Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Σ. Χατζηγάκης: για «Φιρφιρίκοι εντός της ΝΔ καλλιεργούν κλίμα κατά Καραμανλή...»


 "Θεωρώ πως το κόμμα της κας Μπακογιάννη θα μπει στη Βουλή"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για όλους και για όλα μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη σήμερα Τετάρτη ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός κ. Σωτήρης Χατζηγάκης. Υπεραμύνθηκε του έργου των Κυβερνήσεων Καραμανλή, έκανε λόγο για «φιρφιρίκους εντός της Ν.Δ. που καλλιεργούν κλίμα εναντίον και του πρώην Πρωθυπουργού», τόνισε πως «δεν θα πάθω πολιτικό Αλτσχάιμερ για να εξασφαλίσω κομματική θέση» και κατέθεσε την εκτίμησή του πως «το κόμμα της Ντ. Μπακογιάννη θα μπει στη Βουλή και με δεδομένο ότι ο δικομματισμός καταρρέει πιθανόν να κληθεί να παίξει και κεντρικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό».
Ο κ. Σ. Χατζηγάκης για άλλη μια φορά υπογράμμισε την ανάγκη να στραφεί η Ν.Δ. προς τον «μεσαίο χώρο» προκειμένου να κερδίσει ζωτικό χώρο στο εκλογικό Σώμα και να καταστεί πλειοψηφικό ρεύμα, ενώ χαρακτήρισε θετικές τις τελευταίες αποφάσεις της Ε.Ε. για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της χώρας μας λέγοντας ωστόσο πως...
 «αποτελεί επιτυχία της ίδιας της Ευρώπης και όχι του Γ. Παπανδρέου». Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρώην υπουργού:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Η Ελλάδα έχει σήμερα ένα χρέος που αγγίζει το 145% του ΑΕΠ. Είναι ένα χρέος που συσσωρεύτηκε από τις πολιτικές που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις της χώρας μας στη μεταπολίτευση. Προκειμένου η Ελλάδα να ξεφύγει σήμερα από αυτή την κρίση οφείλει να σταθεί στο μοντέλο του νεοκενσυανισμού, που εκφράζεται μέσα από τον «μεσαίο χώρο». Να αποτελέσουν δηλαδή πυλώνες ανάπτυξής της το Κράτος, μέσα από τις δημόσιες επενδύσεις, και η τόνωση της ζήτησης.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους και να αυξήσουν τα κέρδη τους έχουν βάλει στο στόχαστρο το Κράτος και τους πολιτικούς. Εγώ έχω διαφορετική τοποθέτηση γιʼ αυτό, έχω ακολουθήσει διαφορετικές αρχές στην πολιτική μου διαδρομή και διαφωνώ με όλους αυτούς που επιτίθενται συλλήβδην στους πολιτικούς.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
Σήμερα η πολιτική του Καραμανλή επιβεβαιώνεται, όπως και ότι μιλούσε με ειλικρίνεια το Σεπτέμβριο του 2009 όταν κατέθετε ενώπιον του λαού ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Αν αυτά γινόντουσαν τότε, δεν θα φτάναμε σε αυτό το σημείο σήμερα. Σε κάθε περίπτωση είναι άδικο να τα ρίχνουν όλα στην Κυβέρνηση Καραμανλή και στον ίδιο τον πρώην Πρωθυπουργό. Κακώς τον υποτιμούν και ειδικά μέσα από το ίδιο μας το κόμμα όπου ορισμένοι «φιρφιρίκοι» καλλιεργούν ένα τέτοιο κλίμα τόσο ενάντια στον πρώην Πρωθυπουργό, όσο και σε αναγνωρισμένα στελέχη τα οποία έχουν προσφέρει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Κάνουν λάθος και αρνούνται να κατανοήσουν ότι ο «Καραμανλισμός» έχει βαθιές ρίζες στην παράταξή μας.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΟ ΧΩΡΟ
Εγώ δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να πάθει πολιτικό Αλτσχάιμερ. Σε όλη μου τη ζωή πορεύτηκα με ανεξαρτησία, αυτονομία και με το θάρρος της γνώμης μου, πολλές φορές ερχόμενος σε σύγκρουση με τις ηγεσίες του κόμματός μου. Ωστόσο πάντοτε οι εκάστοτε αρχηγοί της Ν.Δ. εκτιμούσαν αυτή ακριβώς την ειλικρίνεια και την ευθύτητά μου και μου εμπιστευόταν κρίσιμα πόστα. Τη θεωρία του «μεσαίου χώρου», που διαμορφώνεται στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, πρώτος εγώ εισήγαγα στην ελληνική πολιτική σκηνή και εξακολουθώ να πιστεύω σʼ αυτή.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Το γεγονός ότι ενώ καταρρέει το ΠΑΣΟΚ δεν κερδίζει η Ν.Δ. είναι σίγουρα ανησυχητικό. Γιʼ αυτό και πιστεύω ότι η Ν.Δ. οφείλει σήμερα να αγκαλιάσει το «κέντρο», τον λεγόμενο «μεσαίο χώρο» κάνοντας μια υπέρβαση στην πολιτική της, η οποία είναι σίγουρο πως θα υιοθετηθεί από την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Θεωρώ πως το κόμμα της κας Μπακογιάννη θα μπει στη Βουλή και με δεδομένο ότι ο δικομματισμός καταρρέει είναι πολύ πιθανόν να παίξει και κεντρικό ρόλο. Έχω φιλικές σχέσεις μαζί της, σίγουρα κουβεντιάζω, όπως κουβεντιάζω και με όλους τους πολιτικούς.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Σίγουρα είναι θετικές. Και η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και η μείωση του επιτοκίου μας επιτρέπουν να ανασάνουμε. Είναι επιτυχία, όχι όμως του Γ. Παπανδρέου αλλά της Ελλάδας και της ίδιας της Ευρώπης η οποία βοηθώντας τη χώρα μας βοηθά τον ίδιο της τον εαυτό και την ύπαρξή της. Ωστόσο θα πρέπει πια η Κυβέρνηση να φροντίσει να διοχετεύσει ρευστό στην αγορά και να προωθήσει τις δημόσιες επενδύσεις ώστε να αυξήσουμε τις ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου