Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ο ΓΑΠ ντρέπεται για τον εκλεκτό του πορφυρογέννητο υπουργό & τις ενισχύσεις στη μαμά του;

Από "Ελευθεροτυπία"
3,6 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΑΠ ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Ενίσχυση-πρόκληση στο Μουσείο Μπενάκη

Ο ΟΠΑΠ λεφτά έχει, όχι μόνο για να πληρώνει εταιρείες εξεύρεσης στελεχών αλλά και για να προβάλλονται ο ελληνικός πολιτισμός και τουρισμός στα πέρατα της Γης.
Σε αυτό το πλαίσιο, του προγράμματος των μεγάλων δράσεων για τον πολιτισμό, ο ΟΠΑΠ αποφάσισε στις 10 Φεβρουαρίου 2011 (δίχως να το δημοσιοποιήσει) ότι θα ενισχύσει το Μουσείο Μπενάκη με το ποσό των 3.600.000 ευρώ, το οποίο θα...
 διατεθεί για την κάλυψη των εξόδων διοργάνωσης έκθεσης για το Βυζάντιο. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το 2013 στις ΗΠΑ (Νέα Υόρκη και Λος Αντζελες) σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού.
Σίγουρα, το Μουσείο Μπενάκη, που είναι από τα πιο δραστήρια, δικαιούται τέτοιου είδους χορηγίες. Ομως το ποσό είναι πολύ μεγάλο για τα ελληνικά δεδομένα και δεν έχει δοθεί ανάλογο μέχρι τώρα σε άλλα μουσεία, λένε άνθρωποι του κλάδου που ρωτήθηκαν. Λεπτομέρεια με σημασία, λένε οι ίδιοι, είναι το γεγονός ότι πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του μουσείου είναι η κυρία Αιμιλία Γερουλάνου, μητέρα του υπουργού. Και ο υιός φροντίζει από πολύ πολύ νωρίς (αρχές του 2011) το μουσείο να εξασφαλίσει τα χρήματα που χρειάζεται για μια μεγαλειώδη εκδήλωση που θα γίνει το 2013. Ισως γιατί τότε ουδείς γνωρίζει πού θα βρίσκεται ο υπουργός.
Για το εάν έχει δοθεί τέτοια χορηγία σε άλλο μουσείο ρωτήθηκε η διοίκηση του ΟΠΑΠ, αλλά δεν απάντησε. Μας είπε ότι η δράση αποφασίστηκε στο ευρύτερο πλαίσιο της στήριξης σημαντικών προγραμμάτων για τον πολιτισμό. Επίσης μας είπε ότι από το συνολικό ποσό θα εκταμιευθούν 600.000 ευρώ για την προετοιμασία της μεγάλης έκθεσης, ενώ τα υπόλοιπα θα εκταμιευθούν σταδιακά τα επόμενα δύο χρόνια και μέχρι την ολοκλήρωση της έκθεσης στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου