Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

"Απαγορευμένη ζώνη" για πολιτικούς, επιχειρηματίες, συνδικαλιστές και επώνυμους σήμερα το κέντρο της Αθήνας

Από το "Παπατζήδες"
  
Φωτο αρχειου απο προηγουμενη απεργια

"Κόκκινος συναγερμός" στην ΕΛΑΣ και προειδοποίηση σε πολιτικούς , συνδικαλιστές και επώνυμους να μην πλησιάζουν το κέντρο και τους διαδηλωτές!
Σε 24ωρη γενική απεργία έχουν καλέσει για σήμερα όλους τους εργαζόμενους της χώρας τα δυο κεντρικά συνδικάτα της Ελλάδας ...και αναμένεται να δημιουργηθεί αναστάτωση στην λειτουργία κυρίως των κρατικών υπηρεσιών, νομοκομείων, και συγκοινωνιών καθώς στην απεργία συμμετέχουν σωματεία των εργαζόμενων στα λεωφορεία.
Αντίθετα θα κινηθεί κανονικά το ΜΕΤΡΟ της Αθήνας και για...
 μερικές ώρες ο ηλεκτρικός μειώνοντας τα προβλήματα στις μεταφορές των πολιτών. Συγκεκριμένα κανονικά θα κινούνται το Τραμ και το Μετρό, το οποίο όμως θα πηγαίνει μόνο μέχρι Δουκίσσης Πλακεντίας, καθώς λόγω της απεργίας των εργαζομένων στον ΟΣΕ δεν θα εξασφαλίζεται Υπηρεσία Κυκλοφορίας για τους συρμούς του Μετρό, αφού το δίκτυο ανήκει στον ΟΣΕ.
Ο Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα κινηθεί από τις 9:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα, ενώ τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα μείνουν ακινητοποιημένα.
Το μεγάλο στοιχημα των συνδικάτων και άλλων κοινωνικών φορέων που συμμετέχουν είναι οι απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν καλέσει τόσο οι οργανώσεις αυτές όσο και συνδικαλιστικές παρατάξεις. Όμως από πλευράς συμμετοχής στις απεργίες αυτές δεν συμμετέχει μεγάλο μέρος των ιδιωτικών υπαλλήλων, ένω τα συνδικάτα που τις διοργανώνουν θεωρούνται απαξιωμένα από την κοινωνία και τους ίδιους τους εργαζόμενους .Είναι χαρακτηιστικό ότι στις συγκεντρώσεις δεν πηγαίνουν ούτε τα ηγετικά τους στελέχη φοβούμενα το λιντσάρισμα, κάτι που έχει γίνει σε ανάλογες εκδηλώσεις!
Ωστόσο από κύκλους της αστυνομίας έχουν εκφραστεί φόβοι για επεισόδια από ομάδες αντιεξουσιαστών και ανένταχτων διαδηλωτών και γιαυτό λαμβάνονται  έκτακτα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου