Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

"Σκάνδαλο HDW" ήταν τελικά οι τροποποιήσεις των περίφημων Συμβάσεων του ΟΣΕ...

Τι αποδεικνύει η ... παραπεταμένη αγωγή της HDW κατά του Ελληνικού Δημοσίου το 2005

Από τον Θανάση Λεπίδη

Όσο ξετυλίγεται το σκάνδαλο HDW – Υποβρυχίων, τόσο έρχονται στο φως της δημοσιότητας εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πτυχές αυτού του σκανδάλου.
Τα τελευταία στοιχεία στοιχειοθετούν το γεγονός του χρηματισμού πολιτικών προσώπων από την HDW προκειμένου να επιτευχθεί με τους όρους που αυτή ήθελε, η εξαγορά των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ). Δηλαδή εκτός από το γεγονός της καταβολής μίζας για να γίνουν οι παραγγελίες των τεσσάρων υποβρυχίων 214 φαίνεται ότι είχαν υπάρξει και μίζες προκειμένου να γίνει η πώληση από την ΕΤΒΑ, των Ναυπηγείων. Ετσι εξηγούνται και όσα αναφέρονται σε μια αγωγή που κατέθεσε στις αρχές του 2005 η HDW μαζί με τη FERROSTAL κατά της πωλήτριας ΕΤΒΑ. Στην αγωγή αυτή, που έχει γραφεί σε ανύποπτο χρόνο, φαίνεται καθαρά, ο ρόλος του Ακη Τσοχατζόπουλου και των Υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης προκειμένου να ικανοποιηθεί η απαίτηση των HDW – FERROSTAL και να υπάρξει τροποποίηση των συμβάσεων για την κατασκευή των τρένων του ΟΣΕ.
Αναγράφει λοιπόν η αγωγή ότι στις αλλεπάλληλες συναντήσεις μεταξύ των στελεχών της HDW και κυρίως του Ακη Τσοχατζόπουλου, υπήρξε πριν καν αυτό γνωστοποιηθεί στον ΟΣΕ, η σύμφωνη γνώμη του τελευταίου και η υπόσχεση για την τροποποίηση των επτά (7) συμβάσεων κατασκευής βαγονιών, μηχανών έλξης, τρένων, κοκ.
Φαίνεται επομένως ότι το θέμα των τροποποιήσεων των συμβάσεων του ΟΣΕ, που οδήγησε σε μερική μόνο τροποποίηση αφού τις περισσότερες συμβάσεις αρνήθηκε να τις τροποποιήσει ο ΟΣΕ, ήταν σκάνδαλο HDW και όχι σκάνδαλο SIEMENS.
Η περίφημη αγωγή, της HDW του 2005, περιέργως, δεν αξιοποιήθηκε από την εξεταστική επιτροπή για τη Siemens και δεν αναφέρεται καθόλου στο πόρισμα. Να ληφθεί υπ’όψιν ότι...
 μέσα στην ίδια αυτή αγωγή, περιλαμβάνεται πλήθος στοιχείων τα οποία θα αποδειχθούν στην διερεύνηση του σκανδάλου HDW εξαιρετικής σημασίας.
Βεβαίως πρέπει να διερευνηθεί ποιον εξυπηρετούσε η αποσιώπηση μέχρι σήμερα όλων των γεγονότων που περιγράφει αυτή η αγωγή. Η κοινή λογική λέει ότι εξυπηρετούσε προφανώς την προσπάθεια συγκάλυψης της ευθύνης Τσοχατζόπουλου η οποία όμως αναδείχθηκε λόγω της γερμανικής δικογραφίας για τα υποβρύχια, που ήρθε τις τελευταίες εβδομάδες στην Ελλάδα.
Θα επανέλθουμε στο θέμα και θα αναρτήσουμε και τμήματα της περίφημης αγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου