Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Γκεμπελική προπαγάνδα από το Mega...

Από το "βαθύ κόκκινο"
  
Δεν είναι κάτι καινούργιο ότι τα καθεστωτικά ΜΜΕ μας παρουσιάζουν μια εικονική πραγματικότητα. Κάποιες φορές όμως είναι εμετική η Γκεμπελική προπαγάνδα στην οποία επιδίδονται παρουσιάζοντας το μαύρο άσπρο, το θύμα θύτη, τον παθών δράστη.
Αυτό ακριβώς έκανε σήμερα το Megaλο κυβερνητικό προπαγανδιστικό κανάλι παρουσιάζοντας τα...
 χθεσινά γεγονότα της Κερατέας. (Δείτε το βίντεο). Και αν δεν υπήρχε το διαδίκτυο θα είχαμε την αίσθηση ότι η πραγματικότητα είναι όπως μας την παρουσιάζουν τα φερέφωνα του Μπόμπολα.
Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Τα ξημερώματα σήμερα οι κάτοικοι της Κερατέας που βρισκόταν σε μπλόκο δέχτηκαν οργανωμένη καταδρομική επίθεση από τα ΜΑΤ. Οι δυνάμεις καταστολής τους ξυλοκόπησαν άγρια –τους χαρακτηρισμούς με τους οποίους συνόδευαν την βάρβαρη ενέργεια τους είναι περιττό να αναφέρουμε- ενώ τους απείλησαν ακόμα και την ζωή τους. Πέντε άνθρωποι, μετά απ’ αυτοί την «περιποίηση» από τους πραίτορες του Παπουτσή, τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι δυο μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας και ένας στο νοσοκομείο.
Απ’ όλα αυτά το Mega στο ρεπορτάζ του δεν είδε τίποτα. Απλώς παπαγάλισε την κασέτα του .. Μπόμπολα. Και φυσικά δεν είναι μόνο το Mega. Την ίδια ρότα ακολουθούν και όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
Να προσθέσουμε ότι με συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του Λαυρίου απαντούν οι κάτοικοι της περιοχής στην απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν από τα ΜΑΤ. 
Δεν έχει νόημα να αναφερθούμε περισσότερο στα ΜΜΕ. Μόνο να παραθέσουμε μια παράγραφο από τα γραφόμενα ενός μεγάλου θεωρητικού που γράφτηκε μια πολλά χρόνια και όμως είναι απόλυτα επίκαιρη στις μέρες μας:
«Ως τώρα πιστεύαμε ότι η εξάπλωση των χριστιανικών μύθων στα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας οφειλόταν αποκλειστικά στο ότι δεν είχε εφευρεθεί ακόμη η τυπογραφία. Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει. Ο καθημερινός Τύπος και ο τηλέγραφος, που μέσα σε μια στιγμή διαχέει τις επινοήσεις του σε όλη τη γη, κατασκευάζει περισσότερους μύθους μέσα σε μια μέρα (και το αστικό κοπάδι τους πιστεύει και τους διαδίδει ακόμα παραπέρα) από όσους θα μπορούσαν να παραχθούν παλιότερα μέσα σε έναν αιώνα».
Καρλ Μαρξ («Απαντα», τόμος 44, σελ. 176).

Αθώος ο πρώην Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας από τον Άρειο Πάγο

Για το θέμα της μεταφοράς μαθητών - Είχε καταδικαστεί από το Εφετείο Πατρών

Αθώος κηρύχθηκε από τον Άρειο Πάγο ο κ. Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος ως νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας καταδικάστηκε το 2010 από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών για παράβαση καθήκοντος, σε φυλάκιση 7 μηνών με αναστολή. Ειδικότερα, ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση του Εφετείου Πατρών, κρίνοντας ότι ο κ. Σταμάτης πρέπει να κηρυχθεί αθώος. Η υπόθεση αφορούσε την ανάθεση μεταφοράς μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το 2003 σε δύο ιδιοκτήτες ταξί που είχαν έδρα εκτός της περιοχής των μεταφερομένων μαθητών χωρίς να προηγηθεί μειοδοτικός διαγωνισμός. Όμως, τρίτος ενδιαφερόμενος υπέβαλε προσφυγή κατά της ανάθεσης και η απόφαση του νομάρχη ακυρώθηκε από τον περιφερειάρχη.
Παρ' όλα αυτά, ο κ. Σταμάτης ως νομάρχης εξέδωσε και για την επόμενη εκπαιδευτική περίοδο ανάλογη απόφαση με ανάθεση στους δύο ιδιοκτήτες ταξί την μεταφορά των μαθητών χωρίς και πάλι μειοδοτικό διαγωνισμό.
Υπενθυμίζεται ότι με το νόμο 3731/2008 χαρακτηρίσθηκαν νόμιμες όλες οι νομαρχιακές συμβάσεις μεταφοράς μαθητών που καταρτίστηκαν κατά παρέκκλιση των προβλεπομένων διαδικασιών.
Ωστόσο, το Εφετείο έκρινε ότι ο νόμος δεν μπορεί να άρει το αξιόποινο και αφορά κυρίως στην ικανοποίηση των αστικών αξιώσεων.
Αντίθετα ο ΑΠ έκρινε εσφαλμένη την άποψη του Εφετείου γιατί αφορά όχι μόνο το αστικό μέρος αλλά και τις ποινικές ευθύνες, αφού δεν κάνει διάκριση. Και συνεπώς με βάση τον ευμενέστερο αυτό νόμο έπρεπε να κηρυχθεί αθώος ο κ. Σταμάτης.
O κ. Σταμάτης ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου κατά τις τελευταίες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές.

Χθες οι αποφάσεις για τα τετράποδα, σε 15 μέρες για τα… δίποδα!


Η Θεσσαλονίκη πνίγεται στα σκουπίδια και η Αθήνα έχει ξεμείνει από… Δημαρχείο. Στην συμπρωτεύουσα ο κ. Μπουτάρης ρίχνει τις ευθύνες στους… τεμπέληδες και αδυνατεί να καθαρίσει την πόλη. Και στην πρωτεύουσα, ο κ. Καμίνης δεν μπορεί να μπει στο δημαρχείο λόγω κατάληψης από τους συμβασιούχους. Και να σκεφθεί κανείς πως (και αυτοί) θα μας έσωζαν!
Συμμετοχή μόνο στο «Μεγάλο μας Τσίρκο»
Η Θεσσαλονίκη πνίγεται στα σκουπίδια και η Αθήνα έχει ξεμείνει από… Δημαρχείο. Στην συμπρωτεύουσα ο κ. Μπουτάρης ρίχνει τις ευθύνες στους… τεμπέληδες και αδυνατεί να καθαρίσει την πόλη. Και στην πρωτεύουσα, ο κ. Καμίνης δεν μπορεί να μπει στο δημαρχείο λόγω κατάληψης από τους συμβασιούχους. Και να σκεφθεί κανείς πως (και αυτοί) θα μας έσωζαν!
Εν μέσω φίλιων πυρών και φωνών περί ανάγκης για λιγότερες ωραιοποιήσεις και περισσότερες αλήθειες, με την οικονομία της χώρας υποβαθμισμένη για άλλη μια φορά και με το υπουργικό συμβούλιο να διαθέτει χθες μέρος του χρόνου του προκειμένου να λάβει 18(!) αποφάσεις για τα… τετράποδα, το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζεται να ανακοινώσει στις 15 Απριλίου νέες «δημοσιονομικές διορθώσεις» - άλλη μία ωραιοποιημένη έκφραση – αυτή τη φορά για τα… δίποδα! Απαγορεύθηκε μάλιστα η παρουσία τετράποδων ζώων στο τσίρκο, προφανώς επιτρέποντας την συμμετοχή δίποδων ζώων στο… μεγάλο μας τσίρκο!

Θα μπορούσε να είναι συνεδρίαση του ΓΑΠ με τους "επικοινωνιολόγους" του...

Από την αυλή των Γκλύξμπουργκ στην αυλή του ΓΑΠ, εναντίον του ΠΑΣΟΚ…

Πορφυρογέννητος υπουργός του ΓΑΠ, προς Γιάννη Βούρο: «Μυρίστηκες ανασχηματισμό και ψάχνεις ρόλο;»
  
Δείτε από το "money-tourism"
Μαλλιά κουβάρια Βούρος-Γερουλάνος για το... ρόλο
Μύλος για ένα… ρόλο έγιναν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Βούρο. Οι κουβέντες που ειπώθηκαν ήταν πράγματι βαριές και καθόλου κολακευτικές για τους δύο κυρίους με την ατάκα του κ. Βούρου να «σπάει κόκκαλα»…
Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, ο κ. Βούρος, σε...
 σύσκεψη των προεδρείων των ΚΤΕ του κυβερνώντος κόμματος, στη Βουλή, εξαπέλυσε δριμεία κριτική στον υπουργό Πολιτισμού, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει συνεργασία μεταξύ του υπουργείου και των βουλευτών, με αποτέλεσμα «ορισμένα θέματα να τα μαθαίνουμε από τις εφημερίδες», καταδεικνύοντας και την τεταμένη ατμόσφαιρα που επικρατεί μεταξύ των υπουργών και των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος. Ο βουλευτής υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία πολιτιστική δραστηριότητα και κατήγγειλε, μάλιστα, πως ενώ είχε προηγηθεί διάλογος για χαμηλότερη φορολόγηση των κινηματογράφων, ώστε να αντέξουν τις συνέπειες της κρίσεις, τίποτα δεν έχει προχωρήσει. Επιπλέον, κατηγόρησε τον υπουργό Πολιτισμού, ότι δεν απαντάει στα τηλέφωνα και παρότι του έχει στείλει στοιχεία για τα εθνικά θέατρα, τον αγνοεί επί 7-8 μήνες. Το συμβάν όμως δεν έληξε εκεί, καθώς ο κ. Γερουλάνος μαθαίνοντας τα «μαντάτα» την «έστησε» στον κ. Βούρο, και συναντώντας τον στους διαδρόμους της Βουλής του ζήτησε το λόγο, λέγοντάς του: «Μυρίστηκες ανασχηματισμό και ψάχνεις ρόλο;»
Για να λάβει φυσικά την απάντηση: «εγώ είμαι 30χρόνια στα εξώφυλλα, δεν ψάχνω τώρα ρόλο»... Καλό ε;

Εξάρθρωση τεσσάρων (4) πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων για εκβιάσεις καταστηματαρχών, εκρήξεις, κλπ.


Εξαρθρώθηκαν τέσσερις (4) πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις για εκβίαση καταστηματαρχών με το πρόσχημα της παροχής προστασίας, για εκρήξεις και εμπρησμούς σε καταστήματα, για απόπειρες ανθρωποκτονιών, για εμπορία ανθρώπων, ναρκωτικών και όπλων, για εκβιαστικές εισπράξεις, νομιμοποίηση εσόδων κ.λπ. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 217 ατόμων. Οι 70 περίπου αποτελούσαν βασικά μέλη των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων. 268 ήταν τα καταστήματα που πουλούσαν προστασία Έχουν συλληφθεί, βάσει ενταλμάτων, 22 άτομα, ενώ άλλοι ήδη κρατούνται στις Φυλακές Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος διακοσίων δέκα επτά (217) ατόμων, εκ των οποίων τα εβδομήντα (70) περίπου άτομα αποτελούσαν βασικά μέλη τεσσάρων (4) εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες προέβαιναν σε εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων στην Αττική, την Κόρινθο, το Λουτράκι, τη Χαλκίδα και την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, με το πρόσχημα της «Παροχής Προστασίας». Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα πρόκειται για 268 καταστήματα συνολικά. Επίσης προέβαιναν σε εκρήξεις και εμπρησμούς καταστημάτων, απόπειρες ανθρωποκτονιών, εμπορία ανθρώπων, ναρκωτικών, όπλων και πυρομαχικών, προμήθεια, κατοχή και διάθεση εκρηκτικών υλών, ληστείες, απάτες κατ’ εξακολούθηση, εκβιαστικές εισπράξεις από οφειλέτες, παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, πλαστογραφίες και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Τα υπόλοιπα άτομα κατηγορούνται για κατά περίπτωση αξιόποινες πράξεις, όπως, εκβίαση, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, μαστροπεία, σωματεμπορία, εμπόριο ναρκωτικών, εμπόριο όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών, παράβαση καθήκοντος κ.λ.π., τις οποίες διέπραξαν σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα με συνεργούς κάποιον από τα αρχηγικά ή άλλα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων ή και μεμονωμένα, καθότι από την αστυνομική έρευνα δεν προέκυψε ενεργός ρόλος και συμμετοχή τους σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων των τεσσάρων (4) εγκληματικών οργανώσεων. Βάσει ενταλμάτων συνελήφθησαν είκοσι δύο (22) άτομα, ενώ δυο (2) επιπλέον άτομα, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, για απείθεια και παροχή ψευδών στοιχείων. Σε έρευνες που ενεργήθηκαν στην περιοχή της Αττικής αλλά και επαρχιακών πόλεων βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν: Επτά (7) πιστόλια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων. Εννέα (9) γεμιστήρες. Τετρακόσια πενήντα (450) φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων. Το χρηματικό ποσό των ογδόντα ένα (81.000) ευρώ. Μικρές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Επίσης κατασχέθηκαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, στιλέτα, ηλεκτρικοί εκκενωτές, συστήματα παρακολούθησης (κοριοί), αστυνομικοί ράβδοι, φωτοβολίδες, δεκάδες κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM, βιβλιάρια τραπεζών με μεγάλα χρηματικά ποσά καταθέσεων, μεγάλων αριθμός επιταγών, συναλλαγματικών, αποδείξεων κερδών του ΟΠΑΠ, χαρτοφυλακίων μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων, έγγραφες σημειώσεις με εισπράξεις από καταστήματα κλπ. Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα προέκυψαν τα ακόλουθα: Εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν κάθε εγκληματική οργάνωση, τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν, οι διευθύνσεις διαμονής τους και ‘’λοιποί χώροι’’ που διατηρούσαν. Διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και η ιεραρχική σχέση των μελών της κάθε εγκληματικής οργάνωσης, (αρχηγικά μέλη - εντολείς, εντολοδόχοι, εκτελεστές, κ.λπ.) . Εξακριβώθηκε ο τρόπος – μέθοδος δράσης τους ( modus operandi ) οι διασυνδέσεις τους και οι σχέσεις με άλλες εγκληματικές οργανώσεις τόσο στην περιοχή της Αττικής, όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο (Αγρίνιο, Λουτράκι, Κόρινθος Θεσσαλονίκη, Ηλεία, Χαλκίδα, Κρήτη κ.λπ.). Εξακριβώθηκαν τα (268) καταστήματα - επιχειρήσεις που εκβιάζονταν οι ιδιοκτήτες τους με το πρόσχημα της παροχής προστασίας, καθώς και τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων (εισπράκτορες), στα οποία κατέβαλαν διάφορα χρηματικά ποσά. Καταγράφηκαν σε οπτικοακουστικό υλικό (φωτογραφίες, βίντεο) οι κινήσεις των μελών των εγκληματικών οργανώσεων, κατά τη διάρκεια συναλλαγών και «εισπράξεων» από ιδιοκτήτες καταστημάτων – επιχειρήσεων, καθώς και συναντήσεις που πραγματοποιούσαν με τα αρχηγικά μέλη. Διαπιστώθηκε η εμπλοκή αστυνομικών και δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι, κατά περίπτωση, παρείχαν πληροφορίες ή συνεργούσαν με μέλη των εγκληματικών οργανώσεων στην τέλεση αξιοποίνων πράξεων. Διαπιστώθηκε η δραστηριοποίηση τους πέραν των βασικών εγκληματικών ενεργειών (συμβόλαια «δολοφονιών», εκρήξεις, εκβιάσεις καταστημάτων) και σε ένα ευρύ φάσμα αξιοποίνων πράξεων (απάτες, απάτες σε βάρος τραπεζικών ιδρυμάτων, πλαστογραφίες εγγράφων, παραχάραξη χαρτονομισμάτων, προμήθεια-κατοχή και διάθεση όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών, προμήθεια-κατοχή και διάθεση ναρκωτικών, τοποθέτηση ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων σε καταστήματα, εκβιαστικές εισπράξεις από οφειλέτες, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κ.λπ.). Υπολογίσθηκε μηνιαία, κατά προσέγγιση, το οικονομικό όφελος για κάθε εγκληματική οργάνωση. Διαπιστώθηκε η ύπαρξη αντιπαλότητας κυρίως μεταξύ δύο (2) εγκληματικών οργανώσεων και ο «ανταγωνισμός» επικράτησης της μίας σε βάρος της άλλης και παράλληλα ταυτοποιήθηκαν και εξιχνιάστηκαν προπαρασκευαστικές πράξεις και εγκληματικές ενέργειες τους (συμβόλαια “δολοφονίας” σε βάρος αρχηγικών μελών αντίπαλων ομάδων, εκρήξεις σε νυχτερινά καταστήματα, επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε βάρος προσώπων κ.λπ.), που αποσκοπούσαν είτε στην φυσική εξόντωση προσώπων, είτε στην πρόκληση υλικών ζημιών σε καταστήματα στα οποία παρείχε «προστασία» η αντίπαλη ομάδα. Απετράπησαν διάφορες εγκληματικές πράξεις και ως επί το πλείστον πράξεις αφαίρεσης της ζωής προσώπων, με εικονικά αστυνομικά αποτρεπτικά μέτρα, με αποτέλεσμα να μην διαπραχθεί καμία ανθρωποκτονία σε βάρος μελών εγκληματικών οργανώσεων κατά τα έτη 2010 - 2011, ενώ από 2006 έως το 2009 είχαν διαπραχθεί συνολικά δεκαεννέα (19) ανθρωποκτονίες, σε βάρος άλλων ομάδων εκβιαστών. Εξιχνιάσθηκαν όλες οι εκρήξεις που έγιναν κατά το 2009 και 2010 από τις εγκληματικές αυτές οργανώσεις σε βάρος καταστημάτων και νυχτερινών κέντρων διασκέδασης. Τέλος, διαπιστώθηκε η νομιμοποίηση των εσόδων από τις παράνομες δραστηριότητες τους, τα οποία επένδυαν σε αγορές ακινήτων (οικόπεδα, καταστήματα, οικίες), σε διάφορες εταιρείες και επιχειρήσεις. Για κάθε εγκληματική οργάνωση, αφού διαπιστώθηκε η σύνθεση των μελών της, οι τρόποι - μέθοδοι δράσης τους, εξιχνιάσθηκαν και οι αξιόποινες πράξεις που διέπραξαν. Συγκεκριμένα : Α. ΟΜΑΔΑ Η Ομάδα αυτή αποτελούνταν από είκοσι (20) βασικά μέλη, εκ των οποίων τα τρία (3) αρχηγικά μέλη είναι έγκλειστοι σε διάφορα καταστήματα κράτησης, με τις εντολές των οποίων τα υπόλοιπα μέλη προέβαιναν στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις: Παρείχαν «προστασία» σε σαράντα οχτώ (48) καταστήματα – επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές του νομού Αττικής (Αθήνας, Κορυδαλλού, Περιστερίου, Χαϊδαρίου, Ασπροπύργου, Πετρούπολης κ.λπ.), καθώς και στις ευρύτερες περιοχές των επαρχιακών πόλεων Λουτρακίου, Κορίνθου και Αγρινίου, εκβιάζοντας με ενέργειες και πράξεις τους ιδιοκτήτες τους, εισέπρατταν διάφορα χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από οκτακόσια (800) έως τρεις χιλιάδες (3000) ευρώ το μήνα. Προκάλεσαν πέντε (5) εκρήξεις σε καταστήματα και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Συγκεκριμένα: Την 27-04-2010 τοποθέτησαν Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό (Α.Ε.Μ.) στο επί της οδού Λ. Λιοσίων 325 κατάστημα-νυχτερινό κέντρο διασκέδασης με την επωνυμία ‘’FOCUS’’, με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στο κατάστημα. Την 18-08-2010 τοποθέτησαν Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό (Α.Ε.Μ.) στο επί της οδού Μελίνας Μερκούρη (τέρμα) στην Πετρούπολη κατάστημα-καφετέρια με την επωνυμία ‘’TERRA PETRA’’, με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στο κατάστημα. Την 31-10-2010 τοποθέτησαν Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό (Α.Ε.Μ.) στο επί της οδού Πέτρου Ράλλη 18-20 στην Αθήνα κατάστημα - νυχτερινό κέντρο διασκέδασης με την επωνυμία ‘’POLIS STUDIO’’, με αποτέλεσμα να σημειωθεί ‘’έκρηξη’’ και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στο κατάστημα. Την 02-12-2010 τοποθέτησαν Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό (Α.Ε.Μ.) στο επί της Λ. Ποσειδώνος 3-5 στον Άλιμο κατάστημα - νυχτερινό κέντρο διασκέδασης με την επωνυμία "ΘΕΑ", με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στο κατάστημα. Ως φυσικός αυτουργός για την έκρηξη αυτή, είχε συλληφθεί ένας 24χρονος Αλβανός υπήκοος, ο οποίος ενεργούσε κατόπιν εντολών τους. Την 31-12-2010 τοποθέτησαν Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό (Α.Ε.Μ.) στο επί της οδού Λαγουμιτζή 25 στην Αθήνα κατάστημα- νυχτερινό κέντρο διασκέδασης με την επωνυμία ‘’FEVER’’, με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στο κατάστημα. Ενεργούσαν προπαρασκευαστικές πράξεις συλλογής πληροφοριών και στοιχείων, καθώς και εντοπισμού τριών (3) αρχηγικών μελών αντίπαλης εγκληματικής οργάνωσης (καθώς και 4ου ατόμου έγκλειστου σε κατάστημα κράτησης, κατά τη διάρκεια των αδειών του). Ανέθεσαν σε «εκτελεστή» αφού κατέβαλαν σε αυτόν το χρηματικό ποσό των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ για την δολοφονία δυο αρχηγικών μελών αντίπαλης εγκληματικής οργάνωσης. Ενεργούσαν με εκβιαστικές ενέργειες και πράξεις, εισπράξεις οφειλών από επιχειρηματίες, κατόπιν εντολών από τους δανειστές τους. Προμηθεύονταν και κατείχαν εκρηκτικές ύλες, όπλα και πυρομαχικά, τα οποία μετέφεραν από την Κρήτη μέλη της ομάδας τους. Προέβαιναν σε εμπόριο ναρκωτικών ουσιών και συμμετείχαν στην παράνομη διακίνηση ατόμων, με σκοπό την πορνεία. Την 13-12-2010, συνελήφθησαν, από την Δίωξη Εκβιαστών Αττικής, δυο (2) βασικά μέλη της ομάδας αυτής διότι, σε αστυνομικό έλεγχο από περιπολικό του Α.Τ. Νίκαιας, βρέθηκε στην κατοχή τους ένας Αυτοσχέδιος Εκρηκτικός Μηχανισμός (Α.Ε.Μ.), αποτελούμενος από πέντε (5) κιλά ζελατοδυναμίτιδα, δύο (2) καλώδια, δύο (2) κοινούς πυροκροτητές και δύο (2) πυραγωγά σχοινία (φυτίλια), τον οποίο είχαν σκοπό να τοποθετήσουν σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Και οι δύο είναι προσωρινά κρατούμενοι σε Κατάστημα Κράτησης. Τέλος, σε ότι αφορά την ομάδα αυτή, εξιχνιάστηκε και η υπόθεση επικίνδυνων σωματικών βλαβών την οποία είχαν διαπράξει την 8-9-2010 εννέα (9) άτομα, σε βάρος ιδιοκτήτη έκθεσης αυτοκινήτων στην περιοχή της Πετρούπολης. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι εννέα (9) δράστες συνεργάζονταν περιστασιακά με μέλη αυτής της εγκληματικής οργάνωσης για συγκεκριμένες αξιόποινες πράξεις. Β. ΟΜΑΔΑ Η Ομάδα αυτή αποτελούνταν από είκοσι εννέα (29) βασικά μέλη, εκ των οποίων τα τρία (3) ήταν αρχηγικά μέλη. Με εντολές τους τα υπόλοιπα μέλη προέβαιναν στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις. Παρείχαν «προστασία» σε εκατόν τριάντα (130) καταστήματα - επιχειρήσεις ( νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, στριπτιτζάδικα, καφετέριες, κρεπερί, χαρτοπαιχτικές λέσχες, internet cafe κ.α.) σε διάφορες περιοχές του νομού Αττικής ( Λαύριο, Μεσόγεια, Γλυφάδα, Παραλιακή οδό, Πειραιά, Κορυδαλλό, Περιστέρι, Νίκαια, Κέντρο Αθηνών, Βόρεια προάστια, Αρτέμιδα κ.λπ.) εκβιάζοντας με ενέργειες και πράξεις τους ιδιοκτήτες τους, εισέπρατταν διάφορα χρηματικά ποσά τα οποία κυμαίνονταν από χίλια (1000) έως και τρεις χιλιάδες (3000) ευρώ το μήνα. Ενεργούσαν προπαρασκευαστικές πράξεις συλλογής πληροφοριών και στοιχείων, καθώς και εντοπισμού τριών (3) μελών αντίπαλης εγκληματικής οργάνωσης και προμηθεύτηκαν εξειδικευμένο στρατιωτικό οπλισμό (όπλο ελεύθερου σκοπευτή SVD), για να προβούν στη δολοφονία τους. Προμηθεύονταν όπλα, πυρομαχικά και εξειδικευμένο στρατιωτικό εξοπλισμό. Ενεργούσαν με εκβιαστικές ενέργειες και πράξεις εισπράξεις οφειλών από επιχειρηματίες, κατόπιν εντολών από τους δανειστές τους. Προέβαιναν σε εμπόριο ναρκωτικών ουσιών. Επιχείρησαν να διαπράξουν απάτη σε βάρος της Τράπεζας της Ελλάδος σε συνεργασία με υπαλλήλους της, ανταλλάσοντας πλαστά χαρτονομίσματα χρηματικού ποσού 1.500.000 € με γνήσια, αφού προηγουμένως είχαν προβεί σε δοκιμαστικές ενέργειες εισαγωγής πλαστών χαρτονομισμάτων εντός της τράπεζας από τα μηχανήματα ελέγχου. Η προσπάθειά τους δεν ολοκληρώθηκε καθώς, την 22-07-2010, συνελήφθη μέλος της εγκληματικής οργάνωσης τους για κατοχή πλαστών χαρτονομισμάτων. Αρχηγικό μέλος αυτής της εγκληματικής οργάνωσης, που ήδη έχει συλληφθεί με ένταλμα, οργάνωσε την ληστεία που διαπράχθηκε την 26- 08-2010 στην Εθνική Τράπεζα στην Αλόννησο, από όπου αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό του ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ. Γ. ΟΜΑΔΑ Η Ομάδα αυτή αποτελούνταν από έντεκα (11) βασικά μέλη και προέβαιναν στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις. Παρείχαν «προστασία» σε σαράντα ένα (41) καταστήματα - επιχειρήσεις ( νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, στριπτιτζάδικα, καφετέριες, κρεπερί, χαρτοπαιχτικές λέσχες, internet cafe , λαϊκές αγορές κ.α.) σε διάφορες περιοχές του νομού Αττικής (Περιστερίου - Μπουρνάζι, Γλυφάδας κ.λπ.) εκβιάζοντας με ενέργειες και πράξεις τους ιδιοκτήτες τους, εισέπρατταν διάφορα χρηματικά ποσά τα οποία κυμαίνονταν από πεντακόσια (500) έως και χίλια (1000) ευρώ το μήνα. Διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών μέσω των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία «εργάζονταν» στις εισόδους των καταστημάτων, που παρείχαν «προστασία». Εξανάγκαζαν, με εκβιαστικές ενέργειες και πράξεις, ιδιοκτήτες καταστημάτων να τοποθετήσουν παράνομα ηλεκτρονικά τυχερά παίγνια, αποκομίζοντας ποσοστό κέρδους από την εκμετάλλευσή τους. Ενεργούσαν με εκβιαστικές ενέργειες και πράξεις εισπράξεις οφειλών από επιχειρηματίες, κατόπιν εντολών από τους δανειστές τους. Ενεργούσαν πλαστογραφίες και απάτες σε βάρος Τραπεζών, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα. Δ. ΟΜΑΔΑ Η Ομάδα αυτή αποτελούνταν από εννέα (9) βασικά μέλη και προέβαιναν στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις. Παρείχαν προστασία σε δεκατέσσερα (14) καταστήματα – επιχειρήσεις (νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια, σουβλατζίδικα, κρεπερί, κυλικεία Πανεπιστημίου κ.α.) στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Αγρινίου, εκβιάζοντας με ενέργειες και πράξεις τους ιδιοκτήτες τους, εισέπρατταν διάφορα χρηματικά ποσά τα οποία κυμαίνονταν από πεντακόσια (500) έως και δυο χιλιάδες (2000) ευρώ το μήνα. Προέβαιναν σε εμπόριο ναρκωτικών ουσιών. Ενεργούσαν με εκβιαστικές ενέργειες και πράξεις εισπράξεις οφειλών από επιχειρηματίες, κατόπιν εντολών από τους δανειστές τους. Προέβαιναν σε τοκογλυφίες και όταν οι οφειλέτες δεν κατέβαλαν τα απαιτούμενα χρηματικά ποσά, προκαλούσαν σε αυτούς σωματικές βλάβες και προέβαιναν σε απειλές σε βάρος της ζωής τόσο των ιδίων, όσο και των οικογενειών τους. Μέσα από την αστυνομική έρευνα, εξιχνιάσθηκε και η ένοπλη συμπλοκή η οποία είχε γίνει την 24-06-2010 στην Πλατεία Αγ. Ιωάννη Ριγανά Αγρινίου, μεταξύ των αρχηγικών μελών αυτής της εγκληματικής οργάνωσης με μέλη αντίπαλης εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης, προέκυψαν βάσιμα στοιχεία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος μέλους της αντίπαλης εγκληματικής οργάνωσης, η οποία είχε διαπραχθεί την ίδια ημέρα (24-6-2010) στην πόλη του Αγρινίου. Εξετάζεται η συμμετοχή των συλληφθέντων αλλά και αναζητουμένων, βάσει ενταλμάτων, κατηγορουμένων και σε άλλες σοβαρές εγκληματικές πράξεις

Αγρινιο:Συλληψεις για οπλα καιναρκωτικα

Πραγματοποιήθηκαν, τις απογευματινές ώρες της Τρίτης στο Αγρίνιο και στην ευρύτερη περιοχή από αστυνομικούς της Υ.Α. Αγρινίου – Τ.Δ.Ν. Αγρινίου - Ο.Π.Κ.Ε./ Α.Δ. Ακαρνανίας, νομότυπες έρευνες σε οικίες ημεδαπών ηλικίας 44, 33 και 27 ετών αντίστοιχα στις οποίες ανευρέθησαν και κατασχέθηκαν τα εξής:
    Ένα πιστόλι  μάρκας CZ μετά γεμιστήρος  δέκα φυσιγγίων των 9mm.
 • Ογδόντα επτά φυσίγγια των 9mm
 • Είκοσι επτά φυσίγγια των 9mm.
 • Ένα μεταλλικό ρόπαλο
 • Ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο
 • Κινητά  τηλέφωνα με κάρτες SIM
 • Βιβλιάρια καταθέσεων
 • Υπολείμματα ινδικής κάνναβης
Το κατασχεθέν όπλο και πυρομαχικά αποσταλούν Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις. Συλληφθέντες δράστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγηθούν κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αγρινίου.

Συλλήψεις για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν, την 28-3-2011 απογευματινές ώρες στο Αγρίνιο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών δύο ημεδαποί ηλικίας 35 και 34 ετών αντίστοιχα, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν  κατελήφθησαν  να κατέχουν από κοινού 2 γραμμ. αποξηραμένης ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.
Η Ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε. Συλληφθέντες με σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Αγρινίου.
Συνελήφθησαν, την 28-3-2011 βραδινές ώρες  στο Αγρίνιο από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε./ Α.Δ. Ακαρνανίας δύο ημεδαποί ηλικίας 23 και 22 ετών αντίστοιχα, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτ-το που επέβαιναν κατελήφθησαν  να κατέχουν από κοινού  μια  χάρτινη συσκευασία περιέχουσα  30,1 γραμμ. αποξηραμένης ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.
Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε και οι συλληφθέντες με σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Αγρινίου.

Έρχεται ο Καστανίδης στο Αγρίνιο

Ο Δήμος Αγρινίου και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου σας προσκαλούν στην ομιλία του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη με θέμα: «Η δικαιοσύνη ως προϋπόθεση εξόδου από την κρίση» την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011 στις 8μ.μ. στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Σε απεργιακό κλοιό η υγεία


Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι γιατροί
Απεργιακή εβδομάδα στην υγεία ξεκίνησε από χθες με τους γιατρούς του ΙΚΑ να προχωρούν σε 48ωρη απεργία, ενώ σε αποχή από τα καθήκοντά τους τις ίδιες ημέρες καλούν τα μέλη τους οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά. 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει οι νοσοκομειακοί γιατροί για τις 30 Μαρτίου, ενώ 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας προγραμματίζουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.
Οι γιατροί του ΙΚΑ ζητούν ανανέωση των συμβάσεων όλων των γιατρών του Ιδρύματος και κάνουν λόγο για «απαξίωση της ιατρικής πράξης».
Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 30 Μαρτίου, με βασικά αιτήματα να μη γίνουν «περικοπές και συγχωνεύσεις, που διαλύουν το ΕΣΥ», αξιοπρεπείς αποδοχές για όλους τους εργαζόμενους και δωρεάν δημόσια περίθαλψη.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει για τις 31 Μαρτίου 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας και πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 15.00 στα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ, προσλήψεις προσωπικού, νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Η Κερατέα σε πόλεμο...


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Από τη Χρυσομαρία Δούκα
Σειρήνες, φωνές, καμπάνες και καπνοί, όχι δεν είμαστε στη Λιβύη ούτε σε κάποια εμπόλεμη ζώνη, βρισκόμαστε στη Κερατέα. Δεν πίστευα ποτέ πως θα βιώναμε σε Ελληνική πόλη και μάλιστα λίγο έξω από την πρωτεύουσα τέτοιες στιγμές.
Γιαγιάδες σταυρωκοπιούνταν και έστελναν τα εγγόνια, με πέτρες στα χέρια, στη μάχη με τις δυνάμεις καταστολής.
Συνηθισμένες νοικοκυρές ρωτούσαν συνταγές για παραγωγή μολώτοφ, ενώ κουβαλούσαν κουβάδες με σπασμένα κεραμίδια και λεκάνες στους δρόμους με κρέμες μαλόξ διαλυμένες σε...
 νερό. Η ατμόσφαιρα από τις ρήψεις δακρυγόνων ήταν αποπνικτική.
«Η Κερατέα σε πόλεμο» φώναζαν οι κάτοικοι δακρυσμένοι, ενώ στα διάφορα πηγαδάκια ακούγονταν η γνώμη πως όλο αυτό είναι η απάντηση του Πάγκαλου μετά το ατυχές επεισόδιο που έλαβε χώρα στα Καλύβια. Η νύχτα στη περιοχή προβλέπεται μεγάλη όπως και η αντίσταση των αποφασισμένων πια κατοίκων. Αυτό που άφησε πίσω της η ημέρα που έφυγε είναι μονάχα οργή, μπάζα και ένα μηχάνημα εσκαφής που κάηκε ολοσχερώς, όχι από βενζίνη, αλλά από τσίπουρο...
 
Μια εικόνα και απο το πλήθος που είχε μαζευτεί..

Γιούχαραν και τον Σκανδαλίδη στη Θεσσαλονίκη...

Από το "taxalia"
  
Ούτε ο Κώστας Σκανδαλίδης γλύτωσε το γιουχάρισμα κατά τη σημερινή παρουσία του στη Θεσσαλονίκη. Περίπου 100 άτομα, μέλη της ΠΑΣΥ, του ΠΑΜΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μπήκαν στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου της ΔΕΘ όπου πραγματοποιούνταν το περιφερειακό συμβούλιο και ύψωσαν πανό που έγραφαν: "Βιώνουμε αντιαγροτική πολιτική. Όχι στην ΚΑΠ που ξεκληρίζει τους αγρότες".
Το συγκεντρωμένο πλήθος έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του αφού ήταν μαζεμένο έξω από το συνεδριακό κέντρο "Νικόλαος Γερμανός" και...
 περίμενε την άφιξη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα.

O γίγας της διπλωματίας Δρούτσας αλλιώς τα είχε φανταστεί...

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

«Τσουνάμι» από σπασμένο αγωγό της ΕΥΔΑΠ «έπνιξε» το Σαράντι Βοιωτίας

«Τσουνάμι» από τον σπασμένο κεντρικό αγωγό της ΕΥΔΑΠ, ο οποίος υδροδοτεί την Αθήνα από τον Μόρνο, έχει κατακλύσει το Σαράντι Βοιωτίας και τη γύρω περιοχή.

Τα ορμητικά νερά έχουν μπει σε σπίτια, ενώ παρέσυραν βράχια και δέντρα προς τη θάλασσα. Η περιοχή έχει «πνιγεί» στη λάσπη, με συνέπεια οχήματα, ακόμη και πεζοί είναι εξαιρετικά δύσκολο να μετακινηθούν.


Όπως έγινε γνωστό από το Πυροσβεστικό Σώμα, οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί σε ασφαλές σημείο και δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Το ρήγμα εκτείνεται σε μήκος 60 μέτρων ,αλλά, όπως διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Γιάννης Οικονομίδης, δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την παροχή νερού στην πρωτεύουσα.
«Τσουνάμι» από σπασμένο αγωγό της ΕΥΔΑΠ «έπνιξε» το Σαράντι Βοιωτίας

Όπως είπε, στο σημείο της ζημιάς του αγωγού, υπήρξε κατολίσθηση σε μήκος εξήντα μέτρων, η οποία οφείλεται είτε στις βροχοπτώσεις είτε σε διαρροή του ίδιου του καναλιού. Διευκρίνισε, επίσης, ότι δεν κινδύνευσαν άνθρωποι στο χωριό, αλλά ωστόσο φαίνεται να έχουν κατακλυστεί από τα νερά, γεωργικές εκτάσεις.

Η τροφοδότηση του καναλιού από τον Μόρνο έχει διακοπεί, ενώ επί τόπου έχουν μεταβεί συνεργεία της ΕΥΔΑΠ.

Ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ
Από την ΕΥΔΑΠ ανακοινώθηκαν για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε τα εξής:
 • Η ζημιά σε τμήμα του καναλιού μεταφοράς νερού από τον Μόρνο προκλήθηκε από κατολίσθηση του εδάφους, κατά πάσα πιθανότητα λόγω των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν στην περιοχή. Το τμήμα του καναλιού που αποκολλήθηκε πλήρως εκτείνεται σε μήκος περίπου 30 μέτρων, ενώ εκτεταμένες ζημιές έχουν προκληθεί σε τμήμα του καναλιού μήκους άλλων περίπου 70 μέτρων (συνολικό μήκος ζημιάς περίπου 100 μέτρα).
 • Έχει διακοπεί πλήρως η παροχή νερού από τον ταμιευτήρα του Μόρνου προς το κανάλι μεταφοράς και έχει σταματήσει η κατάκλυση με νερά των περιοχών γύρω από το κανάλι.
 • Οι τεχνικές υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ έχουν θέσει σε λειτουργία το δίκτυο μεταφοράς νερού από τις λίμνες Υλίκη και Μαραθώνα προς τις μονάδες επεξεργασίας (διυλιστήρια), ώστε να συνεχισθεί η αδιάλειπτη παροχή νερού στο πολεοδομικό συγκρότημα της Πρωτεύουσας.
 • Έχουν ήδη ξεκινήσει οι τεχνικές εργασίες για την προσωρινή αποκατάσταση της ζημιάς του καναλιού, με την τοποθέτηση μεταλλικού αγωγού μεγάλης διατομής, οι οποίες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν εντός ολίγων ημερών. Ταυτόχρονα, αρχίζουν οι εργασίες για τη μόνιμη αποκατάσταση της ζημιάς.

Μεταφερομενο κοτετσι!!!!

Εδώ και μία πολύ ενδιαφέρουσα κατασκευή για φορητό κοτέτσι

Εδω γελαμε...

Η ίδρυση του Εφετείου στο Αγρίνιο, κατά την άποψη του Δ. Σταµάτη, αποτέλεσε την καλύτερη απάντηση στη Ν. Μπακογιάννη που έλεγε ότι το πολιτικό δυναµικό της Αιτωλοακαρνανίας δεν είναι πολύ διεκδικητικό, όπως είναι της Κρήτης.
Να όµως που οι Αιτωλοακαρνάνες κατάφεραν το Εφετείο στο Αγρίνιο, οπότε τι να πει τώρα η κα Μπακογιάννη; Μπορεί να πει ότι ο Δ. Σταµάτης δεν έδωσε µάχη γι’ αυτό; Ορίστε κα Μπακογιάννη µου πως διεκδικεί το Αγρίνιο!
Μάλιστα ο  κ. Σταµάτης άφησε σαφείς αιχµές περί Μπακογιαννικής στήριξης στον Π. Μοσχολιό στις εκλογές. Και για να επισφραγιστεί αυτή η στήριξη επισκέφτηκε η κα Μπακογιάννη τον δήµαρχο έβγαλαν µάλιστα και φωτογραφίες, σύµφωνα µε τον βουλευτή.
«Και εσύ αγαπητέ Δηµήτρη έβγαλες φωτογραφίες µε το Μπακογιάννη (υιό) και µε τον Καρατζαφέρη,  στο εκλογικό σου κέντρο», του απάντησε ο Π. Μοσχολιός.  Ε, ρε γλέντια στο Αγρίνιο…
Α.Τ.

Μπλόκο σε όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Λαύριο...


Συνεχιζεται ο ... πολεμος στην Κερατεα

Φωτογραφία αρχείου
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Κερατέας, οι οποίοι αντιδρούν στη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή τους, με τον αποκλεισμό όλων των δρόμων που οδηγούν στο Λαύριο. Συγκρούσεις σήμερα το πρωί με τις αστυνομικές δυνάμεις που προσπάθησαν να ανοίξουν το δρόμο. Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Α
πό χθες το πρωί η Λεωφόρος Λαυρίου, είναι κλειστή καθώς ομάδες κατοίκων άδειασαν φορτηγά με μπάζα και στα δύο ρεύματα ανάμεσα στην πρώτη και δεύτερη είσοδο Κερατέας.
Επίσης σήμερα τα ξημερώματα...
με τον ίδιο τρόπο έκλεισαν τον παράδρομο της λεωφόρου Λαυρίου καθώς και την επαρχιακή οδό Αναβρύτου-Κερατέας και στις δύο κατευθύνσεις, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το ύψους της παραλιακής Αθηνών-Σουνίου, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων προς το Λαύριο γίνεται μόνο από την παραλιακή Αθηνών-Σουνίου.
Ένταση σημειώθηκε σήμερα περίπου στις 6 το πρωί, όταν ένα μηχάνημα πήγε να απομακρύνει τα μπάζα από τη λεωφόρου Λαυρίου για να ανοίξει το δρόμο. Οι συγκεντρωθέντες στο σημείο έκαναν επίθεση και έκαψαν το μηχάνημα, ενώ δημιουργήθηκε ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Αυτή την ώρα στο σημείο σπεύδουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η Ουκρανία ενδιαφέρεται για κρασί, ελαιόλαδο, φέτα… απ’ τη Δυτική Ελλάδα!

Ο Ουκρανός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Βολόντιμιρ Σκούρωφ, στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Πάτρα «αναφέρθηκε στην προοπτική πολιτιστικών ανταλλαγών αλλά και στον τομέα του τουρισμού» εκτός απ’ αυτό όμως αναφέρθηκε και στην «ανάπτυξη επιχειρηματικών και εμπορικών συνεργασιών με περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και, μεταξύ άλλων, εστίασε το ενδιαφέρον του σε αγροτικά προϊόντα, όπως το κρασί, το ελαιόλαδο και η φέτα!».
Τώρα ν’ αγανακτεί η να μην αγανακτεί ο προβληματισμένος αγρότης, ο παραγωγός διατροφικών προϊόντων απαράμιλλης αξίας, της Δυτικής Ελλάδας;
Που είναι η ετοιμότητα, η ανταπόκριση «από Ελληνικής πλευράς», για την προώθηση των αδιάθετων προϊόντων μας, η των με τις εξευτελιστικές τιμές παραδιδόμενων, απ’ τους παραγωγούς στο εμπόριο;
Το να υπάρχει ενδιαφέρον, να υπάρχουν προοπτικές και μα μην «συγκινείται» κανένας, ωθεί τον κάθε που έχει έγνοια για την αγροτιά μας, σε ύποπτα συμπεράσματα.
Να έρχονται στην «αυλή» μας, στο «σπίτι» μας και να μας λένε ότι επιζητούν την απορρόφηση των προϊόντων μας κι εμείς να «σφυρίζουμε κλέφτικα», ε κάτι σοβαρό συμβαίνει.
 Ο πρωθυπουργός της Κίνας κ. Γουέν Τζιαμπάο, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του τον περασμένο Οκτώβρη στην Αθήνα, μέσα στην Ελληνική βουλή, ανάμεσα στ’ άλλα είπε: ότι στο δείπνο που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, δοκίμασε, για πρώτη φορά στη ζωή του, ψωμί βουτηγμένο στο ελαιόλαδο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είχε πολύ καλή γεύση»!

Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010


Ο πρωθυπουργός της Κίνας κ. Γουέν Τζιαμπάο είπε για το ελαιόλαδο: «είχε πολύ καλή γεύση»!

Το να έχει περιζήτητα προϊόντα ο τόπος μας και να μαραζώνει οικονομικά, κάτι δεν πάει καλά, κάποια μονοπωλιακά συμφέροντα αποδεικνύεται πως υπηρετούνται, απ’ τις τακτικές των περισσότερων «εμπλεκόμενων φορέων»!
Αυτές είναι δυο αντιπροσωπευτικές περιπτώσεις ζήτησης του αγροτικού μας πλούτου, μπορεί κάποιος, χωρίς μεγάλους κόπους έρευνας, ν’ αποτυπώσει πάμπολλες άλλες, τωρινές και προγενέστερες.
 Πάμπολλες τωρινές και προγενέστερες αναφορές μπορεί να γίνουν και στις αδιάφορες στάσεις των ηγεσιών του Υπουργείου Γεωργίας, όσο και των Αγροτικών συνεταιρισμών και των δευτεροβάθμιων οργάνων τους των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών που έχουν και μεγαλύτερες δυνατότητες.
Όποιος τολμά ν’ αγγίξει τα «κακώς κείμενα», δέχεται χρόνια τώρα, «ομαδικά πυρά» απ’ τους όποιους «καλοθελητές» που αλλότριες σκοπιμότητες υπηρετούν.
Σήμερα για μια ακόμα φορά, μου εξέφρασε την επιθυμία του γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής της περιοχής μας, να συζητήσουμε για το αγροτικό ζήτημα. Θα φροντίσω ν’ ανοίξει αυτό το θέμα σύντομα. Θ’ ακουστούν πολλά …και για πολλούς!
Όσο για κάποιους πολιτικούς μας, που επιμένουν στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών απ’ τους αγρότες, τα γράψαμε παλιότερα. Πάντως ούτε ο Κινέζος Πρωθυπουργός, ούτε ο Ουκρανός Πρέσβης έδειξαν ενδιαφέρον για …ηλεκτρόνια!
Για τρόφιμα ενδιαφέρονται, για τα απαράμιλλης ποιότητας Μεσογειακά μας προϊόντα, που μένουν αδιάθετα!
Ποια προϊόντα; αυτά που έριξαν στα πόδια του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και …Τροφίμων!
Οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Πάτρα!!
…Κρασί,  ελαιόλαδο και φέτα, που ανέφερε ο Ουκρανός Πρέσβης και αρκετά άλλα που γνωρίζουμε εμείς πως έχει έλλειψη η χώρα του:
Ελιές «Καλαμών» με η χωρίς ΠΟΠ, Βρώσιμες ελιές Αγρινίου…και πορτοκάλια απ’ τη Γουρίτσα!!!

Δημήτρης Ντόκας

Ψηφίστηκε σε ...ξενοδοχείο ο προϋπολογισμός του δήμου Αθηναίων


Στη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στο ξενοδοχείο Imperial στην πλατεία Καραϊσκάκη, ψηφίστηκε τελικά ο προϋπολογισμός του Δήμου Αθηναίων για το 2011, με 28 ψήφους υπέρ και μία κατά.
Ο δήμαρχος Γ. Καμίνης μετέφερε την έδρα του έκτακτα επειδή  το Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά συνεχίζει να  τελεί υπό κατάληψη από τους συμβασιούχους. Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, παρών ήταν μόνο ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Γιώργος Αμοιράς που...
 καταψήφισε. Αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι αντιπολιτευόμενων παρατάξεων βρίσκονταν την ίδια ώρα στο δημαρχείο, μαζί με τους συμβασιούχους.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε ότι μετά τη συζήτηση που έκανε χθες με τους συμβασιούχους, διαπίστωσε ότι κανένας δεν μπορούσε να διασφαλίσει την απρόσκοπτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην αίθουσα της Πλατείας Κοτζιά και  ότι δεν θα είχε η δημοτική αρχή την ευθύνη για την ασφάλεια κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.
Ο κ. Καμίνης είπε ακόμη ότι για το 2011, ο δήμος θα καταρτίσει για πρώτη φορά πραγματικό προϋπολογισμό γιατί μέχρι στιγμής οι προϋπολογισμοί των ΟΤΑ δεν ήταν συνήθως πραγματικοί. Επίσης τόνισε ότι με τις περικοπές που έγιναν στον 9,84 έχει διασφαλιστεί η λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου. Για τον 9,84 ειδικότερα, δήλωσε ότι γινόταν προφανής σπατάλη του δημοσίου χρήματος.
Στον προϋπολογισμό προβλέπονται έσοδα 899.277.000 και εξοδα 888.533.000.

750.000 – 1.000.000 $ στοιχίζει κάθε βόμβα που ρίχνει η…

…«πολιτισμένη» δύση στους πολέμους της
Σκέφτεται κάποιος πως αν στις ακτές της Μεσογείου που ρίχνουν τις βόμβες τους, τα χρήματα αυτά να ήταν για μεταφορά ψωμιού;
Τι θα συνέβαινε αν...
 αυτά τα χρήματα ήταν επενδύσεις;
Απλά, αν δεν καταστρέψουν, δεν θα μπορούν να «ανοικοδομήσουν», να οικειοποιηθούν πλήρως το πετρέλαιο και να αυξήσουν τα κέρδη των τραπεζιτών.
Θύμα; Οι λαοί ...και ο μέχρι χθες φίλος και σύντροφός τους…

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Να τους πετάξουμε στα σκουπίδια, ΤΩΡΑ!

 
Όταν συμβαίνει μια καταστροφή, όλοι μας έκπληκτοι αναρωτιόμαστε τι έφταιξε. Ο λόγος που φτάσαμε σε αυτήν την κατάσταση να πρέπει να αντιμετωπίσουμε συνήθως το αδύνατον να επαναφέρουμε τα πράγματα στην προτέρα κατάσταση.
Θυμάμαι το 1995 καλεσμένος από την Biennale της Βενετίας, έζησα σε προσωπικό επίπεδο μια καταστροφή που παραλίγο να μου στοιχίσει έως και μια καρδιακή προσβολή.
Με την άνεση και τη σιγουριά που με χαρακτήριζε τουλάχιστον μέχρι εκείνη την στιγμή, είχα την ιδέα να κάνω ένα γλυπτό έργο που θα επέπλεε στα κανάλια της Βενετίας….
Ήταν ένας Ορίζοντας μήκους 30 μέτρων και βάρους 20 τόννων. Έδωσα την μελέτη με ευκολία σε έναν Βενετσιάνο ναυπηγό, ο οποίος διάλεξε με ευκολία ένα ναυπηγείο και να το έργο μετά από λίγο καιρό έτοιμο. Την ημέρα των εγκαινίων μπροστά στην είσοδο της Biennale και εμένα να καμαρώνω υπερήφανος, να δέχομαι τα συγχαρητήρια κάποιου Γάλλου διευθυντή μουσείου, ο οποίος ήταν ενθουσιασμένος.
Κάθε τόσο γύριζα και κοιτούσα το έργο. Κάποια στιγμή γυρίζω και το έργο –ωιμέ- δεν υπήρχε πια. Κοιτώντας πιο προσεκτικά συνειδητοποίησα ότι το έργο είχε ναυαγήσει… Είχα γίνει σε μια στιγμή ο πρώτος γλύπτης στον κόσμο που είχε ένα ναυάγιο. Χαμήλωσα το κεφάλι και έφυγα ντροπιασμένος από τη Biennale.
Άρχισα να σκέφτομαι περπατώντας στα σοκάκια της Βενετίας τι έφταιξε…
Ο ναυπηγός, το ναυπηγείο, οι βοηθοί μου, το κανάλι το ίδιο, η Biennale, τα πλοία που περνούσαν δίπλα στο έργο.
Έτσι και τώρα προσπαθούμε να καταλάβουμε ποιος φταίει για το ολικό ναυάγιο της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
Τα κόμματα, τα συνδικάτα, οι ξένες δυνάμεις, το κλίμα της Ελλάδας, οι κερδοσκόποι, οι πολιτικοί μας;
Σήμερα, μετά από πολύ καιρό και με ηρεμία αντιλαμβάνομαι ότι η αλαζονική σιγουριά μου και η αίσθηση ότι έχω ένα φύλακα άγγελο που με προστατεύει πάντα και σε κάθε δυσκολία, ήταν το βασικότερο λάθος που είχα κάνει εκείνη την περίοδο.
Το δεύτερο λάθος που είχα κάνει ήταν ότι ενώ καταλάβαινα πως η επιλογή των τεχνικών που είχα κάνει δεν ήταν η καλύτερη, συνέχιζα να δέχομαι τις απόψεις τους χωρίς να επεμβαίνω ιδιαίτερα. Επίσης, το τελευταίο και πιο σοβαρό λάθος ήταν ότι ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα μπορούσε να μου συμβεί κάτι τέτοιο και, δυστυχώς, δεν είχα ένα δεύτερο σενάριο.
Ήταν ένα συγγενικό μου πρόσωπο και οι βοηθοί μου που σε αυτήν την τραγική στιγμή μου είπαν… ωραίααα, τώρα το ξαναφτιάχνουμε… Da Capo, λοιπόν.
Και πράγματι το ξαναφτιάξαμε σε χρόνο μηδέν και σε μικρό χρονικό διάστημα το έργο ήταν πάλι στη θέση του, φτιαγμένο απο την αρχή.
Το πρώτο πράγμα που κάναμε, χωρίς να το σκεφτούμε ήταν να πετάξουμε το παλιό έργο, να αλλάξουμε ναυπηγό και να αλλάξουμε ναυπηγείο. Κάνοντας μια σύγκριση, καλλιτεχνική αδεία πάντα και βεβαιώς μιλώντας διαισθαντικά, πιστεύω ότι ήρθε η στιγμή στην Ελλάδα να καταλάβουμε επιτέλους ότι πρέπει να αλλάξουμε ναυπηγό και να πετάξουμε στα σκουπίδια αυτούς που δεν αγάπησαν ποτέ αυτόν τον τόπο. Τους ξέρουμε ποιοι είναι. Da capo!

Τρομακτικό video από το τσουνάμι στην Ιαπωνία...Από το http://www.meteo-news.gr/
Πραγματικά ένα από τα πιο εντυπωσιακά αλλά και συνάμα τρομακτικά video από το τσουνάμι που έπληξε την Ιαπωνία ανέβηκε την Παρασκευή στο you tube. Το ερασιτεχνικό video το τράβηξε ένας κάτοικος της πόλης ο οποίος...
την ώρα που πλησίαζε το τσουνάμι είχε ανέβει σε ένα ψηλό κτίριο της περιοχής. Δείτε σε λίγα μόνο λεπτά πώς ολόκληρη η πόλη ισοπεδώθηκε από την μανία των νερών.

Ο ΓΑΠ ντρέπεται για τον εκλεκτό του πορφυρογέννητο υπουργό & τις ενισχύσεις στη μαμά του;

Από "Ελευθεροτυπία"
3,6 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΑΠ ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Ενίσχυση-πρόκληση στο Μουσείο Μπενάκη

Ο ΟΠΑΠ λεφτά έχει, όχι μόνο για να πληρώνει εταιρείες εξεύρεσης στελεχών αλλά και για να προβάλλονται ο ελληνικός πολιτισμός και τουρισμός στα πέρατα της Γης.
Σε αυτό το πλαίσιο, του προγράμματος των μεγάλων δράσεων για τον πολιτισμό, ο ΟΠΑΠ αποφάσισε στις 10 Φεβρουαρίου 2011 (δίχως να το δημοσιοποιήσει) ότι θα ενισχύσει το Μουσείο Μπενάκη με το ποσό των 3.600.000 ευρώ, το οποίο θα...
 διατεθεί για την κάλυψη των εξόδων διοργάνωσης έκθεσης για το Βυζάντιο. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το 2013 στις ΗΠΑ (Νέα Υόρκη και Λος Αντζελες) σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού.
Σίγουρα, το Μουσείο Μπενάκη, που είναι από τα πιο δραστήρια, δικαιούται τέτοιου είδους χορηγίες. Ομως το ποσό είναι πολύ μεγάλο για τα ελληνικά δεδομένα και δεν έχει δοθεί ανάλογο μέχρι τώρα σε άλλα μουσεία, λένε άνθρωποι του κλάδου που ρωτήθηκαν. Λεπτομέρεια με σημασία, λένε οι ίδιοι, είναι το γεγονός ότι πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του μουσείου είναι η κυρία Αιμιλία Γερουλάνου, μητέρα του υπουργού. Και ο υιός φροντίζει από πολύ πολύ νωρίς (αρχές του 2011) το μουσείο να εξασφαλίσει τα χρήματα που χρειάζεται για μια μεγαλειώδη εκδήλωση που θα γίνει το 2013. Ισως γιατί τότε ουδείς γνωρίζει πού θα βρίσκεται ο υπουργός.
Για το εάν έχει δοθεί τέτοια χορηγία σε άλλο μουσείο ρωτήθηκε η διοίκηση του ΟΠΑΠ, αλλά δεν απάντησε. Μας είπε ότι η δράση αποφασίστηκε στο ευρύτερο πλαίσιο της στήριξης σημαντικών προγραμμάτων για τον πολιτισμό. Επίσης μας είπε ότι από το συνολικό ποσό θα εκταμιευθούν 600.000 ευρώ για την προετοιμασία της μεγάλης έκθεσης, ενώ τα υπόλοιπα θα εκταμιευθούν σταδιακά τα επόμενα δύο χρόνια και μέχρι την ολοκλήρωση της έκθεσης στις ΗΠΑ.

Καταντήσατε χειρότεροι και από τους …πολιτικούς!

Από το "Το Γρέκι"

Αγωγή θα καταθέσει ο κ. Παπακωνσταντίνου

Το δημοσίευμα της εφημερίδας έκανε λόγο για «συγχωροχάρτι» του υπουργού Οικονομικών στην Express Service για χρέη προς το Δημόσιο
Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη και μια σκληρή ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλεται «προσπάθεια εκφοβισμού και παρακώλυσης της έρευνας των αρμοδίων υπηρεσιών», απάντησε ο Γ. Παπακωνσταντίνου στο χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», το οποίο έκανε λόγο για «συγχωροχάρτι» του υπουργού Οικονομικών στην Express Service για χρέη προς το δημόσιο.

Στο εν λόγω δημοσίευμα, που υποστηρίζεται ότι τα χρέη του ιδιοκτήτη της εταιρείας Γ. Ραπτόπουλου αγγίζουν τα 70 εκατ. ευρώ, απάντησε με γραπτή ανακοίνωση το γραφείο τύπου του υπουργού Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ότι τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην εφημερίδα είναι ψευδή και έχουν στόχο να συκοφαντήσουν τον υπουργό Οικονομικών και να δημιουργήσουν εντυπώσεις.
Εξώδικα Παράλληλα αναφέρεται στην αποστολή δύο εξωδίκων από την πλευρά του εκδότη της εφημερίδας Θ. Αναστασιάδη προς τον κ. Παπακωνσταντίνου, σε συνέχεια απάντησης του υπουργού στη Βουλή αναφορικά με εκκρεμούσα έρευνα του ΣΔΟΕ για υποθέσεις του πρώτου. Ταυτόχρονα, στη δισέλιδη αναλυτική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών παραθέτονται συγκεκριμένα στοιχεία για την υπόθεση του κ. Ραυτόπουλου και υπογραμμίζεται ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου προτίθεται να καταθέσει αγωγή κατά της εφημερίδας για συκοφαντική δυσφήμιση.
Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, μεταξύ άλλων σημειώνεται:
Τις τελευταίες εβδομάδες ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θέμος Αναστασιάδης, έχει αποστείλει δύο εξώδικα στον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σε συνέχεια απάντησης του υπουργού σε ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με την εκκρεμή έρευνα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας για υποθέσεις του κ. Αναστασιάδη. Τα εξώδικα αυτά αποτελούν πρωτόγνωρη πρακτική και προφανή προσπάθεια εκφοβισμού και παρακώλυσης της έρευνας των αρμοδίων υπηρεσιών.
Τα χρέη Στην ίδια λογική, επισημαίνεται, «εντάσσεται και το δημοσίευμα στο οποίο η εφημερίδα ψευδώς ισχυρίζεται ότι έγινε απόπειρα διαγραφής χρεών, άρση μέτρων σε υπό πτώχευση εταιρεία και χαριστική άρση των μέτρων που έχουν ληφθεί από τις φορολογικές αρχές για εξασφάλιση πληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων της εταιρείας «Εξπρές Σέρβις Α.Ε.». Το υποτιθέμενο «ρεπορτάζ» της εφημερίδας δημοσιεύει εσκεμμένα αποσπασματικές πληροφορίες, αποκρύπτοντας ουσιαστικά στοιχεία, παραποιώντας και διαστρεβλώνοντάς τα, παρέχοντας εν τέλει ψευδείς πληροφορίες, προκειμένου να συκοφαντήσει και να δημιουργήσει εντυπώσεις».
Αναφορικά με τις δύο αποφάσεις, που γράφεται ότι υπέγραψε ο κ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνεται ότι αυτές «αφορούν στην ατομική επιχείρηση του κ. Ραπτόπουλου και όχι στην ανώνυμη εταιρεία Εξπρές Σέρβις Α.Ε., όπως αναφέρει το δημοσίευμα και σε καμία περίπτωση δεν υπογράφηκε άρση μέτρων σε υπό πτώχευση εταιρεία».
Η ατομική επιχείρηση, υπογραμμίζεται «προβάλλει αξιώσεις έναντι του Δημόσιου και ζητά την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ΦΠΑ ποσού 27 εκατ. ευρώ», ενώ οι οφειλές τις εταιρείας ανέρχονται συνολικά σε 13.649.502 ευρώ, γι' αυτό και κρίθηκε σκόπιμο να αρθούν μερικώς τα μέτρα της δέσμευσης του 50% των καταθέσεων και λογαριασμών στις τράπεζες για περιορισμένο χρονικό διάστημα, μέχρι να εκκαθαριστεί το επιστρεπτέο ποσό ΦΠΑ και να διενεργηθεί ο συμψηφισμός.
Τα στοιχεία
Στην ανακοίνωση τονίζεται «από τα στοιχεία του φακέλου της επιχείρησης δεν προκύπτουν φορολογικές οφειλές ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ, όπως ψευδώς αναφέρει το δημοσίευμα» και «προκύπτουν πολλά ερωτήματα για το «ρεπορτάζ» της εφημερίδας και κυρίως για τα κίνητρά της, γιατί μνημονεύονται δύο παλιές αποφάσεις, ένα χρόνο μετά, που και νομικά και ουσιαστικά είναι ορθές».
Η εποχή, καταλήγει «που κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης χρησιμοποιούσαν ως δήθεν «αποκαλύψεις» για να σκεπάζουν τις δικές τους υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος και μπορούσαν να πετυχαίνουν προνομιακή μεταχείριση έχει περάσει ανεπιστρεπτί».

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

«Χτύπησαν» με γκαζάκια την εταιρεία που συντηρεί τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ.

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγιναν, στις 4.50 τα ξημερώματα, τα γραφεία της εταιρείας συντήρησης των ελικοπτέρων της Αστυνομίας, στο Χαλάνδρι.
Οι δράστες παραβίασαν την είσοδο του κτιρίου, στην οδό Θερμοπυλών 1, και τοποθέτησαν τον εμπρηστικό μηχανισμό έξω από τα γραφεία της εταιρείας "Αεροπορικές Υπηρεσίες ΑΕΕ (Αeroservices)", που βρίσκονται στο δεύτερο όροφο.
Από την έκρηξη και την πυρκαγιά προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στα γραφεία. Η πυρκαγιά κατεσβέστη από 15 πυροσβέστες πριν προλάβει να επεκταθεί και σε άλλα γραφεία. Στο σημείο της πυρκαγιας βρέθηκαν γκαζάκια και υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού.
Μέχρι το απόγευμα δεν είχε υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

2.500 ευρώ για το στολισμό του Επιταφίου...


Από τον Αρη Θαλασσινό
Είναι αλήθεια ότι κάποιοι από τους αγαθούς και ενάρετους κληρικούς του ναού του Σωτήρος στο Κεφαλάρι στην Κηφισιά αποφάσισαν να προβούν στην εξωφρενική δαπάνη των 2.500,00 ευρώ για το στολισμό του Επιταφίου του ναού;
Τη στιγμή που ο κόσμος πεινάσει και πολλές οικογένειες πολύτεκνες και μη θα κάνουν Πάσχα με όσπρια κάποιοι δεν το έχουν κατανοήσει και προβαίνουν σε τέτοιες προκλητικές ενέργειες. Ντροπή στους κληρικούς, ντροπή στην τάξη των ανθρώπων αυτών που δεν τους άγγιξε ποτέ καμία κρίση σε όλη τη...
 διάρκεια & πορεία τούτου του δύσμοιρου λαού. Αν από τους κληρικούς δίδονται τέτοια παραδείγματα λογικό είναι να αποκόπτεται ο λαός από την εκκλησία και τη θρησκεία. Αίσχος και ντροπή , αίσχος σε όσους από εσάς τους λειτουργούς που ως σύγχρονοι φαρισαίοι επιθυμείτε να στολίσετε τον επιτάφιο του Θεανθρώπου με πανάκριβα άνθη τη στιγμή που ένας ολόκληρος λαός βιώνει συνθήκες εξαθλίωσης. Έλεος πια, κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτή η ασύστολη και συνάμα ανεξέλεγκτη συντεχνία των παπάδων που ανεξάρτητα από κρίσεις, πολέμους, δεινά, καταστροφές, κτλ επιβιώνει , μεγαλουργεί & εξουσιάζει διαιωνίζοντας την αιώνια σαπίλα της.

Στραγγίζουν από μετρητά τα καθεστωτικά ΜΜΕ και κάνουν αγωγές σε blogs!

Από το "κουρδιστό πορτοκάλι"
  
Πανικός και έλλειψη ψυχραιμίας σε μεγάλο κανάλι, οδήγησαν τον διευθυντή, τη παρουσιάστρια και τους συντελεστές του δελτίου να κάνουν αγωγή σε blog.
Της αγωγής προηγήθηκε ενημέρωση των ιδιοκτητών του καναλιού. Οι τελευταίοι είναι σχεδόν πανικόβλητοι εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας και της άρνησης των κολλητών τους τραπεζιτών να τους δανείσουν.
Που να τα βρουν όμως κι αυτοί οι έρμοι τραπεζίτες; Σε λίγο θα...
 πάρουν από μια κιθάρα και θα τραγουδάνε στη Σταδίου για να βάλουν καμιά δεκάρα στα ταμεία των τραπεζών τους.
Η κατάσταση μήνα με το μήνα θα γίνεται όλο και πιο ολέθρια για τα καθεστωτικά ΜΜΕ και τους χυδαίους μεγαλοδιαφημιστάδες που έχουν στήσει ολόκληρο παρακράτος με το δημόσιο χρήμα των κρατικών διαφημίσεων.
Μηντιάρχες, τραπεζίτες και μεγαλοδιαφημιστάδες της διαπλοκής, βλέπουν την κόλαση να πλησιάζει και έχουν χάσει εντελώς τη ψυχραιμία τους.
Θα τους θάψει όλους ο Πιτσιρίκος!

Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

25 Mαρτιου 1821..η επανασταση! - 25 Μαρτιου 2011..η υποδουλωση!!!

 


ΓΑΠ & Παπακωνσταντίνου βρήκαν τον νέο σωτήρα της χώρας και κανένας δεν ντρέπεται για το που κατάντησαν τη χώρα!

(στις εικόνες που ακολουθούν το κείμενο, ένα κλικ για καλύτερη ανάγνωση)
Έκαναν πρόσληψη 31χρονο, που πρόσφατα δημιούργησε "εταιρία" στην Αγγλία, με κεφάλαιο 1 λίρα (!), για να διαχειριστεί τα 50 δισεκατομμύρια που απαιτεί η τρόικα!
Στην προηγούμενη κυβέρνηση είχαμε τους...
 υπουργούς με τις offshore, στην κυβέρνηση ΓΑΠ έχουμε τους αχυράνθρωπους από το πουθενά για να ξεπουλήσουν τη χώρα;

Χρήση όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου!

Από το "redflyplanet"

Χρήση όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου (DU) κάνουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που βομβαρδίζουν τη Λιβύη. Αυτό επιβεβαιώνεται από έγκυρες ελληνικές πηγές, χωρίς ωστόσο να μπορούν να προσδιορίσουν την ποσότητα αυτού του είδους του οπλισμού που χρησιμοποιούν τα δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη, που από το προηγούμενο Σάββατο πλήττουν στόχους στο λιβυκό έδαφος. Μάλιστα, τις...
 επόμενες μέρες αναμένεται να ενταθεί η χρήση τέτοιων βλημάτων, καθώς οι ΝΑΤΟικοί μακελάρηδες θα στοχοποιήσουν περισσότερο τα άρματα μάχης, τα αυτοκινούμενα πυροβόλα και τα καταφύγια του καθεστώτος Καντάφι, για τη διάτρηση των οποίων θεωρούνται ως πιο αποτελεσματικά τα βλήματα αλλά και οι διατρητικές βόμβες που έχουν επικάλυψη απεμπλουτισμένου ουρανίου.
Τα βλήματα αυτά είναι ιδιαίτερα διατρητικά και διαπερνούν ακόμα και τα πιο σκληρά συστήματα θωράκισης, καθώς το απεμπλουτισμένο ουράνιο είναι 2,5 φορές βαρύτερο από το ατσάλι. Οι επιπτώσεις της χρήσης τέτοιων όπλων είναι γνωστές από τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου κατά του Ιράκ το 1991, τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία το 1999, το δεύτερο πόλεμο κατά του Ιράκ 2003, ενώ βέβαιο θεωρείται ότι χρησιμοποιήθηκαν και στον πόλεμο του Αφγανιστάν που συνεχίζεται από το 2001. Η χρήση τέτοιων όπλων προκαλεί μακροχρόνια ραδιενεργή ρύπανση στο πεδίο της μάχης, με τρομακτικές επιπτώσεις σε όλους τους οργανισμούς και το περιβάλλον. Οι επιπτώσεις όμως αφορούν και την ευρύτερη περιοχή, καθώς η ρύπανση που προκαλείται όταν εκρήγνυνται τέτοια βήματα μεταφέρεται με τη σκόνη σε μεγάλες αποστάσεις. Σημειώνεται πως ειδικά την περίοδο της άνοιξης στη χώρα μας μεταφέρονται αέριες μάζες από τη Λιβύη μαζί με σκόνη που πέφτει στο έδαφος με τη μορφή της «κόκκινης» βροχής. (Ριζοσπάστης 25-3-2011)

ΟΧΙ στην υποκρισία της “Ώρας του μαλάκα”!

ΟΧΙ στην υποκρισία της “Ώρας του μαλάκα”!

"Ώρα της Γης 2011"‎, η μεγάλη απάτη!
ΟΧΙ στην υποκρισία!
Σήμερα 26 Μάρτη, στις 20:30,
ανάβουμε ΟΛΑ τα φώτα στα σπίτια μας!

Ο Π.Μοσχολιός

για την απογραφή

O δήμαρχος Αγρινίου μίλησε σήμερα στη συχνότητα του ΑΕΡΑ FM και το Δημήτρη Παπαδάκη και έδωσε απαντήσεις και διευκρινήσεις σχετικά με την οικονομική απογραφή του νέου δήμου Αγρινίου. Κατ’ αρχάς ο Παύλος Μοσχολιός επέμεινε πως στο σημερινό χρέος του δήμου θα πρέπει να λάβει κανείς υπόψη τις σημερινές οφειλές που είναι 6,7 εκατομμύρια ευρώ και όχι τα δάνεια του δήμου που έχουν διάρκεια αποπληρωμής 15 χρόνια. Ο κ. Μοσχολιός υπεραμύνθηκε του ισοσκελισμένου οικονομικά καποδιστριακού δήμου Αγρινίου λέγοντας ότι τα δάνειά του αφορούν πράξεις αναλογισμού και την αγορά του νεκροταφείου, που είναι ανταποδοτικά δάνεια. Ενώ για το δάνειο που αφορά την αγορά του κτηρίου της Τράπεζας της Ελλάδος ο δήμαρχος Αγρινίου τόνισε πως "αυτό είναι ούτως ή άλλως ανταποδοτικό για τις επόμενες γενιές". Όσο αφορά τις οφειλές προς τρίτους του καποδιστριακού δήμου Αγρινίου που είναι στα 2,5 εκατ. ευρώ ο Παύλος Μοσχολιός σημείωσε χαρακτηριστικά πως «το ταμειακό υπόλοιπο του παλιού δήμου Αγρινίου είναι 2,6 εκατ ευρώ» και αναρωτήθηκε εμφατικά «πως είναι δυνατόν ο δήμος να είναι υπερχρεωμένος όταν αυτός που απαιτεί τα χρήματά του από το δήμο μπορεί να πάει και να τα πάρει από το ταμειακό υπόλοιπο;» Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως «ο δήμος δεν είναι υπερχρεωμένος, όπως άλλοι δήμοι της χώρας που δεν μπορούν να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους, τα τοκοχρεολύσια που πληρώνουμε αντιστοιχούν στο 11,7% των ΚΑΠ, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε στο μέλλον να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε». Όσον αφορά τις οφειλές των νομικών προσώπων του δήμου ο Παύλος Μοσχολιός διαβεβαίωσε πως «αυτά θα συζητηθούν αναλυτικά όταν έρθουν στο δημοτικό συμβούλιο τα διετή προγράμματα δράσης τους» και πρόσθεσε πως οι οφειλές του σε κάθε περίπτωση είναι διαχειρίσημες . Το μότο του Παύλου Μοσχολιού ήταν πως «η κατάσταση στο δήμο είναι διαχειρίσιμη 100% και πως είναι διαχειρίσιμη εξαιτίας της συνετής πολιτικής που κάναμε και στις προσλήψεις και στα οικονομικά του δήμου, και βέβαια κάνοντας κοινωνική πολιτική, κάτι που ήταν συνειδητή πολιτική μας επιλογή».

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη

  http://www.aerasfm.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=780%3Apmosxoliosstonaerafm&catid=43%3Aagrinio&Itemid=351

Κρίση με μετανάστες σε ιταλικό νησί

Σε οριακό σημείο είναι η κατάσταση στην ιταλική νήσο Λαμπεντούζα, στην οποία κρατούνται περισσότεροι από πέντε χιλιάδες μετανάστες από τη θερμή ζώνη της Βορείου Αφρικής.
Το πρωί, ομάδα μεταναστών προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο της διανομής τροφίμων και νερού που μοιράζονταν στο πλήθος από ανθρωπιστικές οργανώσεις. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το πόσιμο νερό δεν επαρκεί πλέον για την κάλυψη των αναγκών των μονίμων κατοίκων και των μεταναστών.
Μόνο μέσα στο τελευταίο 24ωρο έφτασαν στο νησί, που βρίσκεται νότια της Σικελίας, 494 μετανάστες. Η ιταλική  ακτοφυλακή εντόπισε πλεούμενο το οποίο πλησιάζει στα ιταλικά χωρικά ύδατα και εκτιμάται ότι ξεκίνησε από τη Λιβύη.
Η ιταλική κυβέρνηση επιχειρεί την αποσυμφόρηση της Λαμπεντούζα, στέλνοντας μετανάστες σε άλλα κέντρα φιλοξενίας. Χθες, οι περιφερειάρχες δεσμεύθηκαν να δεχθούν, συνολικά, 50.000 λαθρομετανάστες. Ωστόσο, η κυβέρνηση δέχεται κριτική ότι όλα προχωρούν με βραδείς ρυθμούς, ενώ ο περιφερειάρχης της Σικελίας, Ραφαέλε Λομπάρντο, παρομοίασε το κέντρο φιλοξενίας του Μινέο με στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

"Ρεαλιστικό το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αγρινίου"


Ρεαλιστικό, ειλικρινές, εφικτό και προσανατολισμένο στη βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη, είναι το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αγρινίου για το 2011 που ψηφίστηκε χθες (23 Μαρτίου 2011) κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει απολύτως εξασφαλισμένους πόρους, ενώ στο επόμενο διάστημα θα εγγραφούν σε αυτό έργα που εντάσσονατι στο ΕΣΠΑ και σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα.
Το συνολικό ύψος του προγράμματος περιλαμβάνει πιστώσεις 17, 5 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία κατανέμονται σε συνεχιζόμενα έργα 10,6 εκατομμύρια ευρώ , σε νέα έργα 2,7 εκατομμύρια ευρώ  καθώς σε συνεχιζόμενες και νέες μελέτες 4,2 εκατομμύρια ευρώ.
Στην  εισήγησή του ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός ανέφερε :«Καταρτίσαμε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα ειλικρινές, με βάση τους απόλυτα διασφαλισμένους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας από την πολιτεία εν μέσω οικονομικής κρίσης αλλά και με τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου όπως αυτά προέκυψαν από την απογραφή .
Διαχειριζόμαστε  με τον καλύτερο  τρόπο τη ΣΑΤΑ αλλά και τα ίδια έσοδα που έχουμε και θα τα διαθέσουμε  σε συνεχιζόμενα έργα και σε οφειλές όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Αγρινίου.
Παράλληλα δίνουμε  μεγάλη έμφαση  στην καθημερινότητα του πολίτη με  μικρά έργα, με έργα συντήρησης και με το Τμήμα της Αυτεπιστασίας το οποίο παρεμβαίνει ήδη σε όλες τις Δημοτικές ενότητες του νέου Δήμου Αγρινίου».
Ο κ. Μοσχολιός έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε μια σειρά από σημαντικά έργα που προωθεί η Δημοτική Αρχή αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δράσεις από το ΕΣΠΑ.
«Αξιοποιήσαμε τη  μελέτη που είχαμε και εντάξαμε στο ΕΠΕΡΑΑ την αναβάθμιση και επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού Αγρινίου και σήμερα υπογράφτηκε η σύμβαση του έργου.
Έχουμε επίσης υποβάλει προτάσεις στο ίδιο πρόγραμμα για το αποχετευτικό δίκτυο των παραλίμνιων   οικισμών, δηλαδή των Δημοτικών Ενοτήτων Παραβόλας, Αρακύνθου και Μακρυνείας και για τις Δημοτικές Ενότητες Νεάπολης, Στράτου και Αγγελοκάστρου συνολικού προϋπολογισμού 52,5 εκατομμυρίων ευρώ..
Επίσης υποβάλλαμε πρόταση για την υδροδότηση της πόλης του Αγρινίου αλλά και όλων των Δημοτικών Ενοτήτων με την κατασκευή κεντρικού αγωγού από το Διυλιστήριο στο Καστράκι που θα φθάνει μέχρι την Παραβόλα, τη Μακρυνεία και το Αγγελόκαστρο, προϋπολογισμού 6 εκατομμυρίων ευρώ.
Παράλληλα προωθούμε  την κατασκευή  εργοστασίου μηχανικής διαλογής απορριμμάτων στο χώρο του ΧΥΤΑ Στράτου ένα έργο προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ.
Με την ολοκλήρωση αυτών των έργων που ήταν προγραμματική μας δέσμευση ο Δήμος Αγρινίου καθίσταται πρότυπο ως Δήμος στη διαχείριση των στερεών και υγρών αποβλήτων ενώ παράλληλα λύνει το πρόβλημα επάρκειας και ποιότητας νερού .
Επιπλέον προωθούμε και σύντομα θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η κατασκευή νέας πτέρυγας για το 2Ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, ενώ τον επόμενο μήνα δημοπρατείται η ανακατασκευή του υφιστάμενου σεισμόπληκτου κτηρίου. Όπως είναι επίσης γνωστό έχει δημοπρατηθεί η κατασκευή του 17ΟΥ Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, του Δημοτικού Σχολείου Λεπενούς και του Γυμνασίου Γαβαλούς. Είμαστε έτοιμοι να εντάξουμε έργα και στο πρόγραμμα Jessica όπως το κτήριο για τη στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου και η ανάπλαση του Δημοτικού πάρκου.
Κινούμαστε με σχέδιο και μεθοδικότητα αξιοποιώντας όλες τις μελέτες που έχουμε και στο τέλος της θητείας μας θα έχουμε υλοποιήσει το πρόγραμμά μας για το οποίο δεσμευτήκαμε στους Δημότες».

Ψηφίστηκε χθες ο προϋπολογισμός του Δήμου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ρεαλιστικό, και προσανατολισμένο στη βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη, είναι το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αγρινίου για το 2011 που ψηφίστηκε χθες (23 Μαρτίου 2011) κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εξασφαλισμένους πόρους, ενώ στο επόμενο διάστημα θα εγγραφούν σε αυτό έργα που εντάσσονατι στο ΕΣΠΑ και σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα.
Το συνολικό ύψος του προγράμματος περιλαμβάνει πιστώσεις 17, 5 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία κατανέμονται σε συνεχιζόμενα έργα 10,6 εκατομμύρια ευρώ, σε νέα έργα 2,7 εκατομμύρια ευρώ καθώς σε συνεχιζόμενες και νέες μελέτες 4,2 εκατομμύρια ευρώ.
Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός ανέφερε :«Καταρτίσαμε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα ειλικρινές, με βάση τους απόλυτα διασφαλισμένους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας από την πολιτεία εν μέσω οικονομικής κρίσης αλλά και με τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου όπως αυτά προέκυψαν από την απογραφή.
Διαχειριζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο τη ΣΑΤΑ αλλά και τα ίδια έσοδα που έχουμε και θα τα διαθέσουμε  σε συνεχιζόμενα έργα και σε οφειλές όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Αγρινίου.
Παράλληλα δίνουμε μεγάλη έμφαση στην καθημερινότητα του πολίτη με μικρά έργα, με έργα συντήρησης και με το Τμήμα της Αυτεπιστασίας το οποίο παρεμβαίνει ήδη σε όλες τις Δημοτικές ενότητες του νέου Δήμου Αγρινίου».
Ο κ. Μοσχολιός έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε μια σειρά από έργα που προωθεί η Δημοτική Αρχή αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δράσεις από το ΕΣΠΑ.
«Αξιοποιήσαμε τη  μελέτη που είχαμε και εντάξαμε στο ΕΠΕΡΑΑ την αναβάθμιση και επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού Αγρινίου και σήμερα υπογράφτηκε η σύμβαση του έργου.
Έχουμε επίσης υποβάλει προτάσεις στο ίδιο πρόγραμμα για το αποχετευτικό δίκτυο των παραλίμνιων οικισμών, δηλαδή των Δημοτικών Ενοτήτων Παραβόλας, Αρακύνθου και Μακρυνείας και για τις Δημοτικές Ενότητες Νεάπολης, Στράτου και Αγγελοκάστρου συνολικού προϋπολογισμού 52,5 εκατομμυρίων ευρώ..
Επίσης υποβάλλαμε πρόταση για την υδροδότηση της πόλης του Αγρινίου αλλά και όλων των Δημοτικών Ενοτήτων με την κατασκευή κεντρικού αγωγού από το Διυλιστήριο στο Καστράκι που θα φθάνει μέχρι την Παραβόλα, τη Μακρυνεία και το Αγγελόκαστρο, προϋπολογισμού 6 εκατομμυρίων ευρώ.
Παράλληλα προωθούμε την κατασκευή εργοστασίου μηχανικής διαλογής απορριμμάτων στο χώρο του ΧΥΤΑ Στράτου ένα έργο προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ.
Με την ολοκλήρωση αυτών των έργων που ήταν προγραμματική μας δέσμευση ο Δήμος Αγρινίου καθίσταται πρότυπο ως Δήμος στη διαχείριση των στερεών και υγρών αποβλήτων ενώ παράλληλα λύνει το πρόβλημα επάρκειας και ποιότητας νερού.
Επιπλέον προωθούμε και σύντομα θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η κατασκευή νέας πτέρυγας για το 2Ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, ενώ τον επόμενο μήνα δημοπρατείται η ανακατασκευή του υφιστάμενου σεισμόπληκτου κτηρίου. Όπως είναι επίσης γνωστό έχει δημοπρατηθεί η κατασκευή του 17ΟΥ Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, του Δημοτικού Σχολείου Λεπενούς και του Γυμνασίου Γαβαλούς. Είμαστε έτοιμοι να εντάξουμε έργα και στο πρόγραμμα Jessica όπως το κτήριο για τη στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου και η ανάπλαση του Δημοτικού πάρκου.
Κινούμαστε με σχέδιο και μεθοδικότητα αξιοποιώντας όλες τις μελέτες που έχουμε και στο τέλος της θητείας μας θα έχουμε υλοποιήσει το πρόγραμμά μας για το οποίο δεσμευτήκαμε στους Δημότες».