Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ρήξη με τον Κ. Καραμανλή επέλεξε η Ντ. Μπακογιάννη

«Το γαρ πολύ της θλίψεως...», ήταν η απάντηση «κύκλων» του κ. Μολυβιάτη - την απόλυτη σιωπή επέλεξε η Λ. Συγγρού
Του Δημήτρη Τσιούφου
Την οριστική ρήξη με την καραμανλική πτέρυγα και τον ίδιο τον Κ. Καραμανλή επιλέγει πλέον η Ντ. Μπακογιάννη καθώς χθες κατονόμασε τον Πέτρο Μολυβιάτη ως τον άνθρωπο που όχι μόνο οργάνωσε στο παρασκήνιο την εκλογή του Αντ. Σαμαρά στην ηγεσία της Ν.Δ., αλλά και ενημέρωνε την πρεσβεία των ΗΠΑ για τις εξελίξεις διαδοχής στο κόμμα.

Οι καταγγελίες της κ. Μπακογιάννη, που συνοδεύτηκαν με υιοθέτηση των προχθεσινών αποκαλύψεων του WikiLeaks για τις σχέσεις του Αντ. Σαμαρά με τους Αμερικανούς (χαρακτηρίζεται φιλο-αμερικανός και ως ο άνθρωπος που ανέλαβε να μεταφέρει στον Κ. Καραμανλή την ανησυχία της αμερικανικής κυβέρνησης για το άνοιγμα προς τη Ρωσία), έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην οποία παρουσίασε το οικονομικό πρόγραμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Απάντηση
«Το γαρ πολύ της θλίψεως...», ήταν η απάντηση «κύκλων» του κ. Μολυβιάτη, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- επικοινώνησε προηγουμένως με τον Κ. Καραμανλή και τον πρώην πρωθυπουργό να συστήνει στο στενό συνεργάτη του να μην ανεβάσει τους τόνους προκειμένου να μην πληγεί η παράταξη. Ταυτόχρονα την απόλυτη σιωπή επέλεξε η Λ. Συγγρού, με εμφανή πρόθεση να απαξιώσει πλήρως τις καταγγελίες της κ. Μπακογιάννη, «κύκλοι» της οποίας έλεγαν αμέσως μετά ότι η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. αναφέρθηκε στα τηλεγράφημα του WikiLeaks και πως θα περίμεναν μία απάντηση επί της ουσίας από τους εμπλεκόμενους.
Συγκεκριμένα η κ. Μπακογιάννη αναφερόμενη στις αποκαλύψεις του WikiLeaks, δήλωσε ιδιαιτέρως ευτυχής που βγαίνουν τώρα αυτά τα στοιχεία και διερωτήθηκε με ποιο θεσμικό ρόλο ένας βουλευτής (σ.σ. ο Αντ. Σαμαράς) ο οποίος δεν έχει καμία αρμοδιότητα, προχωρεί και διαβεβαιώνει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει μία κεντρική επιλογή της κυβέρνησης, αναφερόμενη στο ενεργειακό άνοιγμα του κ. Καραμανλή προς τη Ρωσία.
Παράλληλα υποστήριξε ότι «υπήρχε εν γνώσει ορισμένων ανθρώπων, εξωθεσμικών σε σχέση με τη Ν.Δ., μία πρόθεση η οποία ετοιμαζόταν δύο χρόνια πριν, και ένιωσαν την ανάγκη να ενημερώσουν και την αμερικανική πρεσβεία, οι οποίοι ήθελαν να ετοιμάσουν κάποιον αντίπαλο δικό μου. Αν με ρωτάτε», κατέληξε, «σε ποιον αναφέρομαι, αναφέρομαι στον κ. Πέτρο Μολυβιάτη».
Οικονομία Κατά τα λοιπά η κ. Μπακογιάννη, παρουσίασε την πρόταση της ΔΗ.ΣΥ.για την οικονομία και την έξοδο από την οικονομική κρίση, συνίσταται σε 38 προτάσεις που καλύπτουν τέσσερις πυλώνες, για τη μείωση των ελλειμμάτων μέσα από τον περιορισμό των δαπανών, την προώθηση αποτελεσματικών διαρθρωτικών αλλαγών για την ενίσχυση του ανταγωνισμού, την μείωση της φορολογίας και την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη μείωση της ανεργίας.
Μεταξύ των 38 προτάσεων περιλαμβάνονται: Η πλήρης ιδιωτικοποίηση όλων των ΔΕΚΟ που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα. Η μείωση των φορολογικών συντελεστών, στους άμεσους και στους έμμεσους φόρους, καθώς και σταθεροποίηση του φορολογικού συντελεστή επιχειρήσεων στο 20%. Η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διαβίωσης. Η νομοθετική και, αργότερα, συνταγματική κατοχύρωση των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών. Ο πρόσθετος δανεισμός της χώρας μόνο με πλειοψηφία 180 βουλευτών. Πλήρες πάγωμα των προσλήψεων για την επόμενη τουλάχιστον πενταετία. Κίνητρα για την επιστροφή των άμεσων ξένων επενδύσεων.
Συστηματική και τολμηρή αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης στους συνταξιούχους που λαμβάνουν το ΕΚΑΣ. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% για να ευνοηθούν οι προσλήψεις. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% τα πρώτα τρία χρόνια για νέες επιχειρήσεις. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και της άμεσης φορολογίας κατά 50% τα πρώτα τρία χρόνια για επιχειρήσεις που δημιουργούν νέοι κάτω από 30 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου