουν σήμερα και επίσημες πηγές στην ΕΕ όλα τα έργα έχουν υπερκοστολογηθεί μέχρι και έξι φορές στην Ελλάδα από τους εργολάβους.
Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ αναφέρεται ότι έχει υπερκοστολογηθεί τουλάχιστον τρείς φορές παραπάνω. Κατασκευάστηκε δηλαδή με μόνη τη συμμετοχή του Ελληνικού δημόσιου, δηλαδή μόνο με τα δικά μας χρήματα. Οι εργολάβοι και η εταιρία που εκμεταλλεύεται το έργο θησαυρίζει με τα χρήματα των φορολογούμενων χωρίς να έχει συμβάλλει ούτε με ένα ευρώ στην ουσία. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ. Τα ΜΜΕ εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία. Έχουμε μόνο ένα δρόμο και έναν αναντικατάστατο τρόπο για να τους σταματήσουμε. ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ/ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/

Νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση εργολάβων! 27 Ανεμογεννήτριες (Πάνειον Όρος), ιδιοκτησίας Μπόμπολα!...

Από "Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου"
  
Eκτός απο την Χωματερή και αιολικά 30 MW (27 ανεμογεννητριες των 850 kv) στην Κερατέα
Eκτός από τον ΧΥΤΑ, έρχονται και 27 Ανεμογεννήτριες (Πάνειον Όρος), ιδιοκτησίας Μπόμπολα.
Με έναν ΧΥΤΑ που θα τον λένε ΧΥΤΥ και 27 Ανεμογεννήτριες η Κερατέα θα μπορεί να περηφανευτεί ότι είναι η ένα απέραντο περιβαντολογικό πάρκο!!!
Χωροθετείται εν μέρει εντός αναδασωτέας περιοχής.
Την αδειοδότηση υπογράφει ο....
 απελθών διορισμένος περιφερειάρχης
Είναι η ίδια περιοχή στην οποία πριν λίγα χρόνια είχαμε εμπρησμούς.
Η απόφαση της περιφέρειας έχει ημερομηνία 9-11-2010,
Αριθμό. Πρωτ.: Φ668/480/10.
ΘΕΜΑ: Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για την εγκατάσταση και λειτουργία Αιολικού Πάρκου
ισχύος 22,95 MW, καθώς και των συνοδών έργων αυτού, της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε.
στη θέση “ΠΑΝΕΙΟ ΟΡΟΣ” στους Δήμους Κερατέας
και Καλυβίων Θορικού, Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής, Νομού Αττικής.
κοινοποιέιται στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε.
αλλά όχι στους ενδιαφερόμενους Δήμους Κερατέας και Καλυβίων.

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


« Εξάρθρωση σπείρας, σύλληψη αλλοδαπών για διαρρήξεις – κλοπές – εκβιάσεις »
Συνελήφθησαν, χθες (26-01-2011) στο Αγρίνιο από αστυνομικούς της Υποδ/νσης Ασφαλείας Αγρινίου και της Ο.Π.Κ.Ε., τρείς (3) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 29, 25 και 22 ετών οι οποίοι συγκρότησαν από οκταμήνου εγκληματική οργάνωση και διέπρατταν διαρρήξεις – κλοπές σε Ιερούς Ναούς, καταστήματα, κατοικίες ως και κλοπές οχημάτων, για την παράδοση των οποίων απαιτούσαν εκβιαστικά χρήματα από τους ιδιοκτήτες.
Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 26-1-2011 εντοπίσθηκε σταθμευμένο σε κεντρική οδό της πόλεως Αγρινίου, κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση. Βραδινές ώρες της ιδίας ο πρώτος των συλληφθέντων, μετέβη στο σημείο να το παραλάβει και αμέσως προσήχθη στην Υπηρεσία μας.
Από την αστυνομική έρευνα που επακολούθησε – σε συνεργασία με τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Αιτωλίας και Αχαΐας – προέκυψε ότι οι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους οι οποίοι αναζητούνται, προέβαιναν κατά καιρούς και με διαφορετική σύνθεση σε διαρρήξεις Ιερών Ναών, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατοικιών και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, τσιγάρα, κινητά τηλέφωνα και κλειδιά εκκίνησης Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων.
Στην συνέχεια αφαιρούσαν τα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξωθι των κατοικιών και σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, εκβίασαν τους ιδιοκτήτες απαιτώντας την κατάθεση χρηματικού ποσού ύψους – 2.000,00 – Ευρώ, σε τραπεζικούς λογαριασμούς που προηγουμένως είχαν ενεργοποιήσει, προκειμένου να τους επιστραφούν τα κλεμμένα οχήματα, χωρίς τελικά να το επιτύχουν αφού οι παθόντες ενήργησαν σύμφωνα με τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Ξεμείναμε από εθνική υπερηφάνεια‏...


Από το http://mikrosfokion.blogspot.com/  
Στην μέση έμεινε το φαγοπότι των Μεσογειακών Αγώνων. Μας πήραν πίσω την διοργάνωση και έτσι θα γλιτώσουμε κάποια εκατομμύρια για τα έργα και κάποια εκατομμύρια που θα έμπαιναν σε κάποιες τσέπες.
Θα μου πεις ότι η Ελλάδα έγινε ρεζίλι. Ναι, αυτό περίμενε η Ελλάδα για να γίνει ρεζίλι.
Χορτάσαμε εθνική υπερηφάνεια με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ας κρατήσουμε αυτήν την περηφάνια για καμιά εκατοσταριά χρόνια, όσο θα είναι και ο χρόνος που θα χρειαστεί να ξοφλήσουμε το χρέος αυτών των αγώνων και ...
έπειτα ας ψάξουμε για νέα εθνική υπερηφάνεια.
Γιατί είναι γνωστό πως όσο περισσότερο εθνική υπερηφάνεια ακούς τόσο περισσότερο κάποιες τσέπες, κατά τα άλλα πατριωτών, γεμίζουν.
Βιβλίο θα γράψει ο κουρασμένος της Ραφήνας. Θα είναι μια ιστορική αφήγηση για το πώς την ώρα που έδινε τον μεγάλο αγώνα για να περάσει μια δύσκολη πίστα, στην κυβέρνηση του είχε στηθεί ένα μεγάλο φαγοπότι.
Νέες μειώσεις μισθών ζητάει η τρόικα. Κάποιος να τους πληροφορήσει ότι πλέον ο μισθός στην Ελλάδα έχει καταργηθεί. Ένα χαρτζιλίκι μας δίνουν και αυτό αν κρατάνε ψιλά πάνω τους οι εργοδότες.
Βγαίνουν κατά καιρούς διάφοροι στα κανάλια και στα ραδιόφωνα και λένε ότι δεν γίνεται να αποφασίζει μια μειοψηφία του 3% για το τι θα γίνει.
Ας το ξανασκεφτούμε λιγάκι. Γιατί μέχρι τώρα αποφάσιζε μια πλειοψηφία που αγγίζει το 80% (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) και είδαμε τα αποτελέσματα.
Έφυγαν και οι μετανάστες από την Νομική χωρίς να προλάβουν να πάρουν πτυχίο. Πάντως, ειδικά στην τωρινή συγκυρία, αυτοί που σκέφτηκαν να μπουν στην Νομική οι μετανάστες, ή είναι εκτός τόπου και χρόνου ή ήθελαν να δώσουν έδαφος στον Άδωνη να ουρλιάζει.
Βέβαια, πέρα από την βλακεία των οργανωτών, όποιοι και αν είναι αυτοί, είδαμε ξεκάθαρα ότι επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η θεωρία που θέλει τις κοινωνίες να γίνονται ξενοφοβικές σε περιόδους κρίσης.
Είναι η καλύτερη εποχή για να επωαστεί το αυγό του φιδιού. Το οποίο είτε είναι χρυσό αυγό είτε όχι, είναι επικίνδυνο.
Και κάποια στιγμή ας σκεφτούμε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για όλη αυτήν την κατάσταση. Κάτι δυστυχισμένοι άνθρωποι που αναζητούν μια ελπίδα επιβίωσης ή αυτοί που έχουν για παράδειγμα υπογράψει κάτι συμφωνίες που τους εγκλωβίζουν σε μια χώρα που δεν είναι η χώρα επιλογής τους;
Γιατί ούτε αυτοί θέλουν να μείνουν εδώ. Σκέψου αυτήν την χώρα δεν μπορούμε να την αντέξουμε εμείς, φαντάσου οι ξένοι.
Γίνεται μια δημόσια συζήτηση για την επαναγορά του χρέους από την Ελλάδα, αλλά η κυβέρνηση δεν συμμετέχει σε αυτήν, μας είπε ο Αντώναρος του ΠΑΣΟΚ.
Ε, ναι μωρέ… εξάλλου γιατί να συζητήσουμε; Σάμπως εμείς θα αποφασίσουμε; Ότι μας πουν θα κάνουμε.
Για το καλό της πατρίδας, βεβαίως, βεβαίως.
Κατά τα άλλα στην βουλή βρίσκεται το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Και καλά, αυτά θα ανοίξουν… μέσα ποιος θα μπει;
Ενώ ο Ρέππας κάνει πως συζητά με τους εκπρόσωπους των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κατά την διάρκεια ενός διαλλείματος πετάχτηκε να καταθέσει το νομοσχέδιο που είναι προς συζήτηση.
Γιατί είπαμε, η δημοκρατική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι υπέρ του διαλόγου. Ο οποίος διάλογος ή θα καταλήξει σε αυτό που έχει προαποφασίσει η κυβέρνηση ή αλλιώς κακό του κεφαλιού του.
Μικρός Φωκίων

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Εργοστάσιο επεξεργασίας γάλακτος στην Αιτωλοακαρνανία



Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Αγρινίου προωθεί την ίδρυση σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας γάλακτος με την επωνυμία «Αμφιγάλ», ο οποία  αναμένεται να είναι έτοιμη να λειτουργήσει στην Κεχρινιά Αμφιλοχίας το φθινόπωρο του 2011.
Σημειώνεται ότι η «Αμφιγάλ», ιδρύθηκε πριν από 4 χρόνια και ξεκίνησε με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 200.000 ευρώ. Από το κεφάλαιο αυτό ποσοστό  51% ανήκει στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Αγρινίου και το υπόλοιπο 49% ανήκει στις υπόλοιπες τρεις ΕΑΣ του νομού και σε ορισμένους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας. Το επενδυτικό σχέδιο για την «Αμφιγάλ» είναι 8,7 εκατ. ευρώ και το εργοστάσιο ανεγείρεται σε οικόπεδο 5 στρεμμάτων.
Όπως είναι γνωστό η Αιτωλοακαρνανία διαθέτει σημαντικό ζωικό κεφάλαιο, δηλαδή περίπου 1,1 εκατ. αιγοπρόβατα αλλά, σύμφωνα με τα λεγόμενα του επικεφαλής της ΕΑΣ Αγρινίου, Θωμά Κουτσουπιά, η επεξεργασία του 40-50% της συνολικής παραγωγής γάλακτος γίνεται σε γειτονικούς νομούς.

Οκτώ μικρές σφαίρες σε φάκελλο στην πρεσβεία μας στην Μαδρίτη...

 


*Το κείμενο του σημειώματος μιας γραμμής και κάτι

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com
Οκτώ μικρές σφαίρες, πιθανώς των 22 χιλιοστών, και ένα σημείωμα με κείμενο μιας γραμμής και κάτι περιείχε ο φάκελλος που έστειλαν χθες άγνωστοι στο κτίριο που στεγάζει την ελληνική πρεσβεία στη Μαδρίτη.
Το περιεχόμενο του φακέλλου κίνησε αμέσως τις υποψίες του προσωπικού της πρεσβείας και του Ισπανού αστυνομικού, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθούν οι τοπικές αρχές και να το παραλάβουν. Φάκελλος με παρόμοιο περιεχόμενο είχε σταλεί χθες στο επίτιμο προξενείο της Ελλάδας στην Βαρκελώνη.
Σύμφωνα με πηγές της ισπανικής αστυνομίας, το σημείωμα στα ισπανικά περιείχε την φράση που έλεγε, περίπου “Να έχετε καλύτερη συμπεριφορά στους φυλακισμένους και...
 στους δρόμους”. Υπάρχουν υπόνοιες ότι οι αποστολείς είναι νεαρά άτομα που κινούνται στον αναρχικό χώρο, δεν αποκλείεται μάλιστα να συνδέονται με στοιχεία που προ ετών είχαν στείλει δέμα με παγιδευμένο εκρηκτικό μηχανισμό, διαμαρτυρόμενοι για τις συλλήψεις δύο Ισπανών νεαρών σε επεισόδια στη Θεσσαλονίκη.
΄Οπως έχω αναφέρει και προ ολίγων εβδομάδων από εδώ, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η ταυτότητα μερικών νεαρών-που κινούνται στον χώρο αυτό και ευθύνονται για την τότε αποστολή της επιστολής-βόμβας στην ελληνική πρεσβεία της Μαδρίτης-είναι γνωστή στην αστυνομία, ανάμεσα στα οποία είναι και παιδιά γνωστών οικογενειών.

Ειρηνική έξοδος από τη Νομική...


Επειτα από πολύωρες  διαπραγματεύσεις συμφωνήθηκε, μετά τα μεσάνυχτα, η οικειοθελής αποχώρηση των μεταναστών από το κτίριο της Νομικής.
Ο εισαγγελέας ήρθε σε συμφωνία με τους εκπροσώπους των μεταναστών, οι οποίοι έδειξαν να υπαναχωρούν και να δέχονται την μετεγκατάστασή τους για 15 ημέρες σε νεοκλασικό κτίριο του ιδιοκτήτη της εταιρείας δημοσκοπήσεων Κάπα Research Ντίνου Ρουτζούνη, στη συμβολή Πατησίων και...
 Ηπείρου, με τη συνοδεία της επιτροπής αλληλεγγύης.
Οι εκπρόσωποί τους δήλωσαν ότι αποδέχονται τους όρους του ιδιοκτήτη, να παραμείνουν το βράδυ στο ισόγειο του νεοκλασσικού, οι αλληλέγγυοι να παραμείνουν στην αυλή του κτιρίου αλλά να μπορούν να τους επισκέπτονται και να υπάρχει επίσης διακριτική φύλαξη του χώρου από την Αστυνομία.

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Όμοιος τον όμοιο γύρευε, πουτάνα την πουτάνα, κι ο κερατάς τον κερατά να περπατούν αντάμα...

SIEMENS: Δια του πορίσματος ο αδίστακτος εμπαιγμός των πολιτών
Από το "massmedia-gr"
  

Άλλο ένα σκάνδαλο, το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών αυτή τη φορά: το σκάνδαλο της SIEMENS, ένα σκάνδαλο με ονόματα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, λογαριασμούς, ημερολόγια, αποδείξεις, μάρτυρες (που πέταξαν σας πουλάκια εκτός Ελλάδας), διασπάθιση δημοσίου χρήματος και πακτωλούς χρημάτων προς τα πρόσωπα και τα κόμματα του δικομματισμού, κατέληξε πάλι στην ατιμωρησία των «ανεύθυνων» πολιτικών (πρωθυπουργών και υπουργών) δια της παραγραφής.
Οι πολιτικές προφάσεις εν αμαρτίαις και το...
 εκνευριστικά προβλεπόμενο αποτέλεσμα, αποτελούν τον απόλυτο χλευασμό από μέρος των βουλευτών κατά: του κράτους, της δικαιοσύνης και των πολιτών, τους οποίους καταλήστευσαν οι απυρόβλητοι «ταγοί» του έθνους μαζί με τους δολερούς χρηματοδότες τους.
(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
Η διαδικασία των εξεταστικών επιτροπών κατέδειξε, για πολλοστή φορά, την ανεπάρκεια των προσώπων που συμμετείχαν (και συμμετέχουν) σε αυτές. Η μεροληψία και οι κομματική σκοπιμότητα υπερίσχυσαν των έννοιων της Δικαιοσύνης και της Ευθύνης έναντι των πολιτών.
Το τελικό συμπέρασμα για τους βουλευτές: «όμοιος ομοίω, αεί πελάζει»* χωρίς να τον δικάζει και ο αποχαυνωμένος λαός περί άλλα τυρβάζει. Δυστυχέστατα!!!

--------------------
* Η φράση υπάρχει και στην λαϊκή της εκδοχή: «Όμοιος τον όμοιο γύρευε, πουτάνα την πουτάνα, κι ο κερατάς τον κερατά να περπατούν αντάμα».

Η εκδίκηση της ...ΥΕΝΕΔ!

Από το "Προβοκάτορας"
  
Ούτε επί Χούντας, τόσοι …χουντικοί στο γυαλί, ρε π….η μου!!! 
Ακόμη και στην αλήστου μνήμης ΥΕΝΕΔ, έναν Γεωργαλά είχαμε (σοβαρό και θεωρητικό αναλυτή, εννοείται…)
Τώρα, στην Ελλάδα της (Σοσιαλιστικής) Δημοκρατίας (;) του πλουραλισμού (;) και της πολυκαναλικής, πλατιάς και σφαιρικής ενημέρωσης (;) η τηλεοπτική …διατροφή μας, μοιάζει με τη δίαιτα της ...Χούντας (…πως λέμε της NASA; ε, καμία σχέση…)
Για πρωϊνό έχουμε …Πλεύρη, μεσημεριάζουμε με...
 …Βελόπουλο και για βραδινό έχουμε ...Αηβαλιώτη και ...Μπουμπούκο για ύπνον ελαφρύ… 
Ανάμεσα, ανάμεσα (για δεκατιανό) λίγος Ροντούλης ενώ Κυριακάς και Εορτάς, τρώμε κάτι παραπάνω (Καρατζαφέρη αυτοπροσώπως, δηλαδή…) 
Αν βάλεις και τα …φρούτα (Άνθιμο και Ψωμιάδη), που είναι υποχρεωτικά στη …δίαιτα, είμαστε κομπλέ… Και καλοταϊσμένοι και σε …φόρμα (εθνική επαγρύπνηση) δηλαδή…

Προπηλάκισαν και έβρισαν τον Κώστα Σημίτη στο κέντρο της Αθήνας!...

 

Από το "Greki"
  
Ήταν δυόμιση η ωρα το μεσημέρι όταν ομάδα αντιεξουσιαστών επετέθη και προπηλάκισε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στην οδό Ακαδημίας.
Οι άγνωστοι έβριζαν και επιχειρήσαν να χτυπήσουν τον πρώην πρωθυπουργό τον οποίον προσπάθησαν να προστατέυσουν οι...
 άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας. Μετά από πολλές προσπάθειες κατάφεραν να τον φυγαδεύσουν σε ...

 ισόγειο πολυκατοικίας της οδού Ακαδημίας όπου παρέμειναν περίπου δέκα λεπτά και στη συνέχεια τον οδήγησαν με ασφάλεια στο σπίτι του
Από newpost

Νταβατζήδες και στον τζόγο...

Κυκλοφορεί...

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Τρεις νεκροί σε διαδηλώσεις στην Αίγυπτο...

Από το "press-gr"
  
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σην πόλη Σουέζ, ανατολικά του Καΐρου, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων με αίτημα την παραίτηση του προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ. Επίσης στα...
 τραύματά του υπέκυψε ένας αστυνομικός σε άλλη διαδήλωση στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας ενώ δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας συγκρούστηκαν με τους διαδηλωτές.
Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν γκλομπ, δακρυγόνα και αντλίες νερού για να διαλύσουν τους περίπου 20.000 διαδηλωτές.

Το μπαρμπούτι θα μας σώσει...

thumb
Της Μιχαλούς
  
Υπό την πίεση της τρόικας (το Ευρωδικαστήριο μας  ρίξει στα αυτιά υψηλά πρόστιμα, όταν τα απαγορέψαμε) όπως συνηθίζει να λέει  πάντα  η Κυβέρνηση επαναφέρει τα φρουτάκια στη ζωή μας, τα οποία έκλεισαν σπίτια, κατέστρεψαν οικογένειες  και λίγα λέω… Ωστόσο ο μοναδικός τους στόχος  δεν είναι άλλος από το να εισρεύσει ζεστό χρήμα στα δημόσια ταμεία.
Υποστηρικτές του παράνομου τζόγου να γίνει νόμιμός, ήταν στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο  ο Δημήτρης Ρέππας και ο Ευάγγελος Βενιζέλος… Από δίπλα συμφωνούσε και ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ώστε να μην πηγαίνει όπως είπε «ο κάθε μεθυσμένος και να χάνει τα λεφτά του»!!!
Τα κρύα βέβαια ανέκδοτα συνεχίστηκαν με τον Δημήτρη Ρέππα να λέει ότι : «Ήμουν κι εγώ σ’ εκείνο το υπουργικό συμβούλιο που ασπαζόμασταν το κοράνι» (σ.σ. εννοώντας τα περί απαγόρευσης του παράνομου τζόγου κλπ.) για να πάρει την απάντηση του κ. Βενιζέλου: «Ναι, τότε όμως δεν κάναμε περιτομή». Ο Ρέππας του...
 απάντησε: «Την κάναμε την περιτομή αλλά μόνοι μας, όχι δημόσια».
Θερμοί υποστηρικτές της επιστροφής των κουλοχέρηδων είναι όπως σίγουρα θα φαντάζεστε ο Παπακωνσταντίνου και ο Παμπούκης.
Η βιασύνη τους βέβαια είναι ύποπτη… Μιας και το μεγάλο ζητούμενο και αγκάθι είναι με ποια κριτήρια και προϋποθέσεις θα γίνεται η αδειοδότηση των καταστημάτων για την εγκατάσταση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και με ποιον τρόπο θα μπει φραγμός κυρίως για κοινωνικούς λόγους στον μετασχηματισμό τους σε μηχανήματα υψηλού τζόγου.
Στο πλαίσιο αυτό ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η εφαρμογή στη χώρα μας με κάποιες παραλλαγές του ισπανικού μοντέλου σύμφωνα με το οποίο τυχερά παιχνίδια επιτρέπονται σε ειδικούς χώρους με ιδιαίτερα χαμηλό όριο στοιχήματος (π.χ. τα 20 ή τα 50 λεπτά) και μέγιστη επιστροφή στον παίκτη της τάξης των 50 ευρώ.
Το κέρδος πάντως για το Δημόσιο από την επαναφορά των ηλεκτρονικών τεχνικών και ψυχαγωγικών παιχνιδιών, όπως και να έχει θα είναι μεγάλο. Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι από την επιβολή των ειδικών τελών για τη λειτουργία των μηχανημάτων θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία πρόσθετα έσοδα έως και 300 εκ. ευρώ.

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Πρόωρες εκλογές;...


Συζητιέται στα δημοσιογραφικά θεωρεία το θέμα των πρόωρων εκλογών.
Ο κ. Παπανδρέου θα ζητήσει εκ νέου τη λαϊκή εντολή-ίσως τον Απρίλιο- διότι η Τρόικα και το ΔΝΤ επιμένουν σε νέα σκληρά μέτρα για να ξελασπώσει η χώρα.
Κατάργηση εντελώς του δώρου Χριστουγέννων, καλοκαιρινής άδειας, νέα μείωση μισθών, όχι προσλήψεις, μείωση δαπανών στην υγεία και τη πολύπαθη παιδεία, συγχωνεύσεις σχολείων, περαιτέρω απελευθέρωση «κλειστών» επαγγελμάτων, και όποιος αντέξει. Βέβαια το κύριο σύνθημα θα είναι: «έλληνες, ένας χρόνος ή δύο ακόμη και μετά θα αρχίσει σιγά-σιγά η...
 ανάπτυξη. Κάντε ακόμη μια θυσία.»
Τώρα αν εμείς όλοι επιθυμούμε χωρίς εγγυήσεις νέες θυσίες ως το στάδιο της εξαθλίωσης, δε μένει παρά να ψηφίσουμε τα δύο μεγάλα κόμματα.
Διονύσης Στ.

Πολύ αργά για προτάσεις: Δεν έμεινε τίποτε για να κλέψετε!

Χρυσή χορηγία του Σίλβιο στην Ιταλίδα Πετρούλα!

Από το "Παπατζήδες"
  
Α ρε Πετρούλα!  Αδικα πήγες άδικα ...στου Μαλέλη και του Σειρηνάκη τα τσοντάδικα!  Δες εδώ καριερα πού έκανε η συναδελφό σου στην ΙΤΑΛΙΑ!
Η Αλεσάντρα Σορτσινέλι είναι παρουσιάστρια του δελτίου καιρού και όπως προκύπτει από τους ελέγχους της εισαγγελίας, έλαβε από τον Μπερλουσκόνι ποσό άνω των 100.000 ευρώ, μετά την παρουσία της στα διάσημα πλέον πάρτυ του.
Από τα στοιχεία φαίνεται ότι ο Σίλβιο έβαλε λεφτά στον...
 τραπεζικό λογαριασμό της Σορτσινέλι ακόμη και πριν από λίγες ημέρες, που το ροζ σκάνδαλο άρχισε να παίρνει διαστάσεις.
Οι καταθέσεις στον λογαριασμό της κοπέλας άρχισαν πέρσι και ο Σίλβιο της έβαζε περίπου 10.000 ευρώ το μήνα και αναφέρονταν ως «φιλικό, άτοκο δάνειο».
http://www.newsbeast.gr/

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Επίθεση αυτοκτονίας με 31 νεκρούς στο αεροδρόμιο της Μόσχας...

Από το "press-gr"
  

Τουλάχιστον 31 νεκροί και 130 τραυματίες είναι ο μέχρι στιημής απολογισμός της επίθεσης αυτοκτονίας καμικάζι στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας, ένα από τα τρία διεθνή αεροδρόμια της.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα αφίξεων, στην...
 παράδοση των αποσκευών και σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία, για την επίθεση ευθύνονται τσετσένοι αυτονομιστές.

Η μίζα είναι ακριβότερη στην Αλβανία ή στην Ελλάδα;

Από το "ΔιαΔίχτυ"
  
Μπερίσα, φτιάξε μια Εξεταστική
Ιδού το ερώτημα: Η μίζα είναι ακριβότερη στην Αλβανία ή στην Ελλάδα;
Σύμφωνα με τον αλβανό πρωθυπουργό κολλητό του Αλι Μπερίσα, με ένα 7% ο επενδυτής καθαρίζει. Η μίζα αφορά πολιτικούς, δεν ξέρουμε τι γίνεται με τους παρακάτω.
Σύμφωνα με την Siemens στην Ελλάδα έδινε το 10% του τζίρου της. Ομως μόνο το 2% πήγαινε σε πολιτικούς ενω το 8% σε διοικητικούς.
Το σίγουρο είναι  οτι στην Αλβανία ξεσηκώνονται.
Ο Σαλί Μπερίσα είναι και πάλι στην εξουσία οπως και το 1997 τότε που οι...
 αλβανοί έχασαν τα λεφτά τους απο τις "πυραμίδες" δηλαδή "χρηματιστήριο" του δρόμου. Και τότε ξεσηκώθηκαν ο Μπερίσα έφυγε αλλα οι Σοσιαλιστές του Νάνο δεν τα πήγαν και πολύ καλύτερα.  Τώρα έχουμε μια επανάλειψε αλλα για αλλους λόγους. Η Αλβανία βρίσκεται και πάλι σε οικονομική κρίση, η φτώχεια πλήττει εκατοντάδες χιλιάδες αλβανούς σε μιά χώρα που έχει και μεγάλο ποσοστό μεταναστών. Το οτι οι πολιτικοί μιζάρονται δεν σοκάρει ξαφνικά την κοινωνία -οπως αλλωστε και στην Ελλάδα- αλλα η συγκεκριμένη ιστορία είναι η σταγόνα για να  ξεχειλίσει το ποτήρι.
Ο Μπερίσα μπορεί ομως να ακολουθήσει τον ελληνικό δρόμο. Να φτιάξει μια Εξεταστική να ερευνήσει το σκάνδαλο. Και όποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα. Τι σκατά γείτονες είμαστε αν δεν μπορούμε να δώσουμε τα φώτα του πολιτισμού μας;

Με ένα νέο σκάνδαλο κουκουλώθηκε το μέγα σκάνδαλο του Βατοπαιδίου!

Οι Γυναίκες της ΝΔ...


...θα πληρώσουν για να κάνουν εκδήλωση στο "Κάραβαλ" ενώ έχουν ειδικό χώρο στα νέα γραφεία στη λεωφόρο Συγγρού

Από την Παναγιώτα Οικονομίδη

Πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα εκδήλωση της Γραμματείας Γυναικών της ΝΔ με θέμα “Η ελπίδα είναι γένους θηλυκού”. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι σε εποχή οικονομικής κρίσης -και για τα κόμματα-  η εκδήλωση θα γίνει στο ξενοδοχείο "Κάραβελ" αν και στα νέα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού υπάρχει ειδικός χώρος για τέτοιες εκδηλώσεις. Χωρίς να χρειάζεται να δοθούν χρήματα για να "κλειστεί" χώρος όπως θα γίνει σήμερα στο "Κάραβελ". 
Τι λέει γι' αυτό η επιεκφαλής της Γραμματείας Γυναικών Κατερίνα Παπακώστα; Και με την ευκαιρία, πόσο θα...
 κοστίσει η εκδήλωση (στην οποία θα παραστεί και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Στ. Δήμας);

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Εκεί που που το παρακράτος άνθιζε...

 

Άγαλμα Καραμανλή...


Από το "press-gr"
  
Πολύς ντόρος για το που στήθηκε το άγαλμα του Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη.
Το έστησαν λέει στη παραλία αλλά θα ήταν καλύτερα να στηθεί μέσα στη πόλη απέναντι από το σημείο που επί των ημερών της πρωθυπουργίας του την εποχή που το παρακράτος άνθιζε δολοφονήθηκε ο βουλευτής της ΕΔΑ Γρηγόρης Λαμπράκης.
Έτσι η πράξη αυτή θα ήταν μια...
εξιλέωση ή συχώριο του «εθνάρχη» από την Ιστορία.

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

"Ξεσκονίζουν" τις χρηματιστηριακές συναλλαγές του Άκη

Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα βρεθεί λίαν συντόμως ο Άκης Τσοχατζόπουλος προκειμένου να ελεγχθούν εξονυχιστικά όλα τα στοιχεία που φορούν χρηματιστηριακές συναλλαγές του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ. Οι "ράμπο" της επιτροπής θα ξεσκονίσουν όλες τις κινήσεις Τσοχατζόπουλου που αφορούν συναλλαγές επί μετοχών, ομολόγων ή μεριδίων Αμοιβαίων Κεφαλαίων από το 1990 έως σήμερα.
Ο έλεγχος του Άκη Τσοχατζόπουλου επικεντρώνεται στις περιόδους που ο πρώην υπουργός κατείχε νευραλγικές θέσεις όπως το διάστημα 2000-2004 που πέρασε από το υπουργείο Ανάπτυξης και ήταν υπεύθυνος για την ΔΕΗ, της οποίας οι μετοχές εισήχθησαν στο χρηματιστήριο κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Επιπλέον, θα διακριβωθεί εάν κατά την περίοδο της θητείας του εκμεταλλεύθηκε στο χρηματιστήριο οποιαδήποτε εσωτερική πληροφόρηση ελάμβανε ως μέλος του υπουργικού συμβουλίου για κυβερνητικές οικονομικές αποφάσεις.

Kατάσχονται τα προϊόντα του εγκλήματος...


Από το http://harrytsopanos.blogspot.com/
Μετα την επιτυχημενη παρασταση "Ποιος τα πηρε απο την Siemens"που δοθηκε επι ενα χρονο στο κοινοβουλιο σας ανακοινωνουμε οτι δυστυχως το εργο τελειωσε γιατι δεν βρεθηκε πρωταγωνιστης.
Επειδη ομως υπαρχουν θεατες που δεν εχουν δει την παρασταση και ηθοποιοι που δεν εχουν κληθει να παιξουν τον ρολο που τους αναλογει αποφασισαμε και διατασομεν.
Οτι μαζι τα φαγαμε και αυτα,και εσεις ακομη σαν θεατες δεν εχετε πληρωσει το εγκλημα της παρακολουθησης την κωμωδιας που...
 παιχτηκε εις βαρος σας.
Ετσι:Κατασχονται σαν προιοντα εγκληματος ολες οι συσκευες Siemens που εχετε στα σπιτια σας,εντοιχισμενες η οχι.
Παρακαλουμε οπως αποσυνδεσετε καθε συσκευη και ενημερωσετε το κοινοβουλιο ωστε να στειλουμε συνεργειο να την παραλαβει.
Επισης θα παραλαβουμε και μετασχηματιστες,αντιστασεις,πριζες,τηλεφωνα και τηλεφωνικα κεντρα και οτιδηποτε φερει την ονομασια Siemens.
Να μαθετε να μην τρωτε τον μοχθο της χωρας

Τρεις νεκροί και σαράντα τραυματίες ο απολογισμός των επεισοδίων στα Τίρανα!

Τρεις νεκροί και σαράντα τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν στη διαδήλωση της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης στα Τίρανα.Οι διαδηλωτές μετά από τρεις ώρες συγκρούσεων με την αστυνομία έχουν αποσυρθεί μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης, όπου...
 παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα ενώ υπήρξαν σποραδικές λεηλασίες.
Νωρίτερα ο πρόεδρος της Αλβανίας Μπαμίρ Τόπι ζήτησε αυτοσυγκράτηση, ενώ ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Έντι Ράμα κατηγόρησε τις αρχές ότι προκάλεσαν τους διαδηλωτές. Ο ίδιος χαρακτήρισε μακελειό τη δολοφονία τριών διαδηλωτών.
Σύμφωνα με την εικόνα που μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, χιλιάδες άτομα έδωσαν το παρών στη διαδήλωση αψηφώντας τη βροχή.Μικρή ομάδα διαδηλωτών άρχισε να πετά πέτρες κι άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών, που είχαν δημιουργήσει κλοιό γύρω από το κυβερνητικό μέγαρο.
Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και χρήση αντλιών νερού για να διασπάσει το μέτωπο των διαδηλωτών.
Τις τελευταίες ημέρες, η αντιπολίτευση έχει εντείνει τις εκκλήσεις για προκήρυξη πρόωρων εκλογών, κατηγορώντας την κυβέρνηση Μπερίσα για εκτεταμένη διαφθορά.Αφορμή υπήρξε η δημοσιοποίηση βίντεο, στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιλίρ Μέτα, που ζητούσε από τον τότε υπουργό Οικονομίας, Ντρίταν Πρίφτι, να ακυρώσει δύο διαγωνισμούς για συμβόλαια εκμετάλλευσης ενός υδροηλεκτρικού σταθμού, ώστε να ευνοηθεί μια άλλη εταιρεία. Ο κ. Μέτα παραιτήθηκε έπειτα από τη δημοσιοποίηση του βίντεο.

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Oνομασία της πολιτικής κίνησης του Γιάννη Δημαρά

Ένωση Ανεξάρτητων Πολιτών, θα είναι το όνομα του πολιτικού κινήματος που ανακοίνωσε χθες ο Γιάννης Δημαράς, με στόχο έναν μεγάλο και ανοιχτό διάλογο με την κοινωνία.

Ξεκινησε και συνεχιζεται η δικη Κεντερη-Θανου

Μετα 6 χρονια και 6 αναβολες ξεκινησε σημερα η δικη Κεντερη-Θανου-Τσεκου.Μαζι δικαζονται και οι γιατροι που βεβαιωσαν ψευδως τον τραυματισμο των αθλητων.Οι κατηγορουμενοι δεν παρευρισκονται στην δικη,αλλα εκπροσωπουνται απο τους συνηγορους τους.

Δηλώσεις Παναγιώτη Κουρουμπλή για Θάνο Μωραίτη

Παναγιώτης Κουρουμπλής «Καλό θα είναι ο κ. Μωραίτης, επειδή κατέχει κυβερνητική θέση να είναι λίγο φειδωλός στις δηλώσεις του».
Μύδρους εξαπέλυσε ο Αιτωλοακαρνάνας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο συνάδελφό του και Υφυπουργό Περιβάλλοντος Θάνο Μωραίτη για τις δηλώσεις του σχετικά με το θέμα των φωτοβολταικών. Ο Αιτωλοακαρνάνας βουλευτής ούτε λίγο ούτε πολύ άφησε να εννοηθεί ότι ο κ. Μωραίτης κάνει μνημόσυνο με ξένα κολυβα.
Ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στην εκπομπή της Δήμητρας Λαοπόδη στο Ράδιο Ακαρνανία ανέφερε ότι «Καλό θα είναι ο κ. Μωραίτης, επειδή κατέχει κυβερνητική θέση να είναι λίγο φειδωλός στις δηλώσεις του».
Αυτή ήταν η πρώτη παρατήρηση για να συνεχίσει λέγοντας «Κανένας δεν καταστροφολογεί. Όλοι καταθέσαμε την αγωνία μας και προσπαθήσαμε και προσπαθούμε. Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρεται περισσότερο ο κ.Μωραίτης για την Αιτωλοακακρνανία από τους άλλους. Δεν θέλω να προσωποποιούμε τα πράγματα αλλά όταν μας προκαλούν θα απαντήσουμε. Ας έκανε αυτές τις δηλώσεις πριν από 10 ημέρες. Τι θα έλεγε πριν από 10 μέρες; Κάποιοι πήραν την πρωτοβουλία και δεν την πήραν τώρα. Ξέρουν πολύ καλά και στο Υπουργείο και ξέρει και ο ίδιος ο Μωραίτης ποιοι βουλευτές είχαν πάρει την πρωτοβουλία για να πιέσουν καταρχήν να περάσει η διάταξη για τους αγρότες. Φαντάζομαι δεν θα έχει την άποψη να διαψεύσει αυτά. Αν θέλει ας τα διαψεύσει. Να μας πει ποιοι πήραν την πρωτοβουλία και κάναμε τη φασαρία στην κ. Μπιρμπίλη και πιέσαμε. Αλλά ας το αφήσουμε αυτό. Εδώ έχουμε προβλήματα σοβαρά. Όταν έρχεται λοιπόν ο διοικητής της ΔΕΗ πριν από 10 μέρες στη Βουλή στην αρμόδια επιτροπή και τον ρωτούν και βάζει ζητήματα για μια σειρά νομών μεταξύ των οποίων και την Αιτωλοακαρνανία, υπήρξε μια πρωτοβουλία 18 βουλευτών οι οποίοι έθεσαν μια ερώτηση. Ανησυχούσαν για αυτό που είπε ο διοικητής της ΔΕΗ και έκαναν την παρέμβαση. Από κει και πέρα ζητήσαμε δια μέσω του ΚΤΕ αφού είχαμε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ τον κ. Καραμίχα να γίνει έκτακτο ΚΤΕ με θέμα τα φωτοβολταικά παρουσία της κ. Μπιρμπίλη, το οποίο έγινε χθες. Επειδή είχε προηγηθεί η προηγούμενη μέρα που υπήρξε μια αντίδραση για το νομοσχέδιο της κ. Μπιρμπίλη όσον αφορά το NATURA, το απόγευμα η κ. Μπιρμπίλη εφόσον είχε και την επόμενη μέρα ΚΤΕ όπου αναμενόταν να είναι τα πράγματα εξίσου δύσκολα με βάση αυτά που είχε δηλώσει ο διοικητής της ΔΕΗ, τον κάλεσε σε σύσκεψη. Και γι αυτό έγινε η εξέλιξη πάνω στην οποία οικοδομούνται οι χθεσινές δηλώσεις. Λοιπόν; Ας είναι λίγο σεμνοί κάποιοι».
Ο κ. Κουρουμπλής σε άλλο σημείο της συνέντευξης είπε ότι τα πράγματα στο θέμα των φωτοβολταικών δεν είναι έτσι όπως κάποιοι τα περιγράφουν.
«Ας γίνει το έργο γιατί ακόμη τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως κάποιοι τα περιγράφουν. Αφού λοιπόν ο κ. Μωραίτης σας λέει τις επόμενες ημέρες θα εγκριθούν τα δάνεια εγώ καλοπίστως το δέχομαι. Αφού τα έχει λύσει όλα ο κ. Μωραίτης θα περιμένουμε και θα δούμε.
Δυσκολίες υπάρχουν. Όταν ο διοικητής της ΔΕΗ λέει πριν 10 ημέρες ότι υπάρχουν αυτές οι δυσκολίες, εμείς πιέζουμε ώστε να υπάρξουν δυνατότητες των δικτύων, διότι βάλαμε ζητήματα που έχουν να κάνουν με το τι φορτίο δέχονται από άλλες εγκρίσεις που έχουν γίνει για φωτοβολταικά στην περιοχή σε εταιρίες. Ακούγονται διάφορα. Δεν θέλω να μιλήσω τώρα. Θα μιλήσω όταν θα έρθει η ώρα.
Αυτό που θεωρώ ότι είναι ευθύνη μου είναι να παλέψω να πιέσω να βοηθήσω τους ανθρώπους που προσπαθούν να έχουν ένα επικουρικό εισόδημα από αυτή την ιστορία.
Εγώ έχω πει στον κ. Μωραίτη, στον κ. Μακρυπίδη στηνκ. Γιαννακά ότι αυτά τα ζητήματα θέλουν μια συλλογική προσπάθεια από όλους μας και δεν ενδιαφέρεται κάποιος περισσότερο από τους άλλους. Πιστεύω ότι και οι 4 είμαστε βουλευτές κυβερνητικοί και η ευθύνη που έχουμε απέναντι σε αυτόν τον τόπο είναι συλλογική. Αν κάποιοι δεν λειτουργούν συλλογικά αυτό είναι άλλο θέμα. Αν θέλουμε να κάνει ο καθένας το μαγαζί του ας αναλάβει και την ευθύνη. Ο κ.Μωραίτης αφού είναι υπουργός ας αναλάβει όλα τα ζητήματα του νομού. Εμείς είμαστε οι καταστροφολόγοι;»

Πηγή: sarakaimara.blogspot.com

Σύντροφοι, τι δωμάτια να σας κλείσω;...


Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/  
Τελειώνοντας την αναφορά μας στα οικονομικά αίτια που διαμόρφωσαν τους κοινωνικούς και πολιτικούς όρους της εξέγερσης της Τυνησίας, συνοψίζουμε τα κυριότερα συμπεράσματα:
1. Η Τυνησία ήταν μία χώρα πρότυπο, κατά την συλλογιστική του νεοφιλελευθερισμού, αφού τα κυριότερα -κατά τον χωροφύλακα του ΔΝΤ- δημοσιονομικά μεγέθη, όπως το Δημόσιο Έλλειμμα, το Χρέος και το ΑΕΠ, παρουσίαζαν τα μεν σαφέστατη πτωτική τάση, ενώ το δεύτερο μεγάλωνε κάθε χρόνο.
2. Παρ’ όλο που η Τυνησία, σύμφωνα με τα κριτήρια του ΔΝΤ, κατατάσσονταν στις ανεπτυγμένες οικονομίες, στη βάση του κοινωνικού εποικοδομήματος η ανεργία και κατά συνέπεια η φτώχεια και η εξαθλίωση, διέλυαν τον κοινωνικό ιστό και καθημερινά έθεταν τα θεμέλια μίας βίαιης κοινωνικής εξέγερσης.
3. Τα αίτια της ανεργίας και ευλόγως της αυξανόμενης φτώχιας και εξαθλίωσης, πρέπει να αποδοθούν στους μηχανισμούς του νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου, το οποίο διανέμει τον παραγόμενο πλούτο ανισομερώς, προς όφελος των κυριάρχων οικονομικά και πολιτικά τάξεων.
4. Το νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο, για ακριβώς αυτούς τους λόγους (αυξανόμενη φτώχια και εξαθλίωση), είναι καταδικασμένο να ηττάται σε όλο και περισσότερα πεδία και όσο η διεθνής οικονομική κρίση θα...
 εντείνεται.
Η σκέψη και ενόραση όλων των πατριωτικών δυνάμεων σε κάθε χώρα, πρέπει σήμερα -εκτός από την ενασχόληση με την καθημερινή πολιτική πάλη εναντίον των δυνάμεων του νεοφιλελευθερισμού- να προβληματίζεται για το οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο της μετά –νεοφιλελεύθερης εποχής.
Για εμάς, η δόμηση μίας αξιόπιστης πολιτικής πρότασης για το οικονομικό-κοινωνικό μοντέλο της μετά-νεοφιλελεύθερης εποχής, είναι και το πιο σημαντικό πολιτικό διακύβευμα, το οποίο θα πείσει την καταρρέουσα πολιτικά οικονομικά και κοινωνικά μεσαία τάξη, ότι πρέπει να συστρατευθεί με τα λαϊκά στρώματα για να αλλάξει δραστικά το μοντέλο οικονομικής διακυβέρνησης.
Αλλιώς ελλοχεύει ο κίνδυνος π.χ. να ανατραπεί ο Γιώργος Παπανδρέου και να αντικατασταθεί από τον Φίλιππο Πετσάλνικο (ο ανατραπείς Πρόεδρος της Τυνησίας Μπεν Αλί αντικαταστάθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής που είχε όμως διοριστεί από τον Μπεν Αλί). Δηλαδή αγώνες και θυσίες να πάνε χαμένα.
Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και προς τις δύο κατευθύνσεις.
Θα αποκαλύπτουμε καθημερινά τις αντιφάσεις, την υποκρισία και τα αδιέξοδα της πολιτικής σας. Θα προσπαθούμε, με τις μικρές μας δυνάμεις, να συνεισφέρουμε στον διάλογο για την νέα μετά-νεοφιλελεύθερη εποχή.
Μόνο με αυτή την λειτουργία όλων των πατριωτικών δυνάμεων, πολύ σύντομα θα πληροφορηθούμε ότι ο Μπεν Αλί (ανατραπείς Πρόεδρος της Τυνησίας), θα απευθυνθεί προς την Ιπποκράτους: «Σύντροφοι, τι δωμάτια θέλετε να σας κλείσω; Με θέα θάλασσα ή με θέα βουνό; Σας προτείνω Σουίτες με θέα πισίνα!»

Το νέο λογότυπο της Νέας Δημοκρατίας όπως το παρουσίασε ο Α. Σαμαράς

Παλικάρι ο Κώστας Τζαβάρας!

Μοναδικός πολιτικός που τόλμησε να βάλει -τώρα στο mega- στη θέση του το μόνιμο παπαγαλάκι της εκάστοτε εξουσίας, τον κάφρο Πρετεντέρη!
Καραγκιόζη, κατάμουτρα, τον ονομάτισε!
Ναι, είμαστε μαζί του!

Τα 10 πιο παράξενα γήπεδα...

Περισσότερα, στο "sport-mix"

Νέες έρευνες στην ΕΥΠ...

Νέες έρευνες στην ΕΥΠ...

Ερευνα για ίδρυση εταιρειών-βιτρίνα"ΤΟ ΒΗΜΑ"
  
Νέες έρευνες στην ΕΥΠ για παράνομες δραστηριότητες πρακτόρων της υπηρεσίας! Για καταθέσεις καλούνται τις τελευταίες ημέρες στο κτίριο της λεωφόρου Κατεχάκη επιχειρηματίες που εμφανίζονται να έχουν συνεργαστεί με στελέχη των μυστικών υπηρεσιών στη σύσταση εταιρειών με αμφιλεγόμενη δραστηριότητα.
Η δημιουργία αυτών των εταιρειών φέρεται να έγινε την περίοδο 2006-2009 εν ονόματι «της προώθησης των εθνικών συμφερόντων της χώρας και προκειμένου να αναπτυχθεί ένα κατασκοπευτικό δίκτυο υπεράνω υποψίας». Ωστόσο η...

 συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα βρίσκεται στο μικροσκόπιο της νέας διοίκησης της ΕΥΠ, η οποία πραγματοποιεί εσωτερική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβαινε και πώς πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών εμπλέκονταν στη δημιουργία εταιρειών, κάτι που φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τα καθήκοντά τους.
Την εσωτερική έρευνα πραγματοποιεί διευθύντρια της Υπηρεσίας. Από τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που έχουν συγκεντρωθεί «στόχος» αυτού του δικτύου των νομιμοφανών εταιρειών στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό φαίνεται να ήταν «η προσέγγιση κυβερνητικών στελεχών άλλων χωρών και η άντληση κρίσιμων πληροφοριών για τις επιλογές τους σε σχέση με ελληνικά ζητήματα, και όχι μόνο. Παράλληλα το ίδιο σύστημα επιχειρηματιών θα αντλούσε πληροφορίες για παράνομες δραστηριότητες ελλήνων πολιτικών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».
Ανάμεσα στα άλλα, οι επιχειρηματίες αυτοί φαίνεται τα τελευταία χρόνια να παρουσίασαν μάλλον αμφιλεγόμενες πληροφορίες, όπως:
για offshore εταιρεία στην Κύπρο, ιδιοκτησίας πρώην κυβερνητικού στελέχους,
για εμπλοκή άλλου πρώην βουλευτή σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στην Ελβετία,
για παράτυπη ανάμειξη πρώην υψηλόβαθμου τραπεζικού σε προώθηση αλιευτικών συστημάτων στο εξωτερικό,
για τη διαμάχη εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε βαλκανικές χώρες,
για βαλκανικά κυκλώματα προώθησης οπλικών συστημάτων μέσω Μέσης Ανατολής.

Τα στοιχεία αυτά φέρεται να είχαν τεθεί υπ' όψιν διοικητικών στελεχών της ΕΥΠ, όμως παραμένει άγνωστο αν υπήρξε ενημέρωση της εκάστοτε κυβέρνησης ή άλλη εκμετάλλευση αυτών των πληροφοριών. Μία από τις ερευνώμενες δραστηριότητες είναι η δημιουργία το 2006 ενός ιδιωτικού κολεγίου στην οδό Ακαδημίας! Το κολέγιο φαίνεται να συνεργαζόταν με βρετανικό πανεπιστήμιο και να έδινε με συνοπτικές διαδικασίες πτυχία _ κυρίως στη Διοίκηση Επιχειρήσεων _ σε υπαλλήλους της ΕΥΠ. Στόχος των σπουδαστών των μυστικών υπηρεσιών στο «κολέγιο» φέρεται ότι ήταν να παίρνουν παράτυπες προαγωγές και να αυξάνουν τον μισθό τους.
Στο πλαίσιο της εσωτερικής έρευνας που διεξάγεται τις τελευταίες εβδομάδες στην ΕΥΠ κατέθεσε και υπάλληλος των μυστικών υπηρεσιών από τη Θεσσαλονίκη, η οποία κατέβαλε περίπου 10.000 ευρώ για να λάβει το περιζήτητο πτυχίο των πρακτόρων. Η υπάλληλος κατήγγειλε ότι παραπλανήθηκε από τους υπευθύνους του κολεγίου και ζήτησε τα χρήματά της πίσω. Τις τελευταίες εβδομάδες επίσης έδωσε αλλεπάλληλες καταθέσεις στην έρευνα της λεωφόρου Κατεχάκη ο επιχειρηματίας που εμφανίζεται σαν ιδρυτής του εκπαιδευτικού ιδρύματος, ο οποίος ανέφερε ότι είχε «στενή συνεργασία με στελέχη της ΕΥΠ» και ότι «η λειτουργία του κολεγίου ήταν απολύτως νόμιμη». Σημειώνεται ότι μάλλον όχι συμπτωματικά στο ίδιο κτίριο της οδού Ακαδημίας βρισκόταν και μυστική βάση της ΕΥΠ που διέθετε και συστήματα παρακολουθήσεων, κάθε μορφής.

Η ίδια ομάδα επιχειρηματιών με την αρωγή υπαλλήλων της ΕΥΠ... ιερέων αλλά και αστυνομικών επιχείρησε να αγοράσει το φθινόπωρο του 2008 εταιρεία πληροφορικής στην οδό Αχαρνών. Στόχος της εξαγοράς φέρεται ότι ήταν τα συστήματα της εταιρείας πληροφορικής να χρησιμοποιηθούν για την ανάλυση πληροφοριών που αφορούσαν εθνικά ζητήματα. Σύμφωνα με τον ίδιο σχεδιασμό στο κτίριο της εταιρείας στην οδό Αχαρνών θα απασχολούνταν παρατύπως υπάλληλοι της ΕΥΠ. Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε και «Το Βήμα της Κυριακής» στις 16 Ιανουαρίου, ήδη στο κτίριο της λεωφόρου Κατεχάκη πραγματοποιεί έρευνα το ΣΔΟΕ σχετικά με υπερκοστολόγηση του συστήματος υποκλοπών αλλά και για την απόπειρα απόκτησης με αδιαφανείς διαδικασίες λογισμικού συστήματος δορυφορικής επιτήρησης των συνόρων της χώρας.

Εταιρεία πληροφορικής

Το κολέγιο των πρακτόρων

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

«ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»...


Η νέα πολιτική κίνηση των ανεξάρτητων βουλευτών Γ. Δημαρά και Β. Οικονόμου

Στην αναγγελία νέας πολιτικής κίνησης προέβησαν οι Ανεξάρτητοι Βουλευτές, Γ. Δημαράς και Β. Οικονόμου, την Τετάρτη 19-01-2011 στην Αίθουσα της ΕΣΗΕΑ. Σε μια κατάμεστη αίθουσα ο Γ. Δημαράς παρουσίασε τα κύρια χαρακτηριστικά της πολιτικής τους πρωτοβουλίας τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν πρόκειται για ένα νέο κόμμα, τουλάχιστον δεν πρόκειται ακόμα για ένα νέο κόμμα, καθώς οι ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας μας θα δρομολογήσουν τις επόμενες κινήσεις της πρωτοβουλίας των.
Ο Γ. Δημαράς συνέχισε τονίζοντας...
 ότι: «Η πρωτοβουλία που παίρνουμε μαζί με τον Βασίλη Οικονόμου συνίσταται κατ΄ αρχήν στην ανάγκη δημιουργίας ενός χώρου δημοκρατικής πολιτικής έκφρασης καθώς οι σημερινές συνθήκες απαιτούν πρώτα και κύρια την προάσπιση και περιφρούρηση της Δημοκρατίας. Είναι σαφές πλέον σε όλους ότι η Ελλάδα κυβερνάται από μια παρέα η οποία πόρρω απέχει από την δημοκρατική νομιμοποίηση καθώς ούτε καν οι Βουλευτές της συμπολίτευσης, ούτε καν οι επιλεγμένοι από τον Πρωθυπουργό Υπουργοί, δεν έχουν το «προνόμιο» της ενημέρωσης από την ηγεσία της κυβέρνησης για την πολιτική που ακολουθείται και τα μέτρα που υιοθετούνται. Στην χώρα μας όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία κάποιοι αποφάσισαν νομότυπα να την μετατρέψουν σε ολιγαρχία όπου χωρίς κανένα δημοκρατικό ή κοινοβουλευτικό έλεγχο αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Η πολιτική μας κίνηση δεν περιορίζεται σε μια στείρα αντιμνημονιακή αντιπολίτευση αλλά θέτει σε αμφισβήτηση εν γένει ένα σύστημα κανόνων που επενδύει στην τρομοκρατία, την απάθεια και τον ωχαδερφισμό των πολιτών προκειμένου να κυριαρχούν οι λογικές των μονοδρόμων, της μίας λύσης, της μοιρολατρίας. Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένα κίνημα που θα βάζει την πατρίδα πάνω από τα κόμματα, που θα βάζει το συμφέρον της πατρίδας πάνω από την μικροκομματική σκοπιμότητα και κυρίως πάνω από την εξυπηρέτηση των ισχυρών οικονομικών κέντρων που εδώ και χρόνια λυμαίνονται τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας και τον κόπο του σκληρά εργαζόμενου Έλληνα. Είναι πλέον σαφές σε όλους μας ότι τα δύο κυρίαρχα κόμματα της χώρας έχουν υποθηκεύσει τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών στην οικονομική ολιγαρχία. Δημιουργούμε το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών γιατί πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός έχει την δύναμη να αποφασίσει Ελεύθερα για το μέλλον του και να περιφρουρήσει την περιουσία και τα δικαιώματά του χωρίς εξωτερικούς διαχειριστές, χωρίς την παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, χωρίς τις νέες έννοιες της συνεκμετάλλευσης σε ότι ανήκει αποκλειστικά και μόνο στον ελληνικό λαό.
Στα πλαίσια αυτά καλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες να σηκωθούν από τον καναπέ και να δώσουν απάντηση στην παρέα που μας κυβερνάει. Καλούμε κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο πολίτη να συμμετέχει και να διαμορφώσουμε όλοι μαζί τις λύσεις στα προβλήματά , να αποδείξουμε ότι στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα ούτε μονόδρομοι».

Κυκλοφορεί...

Το απαγορευμένο βίντεο του Μπερλουσκόνι!

Η ΑΕΚ "πάτησε" τον ΠΑΟ...

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Γρήγορα, μην χάσουμε το κελεπούρι! Το παλικάρι στην κυβερνητική επιτροπή για τον φράχτη!

newsITvideo

Γι' αυτούς θα ζητείται "περαιτέρω διερεύνηση" για την Siemens...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο
Στο υπό διαμόρφωση πόρισμα για την Siemens, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι τα ονόματα για τα οποία θα ζητείται η "περαιτέρω διερεύνηση" είναι των πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ Τ. Μαντέλη, Α. Τσοχατζόπουλου και Ν. Χριστοδουλάκη και των πρώην υπουργών της ΝΔ Πρ. Παυλόπουλου και (του ήδη προσχωρήσαντος στο κόμμα της Ντ. Μπακογιάννη) Χρ. Μαρκογιαννάκη. Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα περιλαμβάνεται και το όνομα του Γ. Αλογοσκούφη ως πρώην υπουργού Οικονομίας.
Κατά πάσα πιθανότητα για τον Τ. Μαντέλη θα...
 προσδιορίζεται και θέμα αναζήτησης ποινικών ευθυνών αφού ήδη αντιμετωπίζει από τη Δικαιοσύνη την κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Δεν σας νοιάζει τι θα ακούνε για εσάς τα παιδιά σας...

ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΥΡΙΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΤΟTE ΤΙ ΕΙΝΑΙ;
Από το "UDemand"
  
Σε βασική διάταξη του νοµοσχεδίου της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρµπίλη για τη βιοποικιλότητα, αναφέρεται ότι σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί Νatura καθορίζεται σε 10 στρέµµατα το εµβαδόν των οικοπέδων εντός των οποίων θα επιτρέπεται στο εξής η οικοδοµική ή άλλη δραστηριότητα!!!!
Έτσι με την αύξηση της αρτιότητας από τα 4 στα 10 στρέμματα:
1. μηδενίζεται οποιαδήποτε οικοδομική δραστηριότητα σημειώνεται στη...
 χώρα, η οποία ήδη είναι ελάχιστη.
2. εκμηδενίζονται οι περιουσίες των απλών ανθρώπων που ξόδεψαν όλες τις οικονομίες τους για να πάρουν ένα οικόπεδο που θα το δώσουν κληρονομιά στα παιδιά τους.
3. Τα οικόπεδα αυτά σε λίγο καιρό θα πουληθούν για ένα κομμάτι ψωμί και θα εξαγοραστούν από ξένους οικονομικούς κολοσσούς οι οποίοι θα τα αγοράζουν όλα μαζί σε μία περιοχή και επομένως θα έχουν τη δυνατότητα να οικοδομήσουν!!!!
Τι έξυπνο κυρία Μπιρμπίλη μας!!!
Αλήθεια ποια είναι... αυτή η κυρία Μπιρμπίλη που μπορεί να ρυθμίζει τι θα κάνω εγώ στη γη που κληρονόμησα από τον παππού μου;
Μα τέλος πάντων εσείς σε αυτή την κυβέρνηση δεν έχετε καθόλου στο λεξιλόγιο σας τις λέξεις φιλότιμο, τσίπα, δόξα;
Δεν σας νοιάζει τι θα ακούνε για εσάς τα παιδιά σας από τους Έλληνες όταν θα φέρνουν την κουβέντα σας;
Δείτε σχετικό δημοσίευμα των ΝΕΩΝ  http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4613365