Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Σκηνές απόγνωσης και αλλοφροσύνης

Πνίγηκαν τρεις μετανάστες στο λιμάνι της Σούδας

Δραματικές σκηνές εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής κατά τη διάρκεια του κατάπλου του "ΙΟΝΙΑΝ ΚING", που μετέφερε, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 1.288 Ασιάτες υπήκοους από τη μαρτυρική Λιβύη.

Λόγω της απόγνωσης, μόλις είδαν τα φώτα του λιμανιού της Σούδας, 49 υπήκοοι του Μπανγκλαντές πήδηξαν στη θάλασσα, με αποτέλεσμα τρεις από αυτούς να πνιγούν αμέσως.

Αμέσως στήθηκε μια γιγαντιαία επιχείρηση από το Λιμενικό Σώμα, που κατάφερε να περισυλλέξει 31 εξ αυτών, οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

15 από αυτούς νοσηλεύονται ήδη στο νοσοκομείο, ορισμένοι μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο της Σούδας, ενώ οι υπόλοιποι επέστρεψαν ταλαιπωρημένοι στο "IONIAN KING".

Σκάφη του Λιμενικού περιπολούν διαρκώς στο λιμάνι για την περισυλλογή επιζώντων, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, 18 άτομα αγνοούνται. Εκτεταμένες έρευνες γίνονται και στην περιοχή του Βλητέ για τον εντοπισμό λαθρομεταναστών.

Οι υπήκοοι του Μπανγκλαντές παραμένουν στο πλοίο κάτω από δρακόντεια μέτρα φρούρησης, ενώ για το θέμα έχει ήδη ενημερωθεί το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε λίγο πρόκειται να ξεκινήσει για τη διαχείριση της κρίσης ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, υπό τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Αρναουτάκη, ενώ από τη πρώτη στιγμή στο Νοσοκομείο Χανίων βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, κ. Αποστόλης Βουλγαράκης.

Ο πρέσβης του Μπανγκλαντές στην Ελλάδα τόνισε στους δημοσιογράφους ότι είναι πολύ ικανοποιημένος από τη συνδρομή των ελληνικών αρχών για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου