Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ψηφίστηκε σε ...ξενοδοχείο ο προϋπολογισμός του δήμου Αθηναίων


Στη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στο ξενοδοχείο Imperial στην πλατεία Καραϊσκάκη, ψηφίστηκε τελικά ο προϋπολογισμός του Δήμου Αθηναίων για το 2011, με 28 ψήφους υπέρ και μία κατά.
Ο δήμαρχος Γ. Καμίνης μετέφερε την έδρα του έκτακτα επειδή  το Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά συνεχίζει να  τελεί υπό κατάληψη από τους συμβασιούχους. Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, παρών ήταν μόνο ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Γιώργος Αμοιράς που...
 καταψήφισε. Αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι αντιπολιτευόμενων παρατάξεων βρίσκονταν την ίδια ώρα στο δημαρχείο, μαζί με τους συμβασιούχους.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε ότι μετά τη συζήτηση που έκανε χθες με τους συμβασιούχους, διαπίστωσε ότι κανένας δεν μπορούσε να διασφαλίσει την απρόσκοπτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην αίθουσα της Πλατείας Κοτζιά και  ότι δεν θα είχε η δημοτική αρχή την ευθύνη για την ασφάλεια κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.
Ο κ. Καμίνης είπε ακόμη ότι για το 2011, ο δήμος θα καταρτίσει για πρώτη φορά πραγματικό προϋπολογισμό γιατί μέχρι στιγμής οι προϋπολογισμοί των ΟΤΑ δεν ήταν συνήθως πραγματικοί. Επίσης τόνισε ότι με τις περικοπές που έγιναν στον 9,84 έχει διασφαλιστεί η λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου. Για τον 9,84 ειδικότερα, δήλωσε ότι γινόταν προφανής σπατάλη του δημοσίου χρήματος.
Στον προϋπολογισμό προβλέπονται έσοδα 899.277.000 και εξοδα 888.533.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου