Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Ο «Ναός της Δημοκρατίας» που έγινε «Κτίριο της Μπανανίας»...

Από το "newpost"

Νοθεία στις εκλογές των υπαλλήλων της Βουλής καταγγέλλει η ΝΔ.
Εκφοβισμοί,
εκβιασμοί, σημαδεμένα ψηφοδέλτια και «παράνομοι»  ψηφοφόροι είναι ορισμένα από τα περιστατικά που καταγγέλλει η ΝΔ ότι συνέβησαν κατά την διάρκεια των εκλογών των υπαλλήλων του κοινοβουλίου που μετατρέπει την Βουλή από «Ναό της Δημοκρατίας» σε απλό «Κτίριο της Μπανανίας». Αναλυτικά, την...
 περασμένη Πέμπτη 30.03.2011 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές των υπαλλήλων της Βουλής για την ανάδειξη των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων.
 Όμως, σύμφωνα με επιστολή του γραμματέα συνδικαλιστικών φορέων της ΝΔ κ. Γιάννη Μανώλη προς τον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο «τα όσα έγιναν πριν, κατά την διάρκεια και στην καταμέτρηση στις εκλογές του συλλόγου των εργαζομένων στην Βουλή, προσβάλουν βάναυσα κάθε έννοια δημοκρατίας».
Συγκεκριμένα, σύμφωνα  με την καταγγελία του κ. Μανώλη μέλη της παράταξης που πρόσκειται στην ΝΔ «μετα την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου μετακινήθηκαν άμεσα από τις θέσεις τους για λόγους καθαρά εκφοβισμού με αποτέλεσμα ένας από εκείνους να υποκύψει στους εκβιασμούς να φύγει από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΥΒ και να ενταχθεί στο κυβερνητικό ψηφοδέλτιο»! Σαν να μην έφτανε αυτό και όπως αναφέρεται στην επιστολή «ψήφισαν παρανόμως 74 ειδικοί φρουροί της Βουλής» δίχως να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στης εκλογές και ότι βρέθηκαν πάνω από 20 ψηφοδέλτια που αντί για σταυρό είχαν κύκλο, τα οποία και χαρακτηρίζει σημαδεμένα. Ο κ. Μανώλης  κλείνει με βαρείς χαρακτηρισμούς την επιστολής του λέγοντας πως «το Πασοκικό κράτος είναι εδώ» και πως «σύντομα θα μας κάνετε να αναπολούμε τις εποχές των πρασινοφρουρών».
Η παράταξη της ΝΔ, ΔΑΚΥΒ, έλαβε τρεις έδρες ενώ η παράταξη που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη έλαβε 4 έδρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου