Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ασφαλιστικά μέτρα Ακη κατά «Spiegel»

Εγιναν δεκτές, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ακη Τσοχατζόπουλου, από το Πολυμελές Πρωτοδικείο του Αμβούργου στις 9 και 16 Μαρτίου 2011 δύο αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, που είχε καταθέσει κατά του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel».
Σύμφωνα με τον κ. Τσοχατζόπουλο: «Το δικαστήριο υποχρέωσε το περιοδικό "Der Spiegel" να δημοσιεύσει στο επόμενο τεύχος του την αντιδήλωση του Α. Τσοχατζόπουλου, που αναφέρει ότι "σε σχέση με τις πωλήσεις των γερμανικών υποβρυχίων στην Ελλάδα, ουδέποτε σύστησα κάποιον σε οποιονδήποτε"».
Επίσης «απαγόρευσε στο περιοδικό "Der Spiegel» την περαιτέρω δημοσίευση και μελλοντική επανάληψη των επίμαχων συκοφαντικών αναφορών, που είχαν καταγγελθεί στην αντίστοιχη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων». Τέλος, «σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του περιοδικού, προσδιόρισε χρηματική ποινή έως 250.000 ευρώ ή και διετή φυλάκιση για τους υπευθύνους».
Ο πρώην υπουργός είχε προσφύγει στη γερμανική Δικαιοσύνη ζητώντας, όπως υποστηρίζει, «την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας, σε σχέση με όσα συκοφαντικά και ανυπόστατα περιλαμβάνονται σε δημοσίευμα του περιοδικού, τεύχος 6, της 7.2.2011, σχετικά με το πρόσωπό του».
Οπως αναφέρει ο ανταποκριτής της «Ε» στο Βερολίνο Παντ. Βαλασόπουλος: Οι υπεύθυνοι του περιοδικού επιβεβαίωσαν την απόφαση του Εφετείου του Αμβούργου, αρνήθηκαν ωστόσο να προβούν σε οποιοδήποτε σχόλιο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «όσο η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν μπορούμε να τη σχολιάσουμε».
Το περιοδικό «Σπίγκελ», στις 7 Φεβρουαρίου 2011, δημοσίευσε ρεπορτάζ το οποίο και αναφερόταν στην πώληση τεσσάρων υποβρυχίων της εταιρείας HDW του Κιέλου στην Ελλάδα, ανάμεσά τους και το «Παπανικολής».
Το περιοδικό ισχυριζόταν ότι για την παραγγελία αυτή δόθηκαν μίζες και στήριζε τις αιτιάσεις του σε στοιχεία από την Εισαγγελία του Μονάχου, η οποία και διενεργεί σχετική έρευνα.
Στο δημοσίευμα αναφερόταν ότι ο μάνατζερ της HDW, Γ. Χάουντ, κατέθεσε στην Εισαγγελία ότι στην υπόθεση των μιζών εμπλεκόταν και ο πρώην υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου