Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Δρομολογούνται αποχετευτικά έργα σε παραλίμνιους οικισμούς του νέου Δήμου Αγρινίου!


Τα αποχετευτικά έργα σε παραλίμνιους οικισμούς του νέου Δήμου Αγρινίου βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης ανάμεσα στο ΥΠΕΚΑ και το Δήμο!
Συγκεκριμένα, στη συνάντηση πήραν μέρος ο Δήμαρχος Αγρινίου, κος Μοσχολιός, και από πλευράς ΥΠΕΚΑ, ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, κος Μωραΐτης, και ο Ειδικός Γραμματέας ΠΕΚΑ, κος Ανδρεαδάκης.
Τα υπό συζήτηση έργα αφορούν αποχετευτικά έργα των παραλίμνιων οικισμών Παραβόλας και Κάτω Τραγάνας, του σημερινού Δήμου Παραβόλας, Ματαράγκας, Παπαδάτων, Γραμματικού και Ζευγαρακίου, του σημερινού Δήμου Αρακύνθου και Γαβαλού και Αγίου Ανδρέα του σημερινού Δήμου Μακρυνείας.
Στόχος είναι η άμεση ένταξη των έργων αυτών στα έργα αποχέτευσης άμεσης προτεραιότητας του ΕΠΠΕΡΑΑ για οικισμούς άνω των 2.000 κατοίκων. Τα συγκεκριμένα έργα είναι ήδη αρκετά ώριμα ώστε αναμένεται άμεσα η ένταξή τους στο πρόγραμμα.
Με την ολοκλήρωση των παραπάνω έργων και σε συνδυασμό με τη δρομολόγηση των αποχετευτικών έργων του σημερινού Δήμου Αγγελοκάστρου, επιτυγχάνεται η περιβαλλοντική θωράκιση της Τριχωνίδας και της Λυσιμάχειας λίμνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου