Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Δημοτικό Ιατρείο και Κοινωνικό Παντοπωλείο ιδρύει ο Δήμος Αγρινίου

 

Τη δημιουργία Δημοτικού Ιατρείου στο Δήμο Αγρινίου ανακοίνωσε στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2011 ο Δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός. Το Δημοτικό Ιατρείο απευθύνεται σε ανασφάλιστους πολίτες, θα παρέχει δωρεάν ιατρική κάλυψη, κυρίως στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το Δημοτικό Ιατρείο θα στεγάζεται σε ένα ισόγειο κτίσμα 110 τ.μ. επί της οδού Παλαμά και Βαλαωρίτου, δωρεά της οικογένειας Παπαϊωάννου στο Δήμο.
Για την καλύτερη οργάνωση και στελέχωση του Ιατρείου η Δημοτική Αρχή θα έρθει σε επαφή το επόμενο διάστημα με τον Ιατρικό Σύλλογο και άλλους φορείς της Υγείας. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που - εν μέσω οικονομικής κρίσης - μπορεί και θέλει ν´ αναπτύξει ο Δήμος, ενώ στην ίδια λογική εντάσσεται και η ίδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου που έχει εξαγγελθεί και θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει
κατά το επόμενο διάστημα, ίσως τον Μάιο. Και για το Κοινωνικό Παντοπωλείο έχει διαμορφωθεί ο χώρος σε κτήριο στην οδό Βλαχοπούλου. Ήδη πολλές επιχειρήσεις ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Αγρινίου και της Μητρόπολης για προσφορά τροφίμων, τα οποία θα δίνονται δωρεάν κυρίως σε άπορα άτομα. Η σκέψη ότι όχι λίγοι, αλλά πολλοί φτωχοί άνθρωποι δεν έχουν μερικές φορές ούτε τα στοιχειώδη για την διατροφή τους, μπορεί να οδηγήσει σε μια άλλη συμπεριφορά της κοινωνίας απέναντί τους, αφού μεγάλες ποσότητες τροφίμων μένουν αδιάθετες και πετάγονται ως άχρηστες. Η πρωτοβουλία σίγουρα δεν εντάσσεται στην απλοϊκή (πιθανόν και προσβλητική) άποψη περί φιλανθρωπίας, καλύπτει όντως αληθινές ανάγκες και εκφράζει την ανάγκη της αλληλεγγύης που οφείλουμε όλοι μας απέναντι στον συνάνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου