Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Τσάγκας

 Σε ηλικία 72 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο ηθοποιός Χρήστος Τσάγκας, ένας διακεκριμένος καλλιτέχνης με σημαντική πορεία στο Ελληνικό Θέατρο και πλήθος συνεργασιών με μεγάλα ονόματα του θεάτρου, όπως τον Δημήτρη Χόρν, την Κατίνα Παξινού, τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, τη Μελίνα Μερκούρη, τον Δημήτρη Μυράτ, τη Βούλα Ζουμπουλάκη, το Νίκο Κούρκουλο, τη Χρυσούλα Διαβάτη, την Ελένη Φιλίνη και πολλούς άλλους.

Τη σωρό του βρήκε χθες, Πέμπτη, ο αδερφός του Λάμπρος επάνω στο κρεβάτι του και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο θάνατός προήλθε από καρδιολογικά προβλήματα.

Ο Χρήστος Τσάγκας σπούδασε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου.Στη συνέχεια πρωταγωνίστησε σε περισσότερα από 40 θεατρικά έργα και  σκηνοθέτησε περίπου άλλα τόσα. Ήταν συνιδρυτής του «Παλκοσένικου» και του θεάτρου Κνωσός, όπου και είχε ανεβάσει επιλεγμένα έργα κλασικού ρεπερτορίου.

Όσον αφορά στη μικρή και στη μεγάλη οθόνη, έχει συμμετάσχει σε εικοσιεπτά κινηματογραφικά και εικοσιένα τηλεοπτικά έργα, ενώ η χαρακτηριστική του φωνή μας έχει ταξιδεύσει μέσα από την ανάγνωση έργων του Καβάφη, του Ρίτσου, του Ελύτη κ.ά..

Η νεκρόσιμος ακολουθία του θα γίνει το Σάββατο στις 19 Μαρτίου και ώρα 13:00 το μεσημέρι στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ανάληψη Λειβαδιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου