Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Καμία δέσμευση από Γερουλάνο για την τύχη των ΔΗΠΕΘΕ


 




Ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός στην συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και τόνισε πως είναι τεράστιο σφάλμα να κλείνουν σχολεία, εξίσου όμως και να κλείνουν θέατρα

Στο Υπ. Πολιτισμού πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την Τετάρτη 13 Απριλίου με τη συμμετοχή δημάρχων πόλεων που διατηρούν ΔΗΠΕΘΕ και των (καλλιτεχνικών) διευθυντών των θεάτρων. Στη σύσκεψη συμμετείχε ασφαλώς ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, ο οποίος και είναι πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, συνοδευόμενος απ’ τον διευθυντή του θεάτρου κ. Βασίλη Νικολαΐδη.

Η συζήτηση με τον υπουργό κ. Παύλο Γερουλάνο επεκτάθηκε στην ουσία του πράγματος, που είναι βεβαίως η πολιτική που το υπουργείο επιθυμεί να εφαρμόσει σε σχέση με τα Περιφερειακά θέατρα, το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία τους και…
το μέλλον που μπορεί να έχουν. Οι δήμαρχοι επέμειναν ότι τα ΔΗΠΕΘΕ μπορούν να παραμείνουν στο σημερινό τους καθεστώς, με τις όποιες πιθανές τροποποιήσεις μπορεί να χρειάζονται ως προς τα διοικητικά. Εκείνο που δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει είναι να οδηγήσει το υπουργείο σε κλείσιμο τα ΔΗΠΕΘΕ. Καθοριστική ήταν η παρέμβαση του Π. Μοσχολιό, ο οποίος και, παίρνοντας το λόγο, αφού αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που πρόσφατα υπήρξαν παντού στην Ελλάδα για το κλείσιμο σχολείων, τόνισε ότι αν είναι μια φορά κακό να κλείνουμε ένα σχολείο είναι δέκα φορές άσχημο να κλείνουμε ένα θέατρο. Ο κ. Μοσχολιός αναφέρθηκε στην ιστορία του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, με αναφορές, μάλιστα στην αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη. Θυμίζουμε ότι το Αγρίνιο είναι η πόλη που ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για τα ΔΗΠΕΘΕ.
Ένα επιμέρους θέμα που συζητήθηκε είναι αυτό της σύμβασης. Ο Δήμος Αγρινίου ζητά η νέα σύμβαση να είναι 10μηνη, το ΥΠΠΟ εκτιμά πως δεν μπορεί να υπερβεί τους 6 μήνες. Το μεγάλο ζητούμενο πάντως δεν είναι αυτή καθ’ εαυτή η σύμβαση, αλλά το αν το υπουργείο θα τηρήσει τα προβλεπόμενα σ’ αυτή και αν θα καταβάλει το ποσό που του αναλογεί, κάτι που δεν έκανε τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου