Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Το «μοντέλο» της Λιβύης...


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΑΠΟΤΕ θα ξεσηκώνονταν οι λαοί. Ωστόσο, η «αλυσίδα» των μεσανατολικών δεν θα’ χει συνέχεια στην Ευρώπη, όπου το καζάνι εκτονώνεται και η δημοκρατία δεν είναι άγνωστη λέξη. Ήταν επόμενο και προβλεπόμενο να εξεγερθούν οι πεινασμένοι ανάμεσα στον (πετρελαϊκό) πλούτο και λαοί με ιστορία, που δικτάτορες δεν τους άφησαν να τη μάθουν.
ΤΟ τραγικό μοντέλο της Λιβύης προσφέρεται για κρίσεις, κριτική και συμπεράσματα. Με τον βεδουίνο (τσομπάνο - νομάδα) που του’ δωσαν εξουσία και «δόξα» οι μακρινοί αφέντες. Για να τον βλέπουν με δέος οι «υπήκοοι» και η Δύση με θαυμασμό. Σήμερα, κρατούν με ενέσεις (διάβαζε ναρκωτικά) το… ζόμπι με τα πλούτη και περιμένουν να «ολοκληρώσει». Ο Καντάφι αργεί, κορμιά πέφτουν και...
 οι αφέντες καμώνονται πως κινητοποιούν τα «εργαλεία» τους (ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, Ευρώπη) για να σώσουν (δήθεν) τη Λιβύη.
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, δίνουν στους κοντινούς (και μακρινούς) λαούς το μάθημά τους οι Αμερικανοί. Άμεσα (πολεμικά) και έμμεσα (προπαγανδιστικά). Σε τι συνίσταται το «μάθημα» και η διδαχή μέσω των καθυστερήσεων για επέμβαση; «Μην εξεγείρεσθε, λαοί, σας περιμένει εμφύλιος. Μη ζωστείτε τ’ άρματα, το Κράτος είναι πάνοπλο. Με τους δικτάτορες να «αμύνονται του πατρίου εδάφους», άρα πρόκειται για παρεξηγημένους πατριώτες. (Άλλοτε θα τους σερβίραμε για… κομμουνιστές στην παγκόσμια προπαγάνδα, αλλά το κόλπο… ψόφησε)».
ΤΙ άλλο του υπαγόρεψαν να ξεστομίσει; «Πίσω απ’ τους τρομοκράτες κρύβεται η Αλ Κάιντα»!. Και είναι τρομοκράτες οι εξεγερμένοι!!. Με έναν σμπάρο κ.λπ., για να κρατάμε ζωντανό τον σύγχρονο κίνδυνο της ανθρωπότητας και τον μύθο(;) της τρομοκρατίας. Ως νέο κομμουνισμό που θα κρατάει στο… πόδι τους λαούς, τρομαγμένους, οπλισμένους και εξαρτημένους απ’ τους μακρινούς αφέντες που κινούν τα νήματα.
ΥΠΑΡΧΕΙ Κίνα και Ρωσία, Ευρώπη και Άπω Ανατολή και είναι σαν να μην υπάρχουν. Και, βέβαια, υπάρχουν και ευφάνταστοι που ποντάρουν στην… άμυνα του Σινικού Τείχους και στον «κίνδυνο» των μικροπωλητών με την πραμάτεια στον ώμο κι απ’ το «σύστημα» που θέλει νεκρό τον φοιτητή με το πανό στα χέρια. Υπάρχουν και αφελείς που περιμένουν τους Ρώσους να… δυναμώσουν και να σταθούν απειλητικά απέναντι στους Αμερικανούς.
ΓΙΑ τους ευρωπαίους της «Ενωμένης Ευρώπης» δεν το συζητάμε. Διαθέτει «ηγέτες», που όταν το ΝΑΤΟ βομβάρδιζε την Ευρώπη τους(;), έσκυβαν μη τους έρθει κατακέφαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου