Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Αγωγή θα καταθέσει ο κ. Παπακωνσταντίνου

Το δημοσίευμα της εφημερίδας έκανε λόγο για «συγχωροχάρτι» του υπουργού Οικονομικών στην Express Service για χρέη προς το Δημόσιο
Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη και μια σκληρή ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλεται «προσπάθεια εκφοβισμού και παρακώλυσης της έρευνας των αρμοδίων υπηρεσιών», απάντησε ο Γ. Παπακωνσταντίνου στο χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», το οποίο έκανε λόγο για «συγχωροχάρτι» του υπουργού Οικονομικών στην Express Service για χρέη προς το δημόσιο.

Στο εν λόγω δημοσίευμα, που υποστηρίζεται ότι τα χρέη του ιδιοκτήτη της εταιρείας Γ. Ραπτόπουλου αγγίζουν τα 70 εκατ. ευρώ, απάντησε με γραπτή ανακοίνωση το γραφείο τύπου του υπουργού Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ότι τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην εφημερίδα είναι ψευδή και έχουν στόχο να συκοφαντήσουν τον υπουργό Οικονομικών και να δημιουργήσουν εντυπώσεις.
Εξώδικα Παράλληλα αναφέρεται στην αποστολή δύο εξωδίκων από την πλευρά του εκδότη της εφημερίδας Θ. Αναστασιάδη προς τον κ. Παπακωνσταντίνου, σε συνέχεια απάντησης του υπουργού στη Βουλή αναφορικά με εκκρεμούσα έρευνα του ΣΔΟΕ για υποθέσεις του πρώτου. Ταυτόχρονα, στη δισέλιδη αναλυτική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών παραθέτονται συγκεκριμένα στοιχεία για την υπόθεση του κ. Ραυτόπουλου και υπογραμμίζεται ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου προτίθεται να καταθέσει αγωγή κατά της εφημερίδας για συκοφαντική δυσφήμιση.
Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, μεταξύ άλλων σημειώνεται:
Τις τελευταίες εβδομάδες ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θέμος Αναστασιάδης, έχει αποστείλει δύο εξώδικα στον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σε συνέχεια απάντησης του υπουργού σε ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με την εκκρεμή έρευνα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας για υποθέσεις του κ. Αναστασιάδη. Τα εξώδικα αυτά αποτελούν πρωτόγνωρη πρακτική και προφανή προσπάθεια εκφοβισμού και παρακώλυσης της έρευνας των αρμοδίων υπηρεσιών.
Τα χρέη Στην ίδια λογική, επισημαίνεται, «εντάσσεται και το δημοσίευμα στο οποίο η εφημερίδα ψευδώς ισχυρίζεται ότι έγινε απόπειρα διαγραφής χρεών, άρση μέτρων σε υπό πτώχευση εταιρεία και χαριστική άρση των μέτρων που έχουν ληφθεί από τις φορολογικές αρχές για εξασφάλιση πληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων της εταιρείας «Εξπρές Σέρβις Α.Ε.». Το υποτιθέμενο «ρεπορτάζ» της εφημερίδας δημοσιεύει εσκεμμένα αποσπασματικές πληροφορίες, αποκρύπτοντας ουσιαστικά στοιχεία, παραποιώντας και διαστρεβλώνοντάς τα, παρέχοντας εν τέλει ψευδείς πληροφορίες, προκειμένου να συκοφαντήσει και να δημιουργήσει εντυπώσεις».
Αναφορικά με τις δύο αποφάσεις, που γράφεται ότι υπέγραψε ο κ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνεται ότι αυτές «αφορούν στην ατομική επιχείρηση του κ. Ραπτόπουλου και όχι στην ανώνυμη εταιρεία Εξπρές Σέρβις Α.Ε., όπως αναφέρει το δημοσίευμα και σε καμία περίπτωση δεν υπογράφηκε άρση μέτρων σε υπό πτώχευση εταιρεία».
Η ατομική επιχείρηση, υπογραμμίζεται «προβάλλει αξιώσεις έναντι του Δημόσιου και ζητά την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ΦΠΑ ποσού 27 εκατ. ευρώ», ενώ οι οφειλές τις εταιρείας ανέρχονται συνολικά σε 13.649.502 ευρώ, γι' αυτό και κρίθηκε σκόπιμο να αρθούν μερικώς τα μέτρα της δέσμευσης του 50% των καταθέσεων και λογαριασμών στις τράπεζες για περιορισμένο χρονικό διάστημα, μέχρι να εκκαθαριστεί το επιστρεπτέο ποσό ΦΠΑ και να διενεργηθεί ο συμψηφισμός.
Τα στοιχεία
Στην ανακοίνωση τονίζεται «από τα στοιχεία του φακέλου της επιχείρησης δεν προκύπτουν φορολογικές οφειλές ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ, όπως ψευδώς αναφέρει το δημοσίευμα» και «προκύπτουν πολλά ερωτήματα για το «ρεπορτάζ» της εφημερίδας και κυρίως για τα κίνητρά της, γιατί μνημονεύονται δύο παλιές αποφάσεις, ένα χρόνο μετά, που και νομικά και ουσιαστικά είναι ορθές».
Η εποχή, καταλήγει «που κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης χρησιμοποιούσαν ως δήθεν «αποκαλύψεις» για να σκεπάζουν τις δικές τους υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος και μπορούσαν να πετυχαίνουν προνομιακή μεταχείριση έχει περάσει ανεπιστρεπτί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου