Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Το χρυσαφένιο παχύρρευστο υγρό … το μέλι.

 

Από το "polispress"

Το χρυσαφένιο παχύρρευστο υγρό που απολαμβάνουμε στο πρωϊνό μας ή ως συνοδευτικό γιαουρτιού ή γλυκισμάτων, συνοδεύεται από πολλούς μύθους και ακόμη περισσότερες αλήθειες.
Ας βάλουμε όμως, τα πράγματα στη θέση τους.
Το μέλι παχαίνει
Μύθος: Το μέλι έχει κατηγορηθεί άδικα για το γεγονός ότι παχαίνει. Αν ο τρόπος ζωής μας είναι φυσιολογικός και μέσα σε αυτόν περιλαμβάνεται και η άσκηση, τότε δεν...
  .υπάρχει κανένας λόγος να φοβόμαστε για τα δήθεν περιττά κιλά που θα πάρουμε από την κατανάλωση μελιού.
Είναι προτιμότερο να καταναλώνουμε το μέλι σκέτο
Αλήθεια: Πολλοί πιστεύουν πως μια φέτα με βούτυρο και μέλι είναι το ιδανικότερο ξεκίνημα για πρωϊνό. Και ενώ μπορεί να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, ωστόσο είναι προτιμότερο να καταναλώνουμε το μέλι σκέτο (π.χ. μισή κουταλιά ανά 1-2 ημέρες) ώστε να γίνεται γρηγορότερα η απορρόφησή του από τον οργανισμό.
Καλύτερα να τρώμε το μέλι το βράδυ
Μύθος: Το μέλι αποτελεί πρώτης τάξεως τονωτική ουσία για τον ανθρώπινο οργανισμό. Γι αυτό και η ιδανική ώρα κατανάλωσής του είναι το πρωί ή νωρίς το απόγευμα (κατά τις 18:00) ώστε ο οργανισμός μας να λάβει την απαιτούμενη ενέργεια προκειμένου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της υπόλοιπης ημέρας.
Το μέλι είναι τροφή υψηλής διατροφικής αξίας
Αλήθεια: Πλούσιο σε ζάχαρα που τονώνουν το οργανισμό, το μέλι συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ισχυρές διατροφικές αξίες. Πέρα από τα ζάχαρα που εμπεριέχει, βοηθά και στην απορρόφηση ασβεστίου ενώ γενικότερα διευκολύνει και στην απορρόφηση των ενεργών συστατικών του οργανισμού.
Τα οφέλη του μελιού είναι μόνο διατροφικά
Μύθος: Το μέλι πέρα από τις υψηλής αξίας διατροφικές του ιδιότητες, φημίζεται και για την επουλωτική του δράση. Ως το καλύτερο φυσικό γιατρικό για γρήγορη επούλωση σε πληγές και εγκαύματα, το μέλι συχνά χρησιμοποιείται και ως συστατικό επουλωτικών αλοιφών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου