Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο το απόγευμα

από "Real"
  
Έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο πραγματοποιείται το απόγευμα σήμερα προκειμένου ο πρωθυπουργός να ενημερώσει για τις αποφάσεις του Συμβουλίου Αρχηγών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες το πρωί το Σαββάτου.
Στην κυβέρνηση υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση από τις αποφάσεις καθώς κοινή είναι η εκτίμηση πως η χώρα γλιτώνει την...
 χρεοκοπία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (αναμένεται η ακριβής απόφαση του Συμβουλίου για το έως πότε ο μηχανισμός θα μπορεί να αγοράσει ελληνικά ομόλογα) ενώ επετεύθη τόσο η επιμήκυνση όσο και η μείωση του επιτοκίου του δανείου των 110 δισ. Επιπλέον ενόψει του Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ στις 25 Μαρτίου ο πρωθυπουργός φέρεται να εκτιμά πως η Ελλάδα διαθέτει τις δυνατότητες να διαπραγματευτεί επιπλέον και την επαναγορά τoυ χρέους, έστω και αν μια τέτοια απόφαση ληφθεί αργότερα.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επιτεθεί με σφοδρότητα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόσο για τις θέσεις του πριν την Σύνοδο της Ευρωζώνης, όσο και για την κριτική που ασκεί μετά από αυτή. Το κυβερνόν κόμμα αναμένεται μάλιστα να υπενθυμίσει τις προτροπές του κ,. Αντώνη Σαμαρά να διαπραγματευτεί η χώρα όπως ο νέος πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, ο οποίος, σημειωτέον, έφυγε από την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης ταπεινωτικά και με άδεια χέρια.
Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισ ευρώ, δέσμευση που αναλάβαμε στις Βρυξέλλες για να λάβουμε την επιμήκυνση και την μείωση του επιτοκίου, καθώς οι αντιδράσεις και η κόντρα με τους πράσινους συνδικαλιστές αναμένεται σφοδρή, ενώ πάντα τέτοιες υποθέσεις καταλήγουν και σε Εξεταστικές Επιτροπές.
Υπό το φως των νέων εξελίξεων, είναι ασαφές το μέλλον του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς ειλημμένη ήταν μέχρι την Παρασκευή η απόφαση του πρωθυπουργού να τον αλλάξει στον επικείμενο ανασχηματισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου