Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Γκεμπελική προπαγάνδα από το Mega...

Από το "βαθύ κόκκινο"
  
Δεν είναι κάτι καινούργιο ότι τα καθεστωτικά ΜΜΕ μας παρουσιάζουν μια εικονική πραγματικότητα. Κάποιες φορές όμως είναι εμετική η Γκεμπελική προπαγάνδα στην οποία επιδίδονται παρουσιάζοντας το μαύρο άσπρο, το θύμα θύτη, τον παθών δράστη.
Αυτό ακριβώς έκανε σήμερα το Megaλο κυβερνητικό προπαγανδιστικό κανάλι παρουσιάζοντας τα...
 χθεσινά γεγονότα της Κερατέας. (Δείτε το βίντεο). Και αν δεν υπήρχε το διαδίκτυο θα είχαμε την αίσθηση ότι η πραγματικότητα είναι όπως μας την παρουσιάζουν τα φερέφωνα του Μπόμπολα.
Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Τα ξημερώματα σήμερα οι κάτοικοι της Κερατέας που βρισκόταν σε μπλόκο δέχτηκαν οργανωμένη καταδρομική επίθεση από τα ΜΑΤ. Οι δυνάμεις καταστολής τους ξυλοκόπησαν άγρια –τους χαρακτηρισμούς με τους οποίους συνόδευαν την βάρβαρη ενέργεια τους είναι περιττό να αναφέρουμε- ενώ τους απείλησαν ακόμα και την ζωή τους. Πέντε άνθρωποι, μετά απ’ αυτοί την «περιποίηση» από τους πραίτορες του Παπουτσή, τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι δυο μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας και ένας στο νοσοκομείο.
Απ’ όλα αυτά το Mega στο ρεπορτάζ του δεν είδε τίποτα. Απλώς παπαγάλισε την κασέτα του .. Μπόμπολα. Και φυσικά δεν είναι μόνο το Mega. Την ίδια ρότα ακολουθούν και όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
Να προσθέσουμε ότι με συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του Λαυρίου απαντούν οι κάτοικοι της περιοχής στην απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν από τα ΜΑΤ. 
Δεν έχει νόημα να αναφερθούμε περισσότερο στα ΜΜΕ. Μόνο να παραθέσουμε μια παράγραφο από τα γραφόμενα ενός μεγάλου θεωρητικού που γράφτηκε μια πολλά χρόνια και όμως είναι απόλυτα επίκαιρη στις μέρες μας:
«Ως τώρα πιστεύαμε ότι η εξάπλωση των χριστιανικών μύθων στα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας οφειλόταν αποκλειστικά στο ότι δεν είχε εφευρεθεί ακόμη η τυπογραφία. Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει. Ο καθημερινός Τύπος και ο τηλέγραφος, που μέσα σε μια στιγμή διαχέει τις επινοήσεις του σε όλη τη γη, κατασκευάζει περισσότερους μύθους μέσα σε μια μέρα (και το αστικό κοπάδι τους πιστεύει και τους διαδίδει ακόμα παραπέρα) από όσους θα μπορούσαν να παραχθούν παλιότερα μέσα σε έναν αιώνα».
Καρλ Μαρξ («Απαντα», τόμος 44, σελ. 176).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου