Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Ο υπουργός που δεν ξέρει τι είναι η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή…

Από το "zoomnews"
  
Έναν αποκαλύπτικό διάλογο μεταφέρει σήμερα ο Στέφανος Κασιμάτης από τη στήλη του στην Καθημερινή, μεταξύ ενός διευθυντή ημερήσιας εφημερίδας κι ενός υπουργού της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που εμφανίζεται να αγνοεί τι σημαίνει ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή! Ιδού η σκηνή, όπως την περιγράφει γλαφυρά ο Κασιμάτης:
Εστιατόριο κεντρικού ξενοδοχείου των Αθηνών. Τα πρόσωπα: Διευθυντής ημερήσιας εφημερίδας και ο... Λανσελότος, δηλαδή υπουργός προερχόμενος από το μυθικό Κάμελοτ, ευρέως γνωστός τόσο για τον ιδεαλισμό του όσο και για τη χαλαρή σχέση του με την πραγματικότητα. Ο Λανσελότος αναπτύσσει στον συνδαιτυμόνα του το όραμά του για την Ελλάδα, όταν ξαφνικά χτυπά το τηλέφωνό του. «Δεν μπορώ τώρα, τρώω!» και το κλείνει.
Αμέσως μετά το τηλέφωνο ξαναχτυπά. Η ίδια απάντηση, ο ίδιος εκνευρισμός από τον Λανσελότο: «Σας είπα, δεν μπορώ!» Ομως το τηλέφωνο χτυπά και τρίτη φορά. Τώρα ο τόνος του Λανσελότου μαλακώνει, προφανώς μιλάει με ένα πρόσωπο οικείο και αγαπητό: «Α, γεια σου Ρεγγίνα».
Ακολουθεί μικρή παύση και μετά λέει: «Εντάξει». Ο Λανσελότος στρέφεται στον συνδαιτυμόνα του και τον ρωτά: «Τι είναι ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή;» Ο ερωτηθείς, αντιλαμαβνόμενος την κρισιμότητα των περιστάσεων για το έθνος, αποκρίνεται με λεπτότητα: «Είναι μια ψηφοφορία, κύριε
υπουργέ, στην οποία αν δεν πάτε εσείς και άλλοι δέκα, πέφτει η κυβέρνηση». Ο Λανσελότος ζητάει συγγνώμη, βουτάει το σακάκι του και εξαφανίζεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου